Συναυλία και εργαστήριο από τους "Drums & Voice Jazztronica Duet" Αγγελική Τουμπανάκη και Ηλία Δουμάνη στη "Χώρα"

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2022 08:20 Συναυλία και εργαστήριο από τους "Drums & Voice Jazztronica Duet" Αγγελική Τουμπανάκη και Ηλία Δουμάνη στη "Χώρα"

Την Τρίτη 2 Αυγούστου, οι «Drums & Voice Jazztronica Duet» Αγγελική Τουμπανάκη και Ηλίας Δουμάνης έρχονται στον Τόπο Τεχνών “Χώρα”, στα Λελέικα Υπάτης, σε μια ξεχωριστή συναυλία για να μας παρουσιάσουν δικές τους συνθέσεις και κομμάτια της διεθνούς jazz σκηνής, με είσοδο ελεύθερη. Ακολουθεί την Τετάρτη 3 Αυγούστου ένα μοναδικό εργαστήριο όπου θα μας αναλύσουν τα θέματα “Ο Πολυδιάστατος ρόλος της φωνής, φωνητικός αυτοσχεδιασμός” και “Drumming και τεχνολογία”

Τρίτη, 2 Αυγούστου 2022: Συναυλία «Drums & Voice Jazztronica Duet»  – Αγγελική Τουμπανάκη / Ηλίας Δουμάνης

Αγγελική Τουμπανάκη -Βοκαλίστρια, καθηγήτρια φωνής, παραγωγός, sound experimentalist, Διδάκτορας Μοριακής Ογκολογίας – εξερευνά και διδάσκει τον μηχανισμό της φώνησης, μελετά τις «extended» (εκτεταμένες) φωνητικές τεχνικές, τα παραδοσιακά μουσικά ιδιώματα και φωνήματα μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, την καλλιτεχνική έκφραση και τη διεπιστημονική οδό.

Ηλίας Δουμάνης – drummer, συνθέτης, καθηγητής drums, mixed- media practitioner, sound designer- διερευνά συστηματικά, μέσα από τη σύνθεση και την ενορχήστρωση, τον συνδυασμό του drumming με την τεχνολογία.

Τον Φεβρουάριο του 2014, δημιουργούν το Nu Jazz ντουέτο τυμπάνων – φωνής  «Drums & Voice Jazztronica Duet». Το project ξεκίνησε από την ανάγκη των δύο μουσικών να πειραματιστούν, να εξερευνήσουν τα όρια του ήχου των οργάνων τους και να σχεδιάσουν ένα πολυεπίπεδο ηχητικό περιβάλλον  με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων και προγραμμάτων και της live loopingτεχνικής. Παρουσιάζουν δικές τους συνθέσεις και κομμάτια της διεθνούς jazz σκηνής.

Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2022: Workshop – Αγγελική Τουμπανάκη / Ηλίας Δουμάνης

“Ο Πολυδιάστατος ρόλος της φωνής, φωνητικός αυτοσχεδιασμός” / “Drumming και τεχνολογία”

Ο ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΦΩΝΗΤΙΚΟΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

από την Αγγελική Τουμπανάκη (PhD)

Βοκαλίστρια, καθηγήτρια φωνής, sound experimentalist

«Η φωνή και ισχυρό μέσο επικοινωνίας. Με τη φωνή επικοινωνούμε καθημερινά, είτε μέσω της ομιλίας είναι η θεμελιώδης έκφραση, το προσωπικό μας αποτύπωμα, το κούρδισμα της ολότητας μας. Ο Φωνητικός αυτοσχεδιασμός είναι ελευθερία έκφρασης, μέσον ενοποίησης και κατάθεση προσωπικότητας»

Το εργαστήριο που έχει ως κύριο στόχο να εισάγει τεχνικά και φρασεολογικά τους performers, σε ένα υψηλότερο επίπεδο επάρκειας στην φωνητική έκφραση και τον αυτοσχεδιασμό. Στο Σεμινάριο της Αγγελικής Τουμπανάκη χρησιμοποιούνται βασικές αρχές μουσικής όπως: αρμονία, ρυθμική ακρίβεια, βαθιά ακρόαση και αυτοσχεδιασμός πάνω σε διαφορετικούς ρυθμούς, κλίμακες, μουσικά ιδιώματα, freestyle φωνητικά vocabularies και δομές.
Βασικοί θεματικοί άξονες της φωνητικής διδασκαλίας:

  • Φυσιολογία και ανατομία της φωνής
  • Συνειδητοποίηση των κινήσεων των δομών του μηχανισμού της φώνησης
  • Έρευνα και ανάλυση διαφορετικής ποιότητας και χροιάς της φωνής, πέρα από τη μελωδική εκφορά του λόγου.
  • Φωνητικός αυτοσχεδιασμός

Αριθμός συμμετεχόντων: δεν υπάρχει κανένας περιορισμός

Διάρκεια σεμιναρίου: 120 λεπτά

Η Αγγελική Τουμπανάκη εξερευνά εννοιολογικά και βιωματικά τις δυνατότητες της ανθρώπινης φωνής μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, την καλλιτεχνική έκφραση-δημιουργία και τη διεπιστημονική οδό.

Είναι αριστούχος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στη Μοριακή Ογκολογία. Είναι μέλος της Διεπιστημονικής Ομάδας Φωνής «Voice Mentoring», με σκοπό τον σχεδιασμό θεραπείας και την αποκατάσταση ασθενών με φωνητικές διαταραχές.

Σχεδίασε και συντονίζει για το Εθνικό Θέατρο το πρόγραμμα «Το Εθνικό δίνει Πνοή» που αφορά στην επανεκπαίδευση της αναπνοής μέσω της φωνητικής έκφρασης και του τραγουδιού, ατόμων που αναρρώνουν από COVID-19.

Είναι δημιουργός, παραγωγός και band leader μιας σειράς διαφορετικών μουσικών projects με World Jazz και Nu Jazz μουσική θεματολογία τα οποία παρουσιάζει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

DRUMMING και ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

από τον Ηλία Δουμάνη

Drummer, συνθέτης, καθηγητής, mixed-media practitioner, sound designer

Ο ντράμερ/συνθέτης Ηλίας Δουμάνης μέσα από το ειδικά σχεδιασμένο ηλεκτρονικό drumset  και την χρήση ειδικών προγραμμάτων συνδυάζει το drumming και την ψηφιακή τεχνολογία, συνθέτοντας και δημιουργόντας πολυδιάστατα ηχοτοπια (sound design).

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν τρόποι μελέτης στο ηλεκτρονικό drums set, με βάση τα ρυθμικά και ηχοχρωματικά patterns αλλα και τρόποι ενορχήστρωσης με βάση τον συνδυασμό ρυθμού και των ψηφιακών ήχων – samples.

Αριθμός συμμετεχόντων: δεν υπάρχει κανένας περιορισμός

Διάρκεια σεμιναρίου: 120 λεπτά

Ο Ηλίας Δουμάνης ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του στο πιάνο και το φλάουτο. Τον κέρδισε όμως τελικά το drumming. Σήμερα είναι ενεργό μέλος της ελληνικής jazz, rock και blues σκηνής από το 1980, παίζοντας σε διάφορα jazz clubs, μουσικές σκηνές και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ελβετία, Γερμανία, Τουρκία κ.λπ.).

Είναι καθηγητής drums στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας από το 1990. Έχει διδάξει περισσότερους από 1000 νεαρούς drummers. Πολλοί από αυτούς είναι σήμερα ενεργοί μουσικοί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2014 διδάσκει το πρόγραμμα της “Yamaha Popular Music School Drums” για παιδιά.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται στα πλαίσια του Mount Oiti Art Platform (Μ.Ο.Α.Ρ.)”. Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις δράσεις του (Μ.Ο.Α.Ρ.) ΕΔΩ.

Πληροφορίες / Κρατήσεις θέσεων στα 22310 51075 & 22310 43333

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του 16ου Φεστιβάλ Οίτης στοwww.xwra.gr

Info:
Εργαστήριο και συναυλία

από τους Drums Voice Jazztronica Duet
Αγγελική Τουμπανάκη και Ηλία Δουμάνη
Ώρα έναρξης συναυλίας, Τρίτη 2 Αυγούστου 2022: 21.30

Ώρα έναρξης εργαστηρίου, Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022: 11.00
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης, Φθιώτιδα
Τηλ. 22310 51075

email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">info@xwra.gr
www.xwra.gr

Σε συνδιοργάνωση με:

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.)

Δήμος Λαμιέων

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση