Η βραβευμένη ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου "Ο Εχθρός μου" στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023 10:30 Η βραβευμένη ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου "Ο Εχθρός μου" στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Λαμίας

Ξεκινούν σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουλίου, στις 21:15, οι Νύχτες θερινού Κινηματογράφου στη Λαμία!

Το φετινό καλοκαίρι στο θερινό κινηματογράφο της πόλης μας, κάθε Τετάρτη, έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε βραβευμένες ταινίες του σύγχρονου Ελληνικού κινηματογράφου. Ταινίες θεματολογικά τολμηρές, πρωτότυπες, εμπνευσμένες από αριστουργήματα της ελληνικής λογοτεχνίας, που οι δημιουργοί τους μας παραχώρησαν πρόθυμα, γιατί αγαπάμε τους Έλληνες δημιουργούς και τον Ελληνικό κινηματογράφο!

Ταινίες που δεν έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε συχνά στη μεγάλη οθόνη και που ειδικά εκεί ξεδιπλώνουν όλη τους τη γοητεία.

Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους ΕΔΩ.

Η αρχή γίνεται με τη βραβευμένη ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου «ο Εχθρός μου» την Τετάρτη 12 Ιουλίου. Η ταινία, παραγωγής του 2014, έχει αποσπάσει τα βραβεία σκηνοθεσίας, σεναρίου και μοντάζ, από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Επίσης, η ταινία συμμετείχε, μεταξύ άλλων, στα Διεθνή Φεστιβάλ του Λονδίνου, του Πεκίνου, του Μόντρεαλ, της Ουάσιγκτον, της Τεχεράνης και του Αμβούργου, όπου τιμήθηκε μ’ ένα Χρυσό Βραβείο, ένα Αργυρό Βραβείο, δύο Βραβεία Πρώτου Ανδρικού Ρόλου, δύο Ειδικά Βραβεία και ένα Βραβείο Κοινού.

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος (Ξαφνικός Έρωτας, Άντε Γεια, η πίσω Πόρτα) θα παρευρεθεί στην προβολή της ταινίας και θα συζητήσει με το κοινό αμέσως μετά το πέρας της προβολής. Τη συζήτηση θα συντονίσουν ο διευθυντής του 16ου Πειραματικού σχολείου Νώντας Βεργιόγλου και η καθηγήτρια και υπεύθυνη του κινηματογραφικού ομίλου του σχολείου Ελένη Παπαθανασίου.

Η υπόθεση της ταινίας:

Ο 48χρονος Κώστας Στασινός, ιδιοκτήτης γεωπονικού καταστήματος, ζει μια ήσυχη ζωή με τη γυναίκα του Ράνια, τον 18χρονο γιο του Ανδρέα, τη 14χρονη κόρη του Λουίζα και τη συλλογή του με βινύλια. Προοδευτικός και αμετανόητα ιδεολόγος από τα φοιτητικά του χρόνια, προσπαθεί να εμφυσήσει στα παιδιά του τις αξίες με τις οποίες ανδρώθηκε. Η λεηλασία του σπιτιού του από μια συμμορία και ο βιασμός της κόρης του, θα ανατρέψουν ολοκληρωτικά την οικογενειακή ηρεμία, φέρνοντας βίαια στην καθημερινότητά της το παλιό κυνηγετικό όπλο του πατέρα του.Έχει τη δύναμη η οικογένεια να επουλώσει τις πληγές της και να γυρίσει σελίδα;

Διάρκεια: 107΄

Σενάριο: Γιάννης Τσίρος.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βαγγέλης Κατριτζιδάκης.
Mοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης.
Σκηνικά: Σπύρος Λάσκαρης.
Κοστούμια: Χριστίνα Χατζαρίδου.
Μουσική: Άκης Δαούτης.
Παραγωγός: Ελένη Κοσσυφίδου.
Συμπαραγωγοί: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ΕΡΤ Α.Ε., ΝΟVA
Παίζουν: Mανώλης Μαυροματάκης, Μαρία Ζορμπά, Γιώργος Γάλλος, Αντώνης Καρυστινός, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αριάδνη Καβαλιέρου, Ηλίας Μουλάς, Βεσέλα Καζάκοβα (VeselaKazakova), ΤιούντορΤσιρίλα (TudorChirila).

Ακολουθούν:

Τετάρτη 19 Ιουλίου: “Σκλάβοι στα δεσμά τους ”, Σκηνοθεσία: Τώνης Λυκουρέσης
Τετάρτη 26 Ιουλίου: «4 Μαύρα Κουστούμια», Σκηνοθεσία: Ρένος Χαραλαμπίδης

Info:
ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ|ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 21:15| ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 3€,
Facebook:
Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης-Επίσημη Σελίδα
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: https://www.ticketservices.gr/event/dipethe-roumelis-therino- cinema-2023/
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης,
Τηλ: 2231033325 ήμερες και ώρες γραφείου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση