To Σάββατο η κωμωδία “ΑΚΡΩΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ” στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023 13:45 To Σάββατο η κωμωδία “ΑΚΡΩΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ” στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας!

Η πολυβραβευμένη και υποψήφια για Lawrence Olivier μαύρη κωμωδία της Charlotte Jones έρχεται στη Λαμία το Σάββατο 13 Μαΐου στις 21.00 στο Δημοτικό Θέατρο!

Κλείσε εισιτήριο στο: https://www.viva.gr/tickets/theater/akros-sympantiko-lamia/

Οι ηθοποιοί Μπέσσυ Μάλφα, Κώστας Καζανάς, Φωτεινή Ντεμίρη, Μιχάλης Μαρκάτης, Τζούλι Τσόλκα και Κωνσταντίνος Μουταφτσής επισκέπτονται τη Λαμία για να πουν κάτι… «άκρως σημαντικό»!

Σάββατο 13 Μαΐου στις 21.00 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη (η οποία παρουσιάζει επίσης στη Λαμία την επιτυχημένη της παράσταση ΟΙ 12 ΕΝΟΡΚΟΙ την Τετάρτη 3 Μαΐου) σε παραγωγή της A PRIORI.

Στην πολυβραβευμένη μαύρη κωμωδία (πρωτότυπος τίτλος “Humble Boy”) η οποία παρουσιάζεται σε Πανελλήνια Πρώτη η συγγραφέας Charlotte Jones μέσα από συνεχείς κωμικοτραγικές ανατροπές, καταφέρνει να αποκαλύψει με μοναδικό τρόπο τις δυσκολίες και την περιπλοκότητα, αλλά παράλληλα την αξία και την ομορφιά των ανθρώπινων σχέσεων, καθώς και της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης.

Οι έξι ήρωες -εκ πρώτης τόσο διαφορετικοί μα στην ουσία τους τόσο όμοιοι- συναντιούνται σ’ έναν ανθισμένο κήπο και εγκλωβίζονται σαν μέλισσες σ’ έναν ιστό αράχνης από τον οποίο πασχίζουν να ελευθερωθούν. Δεν έχουν όμως πολύ χρόνο. Μονάχα… ως το τέλος του καλοκαιριού.

Η βραβευμένη συγγραφέας ταξίδεψε στην Ελλάδα και παρακολούθησε την επίσημη πρεμιέρα της παράστασης στο Σύγχρονο θέατρο στην Αθήνα έπειτα από πρόσκληση της εταιρίας παραγωγής και της σκηνοθέτριας.

«Αριστοτεχνική παράσταση. Αυτή ήταν μια από τις καλύτερες παραγωγές του έργου που έχω δει. Μου άρεσε ο ρυθμός της παράστασης και ένιωσα ότι η σκηνοθέτρια αποτύπωσε τέλεια το μεταφυσικό σκέλος του έργου.

Το έργο έχει μια πρόκληση όσον αφορά τις τονικές αλλαγές, αλλά όλοι οι συντελεστές ανταπεξήλθαν με μαεστρία. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους. Δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια τη συγκίνησή μου.» Σάρλοτ Τζόουνς.

Δημιουργική ομάδα

Μετάφραση/Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Σκηνικά: Μαρία Φιλίππου

Κοστούμια: Μαντώ Ψυχουντάκη

Πρωτότυπη μουσική: Γιάννης Οικονόμου

Κίνηση: Χριστίνα Φωτεινάκη

Σχεδιασμός φωτισμών: Αργύρης Θέος

Βοηθός σκηνοθέτη: Πάμελα Οικονομάκη

Make-up artist: Ράνια Γιαννάκη

Creative Agency: Grid Fox

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού

Παραγωγή: A PRIORI www.a-priori.gr

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά)

Κώστας Καζανάς, Μπέσσυ Μάλφα, Μιχάλης Μαρκάτης, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Φωτεινή Ντεμίρη, Τζούλι Τσόλκα

Πληροφορίες παράστασης

Δημοτικό Θέατρο Λαμίας

Υψηλάντου 24, Λαμία

Σάββατο 13 Μαΐου στις 21.00

Διάρκεια: 115’ (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων

18€ A Ζώνη / 15€ Β Ζώνη

Προπώληση

–           https://www.viva.gr/tickets/theater/akros-sympantiko-lamia/

–           Καταστήματα PUBLIC

–           Την ημέρα της παράστασης στο ταμείο του θεάτρου

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση