Ένα Λαμιώτικο παιδικό βιβλίο στο διαγωνισμό για το "Βιβλίο Ελληνικής Παιδικής Λογοτεχνίας της Χρονιάς"

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023 08:03 Ένα Λαμιώτικο παιδικό βιβλίο στο διαγωνισμό για το "Βιβλίο Ελληνικής Παιδικής Λογοτεχνίας της Χρονιάς"

Από τους Λαμιώτες Αλεξάνδρα Μέριανου και Νικόλα Γαλανό - Η ψηφοφορία συνεχίζεται έως τις 19 Ιουνίου - Στηρίξτε το βιβλίο με την ψήφο σας στο: www.publicbookawards.gr

Το Λαμιώτικο βιβλίο «Το δέντρο που ήθελε να ταξιδέψει» έφτασε μέχρι τη δεκάδα!

Στηρίξτε το με την ψήφο σας στον τελευταίο γύρο: Μπορείτε να ψηφίσετε έως τις 19 Ιουνίου. Ο νικητής θα αναδειχθεί στις 29 Ιουνίου!

«Το δέντρο που ήθελε να ταξιδέψει», είναι μία ιστορία αυτογνωσίας, επιθυμιών, μοναξιάς και εν τέλει αυτοπεποίθησης... Μία ιστορία τόσο παραμυθένια που ίσως και να είναι αληθινή!

Οι δικοί μας Αλεξάνδρα Μέριανου και Νικόλας Γαλανός, συναντήθηκαν με την εικονογράφο Αθηνά Πετούλη και δημιούργησαν έναν κόσμο, που ανάλογα με την ηλικία του αναγνώστη, επιδέχεται και μία διαφορετική ερμηνεία.

Έναν κόσμο, που καταφέρνει να αγκαλιάσει όλες τις ελπίδες και τους φόβους μας.

Έναν κόσμο που χτίζουν τα παιδιά για να βρίσκουν καταφύγιο οι "μεγάλοι".

Το παραμύθι, ξεκίνησε το ταξίδι του και έφτασε στον Διαγωνισμό της γνωστής αλυσίδας Public για το "Βιβλίο Ελληνικής Παιδικής Λογοτεχνίας της Χρονιάς".

Μπορείτε να ψηφίσετε εδώ: www.publicbookawards.gr
Μάθετε περισσότερα για τα βραβεία κοινού του Public ΕΔΩ.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ένα τρυφερό παραμύθι με πολλές αναγνώσεις, αφορμή για πολλές ωραίες συζητήσεις με τα παιδιά μας, ή απλά αφορμή για να μοιραστούμε μαζί τους μια ωραία ιστορία.

«Το δέντρο που ήθελε να ταξιδέψει» είναι η ιστορία ενός δέντρου που είχε την περιέργεια να γνωρίσει τον κόσμο. Αλλά και μια ιστορία για το περιβάλλον.

Και για τη δύναμη που μας χαρίζουν οι κάθε λογής ρίζες που μας επιτρέπουν να προστατεύουμε την ομορφιά του κόσμου γύρω μας. Και για την ανάγκη μας για αγάπη...

Κάπου, κάπως, κάποτε, σε μια χώρα τόσο όμορφη, που κανείς δεν βρήκε όνομα για να περιγράψει την ομορφιά της, ζουν όλα τα πλάσματα, πραγματικά και φανταστικά...
Αισθάνονται τόσο τυχερά που μπορούν να ζουν σε αυτόν τον κόσμο. Μπορεί να μην είναι τέλειος, αλλά είναι δικός τους!

Ένα μοναδικό δέντρο χαρίζει απλόχερα τον ίσκιο του και τα κλαδιά του σε κάθε πλάσμα του όμορφου αυτού κόσμου. Όμως μέσα του, ονειρεύεται να ταξιδέψει σε άλλα  μέρη.

Μέχρι που μια καταιγίδα θα το κάνει να συνειδητοποιήσει πόσο πολύ αγαπά τον κόσμο που ήδη ξέρει. Και τότε ένα μικρό θαύμα θα έρθει να κάνει αληθινό ένα άλλο όνειρό του...

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση