Απόκριες στη «Χώρα» με τους «Γκιντίκι»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023 09:59 Απόκριες στη «Χώρα» με τους «Γκιντίκι»

Απόκριες στον Τόπο Τεχνών «Χώρα», στα Λελέικα Υπάτης με τους Γκιντίκι, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023.

Ο γιος του Θανάση Παπακωσταντίνου μαζί μας! Την Κυριακή της Αποκριάς, σας περιμένουμε για ένα βραδινό γλέντι με παραδοσιακό χρώμα με τις ιδιαίτερες μουσικές πινελιές των Γκιντίκι!

Οι ”Γκιντίκι” είναι ένα παραδοσιακό μουσικό σχήμα που ασχολείται με το σύνολο σχεδόν της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.

Ξεκίνησε την πορεία του στη Θεσσαλονίκη το 2014 όπου έπαιξε αμέτρητες συναυλίες και αγαπήθηκε από τον κόσμο. Από το 2019 εδρεύει στην Αθήνα όπου αντιμετωπίζεται με ενθουσιασμό από το αθηναϊκό κοινό. Όλα αυτά τα χρόνια έχουνε ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα στα πλαίσια χειμερινών και καλοκαιρινών περιοδειών, αλλά και στο εξωτερικό, με αρκετές περιοδείες στη Γερμανία αλλά και κάποια live στη Γαλλία.

Το ύφος του σχήματος είναι ιδιαίτερο, καθώς μέσα από τα παραδοσιακά όργανα, όπως είναι το λαούτο, το κλαρίνο, το βιολί, τα κρουστά και η γκάιντα γίνεται μια πιο σύγχρονη προσέγγιση του παραδοσιακού μέσω του ρυθμικού και του ερμηνευτικού κομματιού, με αποτέλεσμα να κάνουν μικρούς και μεγάλους να χορεύουν ασταμάτητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν βρεθεί δίπλα σε καλλιτέχνες όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Ματούλα Ζαμάνη, Χαίνηδες, Villagers of Ioannina City, Σπύρος Γραμμένος, Βάσω Βασιλειάδου.

Οι ‘’Γκιντίκι’’ είναι οι:

Τάσος Κοφοδήμος - λαούτο, φωνή

Κωνσταντίνος Λάζος - κλαρίνο, γκάϊντα, κιθάρα, φωνή

Κωσταντής Παπακωνσταντίνου - κρουστά

Θοδωρής Σιούτης - βιολί

Τιμές εισιτηρίων:

Προπώληση: 10 €

Ταμείο: 12 €

Προπώληση - κρατήσεις θέσεων, τηλεφωνικά στο 2231051075

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για όλες τις εκδηλώσεις στο xwra.gr

Info:
Απόκριες στη «Χώρα» με τους Γκιντίκι

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023
Ώρα έναρξης 22.00
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης, Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075
e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.xwra.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση