Λαμία: Σήμερα η παραμυθένια, παιδική παράσταση «Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 28 Μαΐου 2023 08:22 Λαμία: Σήμερα η παραμυθένια, παιδική παράσταση «Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον»

Σήμερα Κυριακή 28 Μαΐου 2023, στις 12:00' το μεσημέρι, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας

Ο θίασος για παιδιά μαγικές σβούρες, τα Αθηναϊκά Θέατρα και η Μέλισμα Events, παρουσιάζουν σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα «Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον» της Σέλμα Λάγκερλεφ, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 στις 12:00' μ.μ.

Ο Δημήτρης Αδάμης, ο αγαπημένος σκηνοθέτης των παιδιών, μετά τον Δον Κιχώτη πέρυσι, αυτό το καλοκαίρι παρουσιάζει σε όλη την Ελλάδα, «Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον», το πολυαγαπημένο οικολογικό, παραμυθένιο έργο της βραβευμένης με Νόμπελ Σέλμα Λάγκερλεφ!

Στις αρχές του 20ου αιώνα, η δασκάλα Σέλμα Λάγκερλεφ, γράφει για τα παιδιά το έργο που χρησιμοποιήθηκε και ως αναγνωστικό βιβλίο στα σχολεία της Σουηδίας. Ένα παραμύθι, γεμάτο ποίηση και ομορφιά, αγάπη για τη φύση, χιούμορ και συγκίνηση.

Ο σκανδαλιάρης, ατίθασος και άτακτος Νιλς, μεταμορφωμένος σε νάνο από ένα ξωτικό, ταξιδεύει  μαζί με τον Μάρτιν, τον λευκό χήνο του και ένα σμήνος από αγριόχηνες πάνω από βουνά και θάλασσες, πεδιάδες και λίμνες, δάση και ποτάμια, λιμάνια, χωριά και πολιτείες.

Σ' αυτό το ταξίδι, ο Νιλς ανακαλύπτει τα μυστικά της φύσης, τη ζωή των ζώων και των πουλιών και μαθαίνει να τα αγαπά, να τα προστατεύει και να τα σέβεται μέσα από περιπέτειες και μοναδικές εικόνες.

Παρέα με τη σοφή Αγριόχηνα Άκα, την Αλεπού, τον Αργυροπελεκάνο, την Πουπουλένια, τον Γοργοφτέρουγο τον Αετό και τη Μεγάλη Πεταλούδα, αναγνωρίζει την αξία της ομαδικότητας και την αρετή της αλληλοβοήθειας και της αλληλοϋποστήριξης.

Η παράσταση αφηγείται στα παιδιά ένα ωραίο οικολογικό παραμύθι, τώρα που έχουμε χρέος να τους μιλήσουμε για το περιβάλλον και την προστασία του.

Ο Δημήτρης Αδάμης παρουσιάζει στα παιδιά και στους ενήλικες, που γνώρισαν το έργο, στη μορφή των αγαπημένων τους κινουμένων σχεδίων.

Η μουσική της παράστασης βασίζεται σε φολκλορικά λυρικά τραγούδια και Σκανδιναβούς συνθέτες, όπως ο Grieg, ο Sibelious και oGade.

Ταυτότητα της Παράστασης:

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης

Σκηνικά: Χριστίνα Παπαδημητρίου - MarcBritz

Επιμέλεια κοστουμιών: Δόμνα Ζαφειροπούλου-Μαγικές σβούρες

Κίνηση: Έλενα Γεροδήμου

Ενορχήστρωση-Διασκευή: Γιώργος Κωνσταντινίδης

Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης

Ειδικές Κατασκευές: Ιφιγένεια Κωφού

Ραφή κοστουμιών: Ατελιέ Τσιούνη

Βοηθός Σκηνοθέτη: Εμμανουέλα Καμπίτση

Οι ηθοποιοί της παράστασης (με σειρά εμφάνισης) :

Ανθή Χριστοθανοπούλου, Άρης Καλαβρός, Γιώργος Γκιόκας, Χαρά Νικολάου, Κατερίνα Περλιάνη, Τάσος Ράπτης

Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr

Προπώληση: 10 ευρώ
Γενική είσοδος: 12 ευρώ

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση