Καθαρά Δευτέρα στη «Χώρα» με τους «Farra Trio»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2023 09:42 Καθαρά Δευτέρα στη «Χώρα» με τους «Farra Trio»

Την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023, στον Τόπο Τεχνών «Χώρα», στα Λελέικα Υπάτης, φιλοξενούμε τους «Farra Trio»: το Θάνο Γεωργόπουλο, τη Δάφνη Παπαστρατή και τον Σταμάτη Μπενέτα, σε ένα μεσημεριανό γλέντι με ελεύθερη είσοδο, με μουσικές και τραγούδια από τις Κυκλάδες ως τη Θράκη!

“Farra” στα ισπανικά σημαίνει γλέντι.

Τα δύο από τα τρία μέλη του Farra Trio συναντήθηκαν στον νότο της Ισπανίας. Στην αρχική του σύνθεση είναι μια στεριανή ζυγιά με κλαρίνο (Δάφνη) και λαούτο (Θάνος) που αγαπάει ιδιαίτερα την μουσική της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης. Όταν τα όργανα αλλάζουν χέρια μεταμορφώνεται σε μια νησιώτικη ζυγιά με βιολί (Θάνος) και λαούτο (Δάφνη) που ταξιδεύει από τις Κυκλάδες ως την Δράμα. Με την προσθήκη των κρουστών (Σταμάτης), ο ρυθμός αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο ενώ παράλληλα οι τρεις φωνές ανακατεύονται συνεχώς με αντιφωνίες, διφωνίες και πολυφωνίες.

To Farra Trio αγαπάει τον χορό, τους μερακλήδες και την συμμετοχική διάθεση της παρέας που όταν συνδυαστούν γεννιέται το γλέντι.

Farra Trio

Θάνος Γεωργόπουλος – λαούτο, βιολί

Δάφνη Παπαστρατή – κλαρίνο, λαούτο

Σταμάτης Μπενέτας – ντέφι, τουμπερλέκι

Είσοδος ελεύθερη - Πληροφορίες, κρατήσεις θέσεων, τηλεφωνικά στο 2231051075

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για όλες τις εκδηλώσεις στο xwra.gr

Info:
Καθαρά Δευτέρα στη «Χώρα» με τους Farra Trio

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023
Ώρα έναρξης 14.00
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης, Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075
 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.xwra.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση