Με ταινία animation και «Οι Σκλάβοι στα δεσμά τους» συνεχίζονται οι Νύχτες θερινού Κινηματογράφου στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2023 11:08 Με ταινία animation και «Οι Σκλάβοι στα δεσμά τους» συνεχίζονται οι Νύχτες θερινού Κινηματογράφου στη Λαμία

Ένα σινεμά family friendly, στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Λαμίας!

Συνεχίζουμε λοιπόν τις προβολές για τους μικρούς σινεφίλ. Δύο ημέρες την εβδομάδα, Δευτέρα και Τρίτη, θα προβάλλεται ταινία animation για τα παιδιά, όπου οι μικροί θεατές μαζί με φίλους, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, θα απολαύσουν τις αγαπημένες τους ταινίες.

17 & 18/7: «Μιράι, η μικρή μου αδελφή»

Όταν ο τεσσάρων ετών Κουν συναντά την νέα του μικρή αδελφή, ο κόσμος του έρχεται τα πάνω-κάτω. Ονόματι Μιράι (που σημαίνει «μέλλον»), το μωρό γρήγορα κερδίζει τις καρδιές όλης τής οικογένειας του Κουν. Καθώς η μητέρα του επιστρέφει στην δουλειά και ο πατέρας του προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με το σπίτι, ο Κουν αρχίζει να ζηλεύει ολοένα και περισσότερο την μικρή Μιράι... ώσπου μία μέρα τρέχει στην αυλή του όπου συναντά μία παράξενη καλεσμένη από το παρελθόν και το μέλλον-την αδελφή του Μιράι, ως έφηβη. Μαζί ο Κουν και η έφηβη Μιράι παν σε ένα ταξίδι στον χωροχρόνο, αποκαλύπτοντας την απίστευτη ιστορία τής οικογενείας τους. Αλλά, γιατί ήρθε η Μιράι από το μέλλον;

98 ΛΕΠΤΑ / ΙΑΠΩΝΙΑ / ΜΕΤΑΓΛΩΤΙΣΜΕΝΟ / ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

YouTube τρέιλερ:

Κάθε Τετάρτη θα προβάλλονται ταινίες του σύγχρονου Ελληνικού κινηματογράφου, τιμώντας τους Έλληνες δημιουργούς, αλλά και επιλεγμένες ταινίες για νέους.

19/7:« Σκλάβοι στα δεσμά τους», Σκηνοθεσία: Τώνης Λυκουρέσης

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Κέρκυρα 1904, κάποιες δεκαετίες μετά την ¨Ένωση των Επτανήσων με την υπόλοιπη Ελλάδα. Πολλά πράγματα αλλάζουν σταδιακά στην τοπική κοινωνία. Οι αγρότες, από υποτελείς των ευγενών, γίνονται μικροιδιοκτήτες γης και αποκτούν για πρώτη φορά δικαιώματα. Επιπλέον, μια νέα τάξη, η αστική, έρχεται με την οικονομική ευρωστία της να διεκδικήσει θέση ανάμεσα στους πληβείους και τους άρχοντες του Λίμπρο Ντ΄ Όρο.

Η αρχοντική οικογένεια των Οφιομάχων βρίσκεται στο κέντρο αυτής της δίνης. Ξεπέφτει οικονομικά ξεπουλώντας την παλαϊκή καταγωγή της, την κοινωνική της υπόσταση και τέλος την ηθική της, για να επιβιώσει.

Η ταινία καταγράφει αυτήν την αναπότρεπτη πορεία στην πτώση και ταυτόχρονα υμνεί την ανιδιοτελή αγάπη. Μέσα από μια αναπαραστατική ατμόσφαιρα της εποχής, των χρωμάτων και των ήχων, διεκδικώ να φωτίσω τις εσωτερικές και εξωτερικές ανατροπές των πρωταγωνιστών μου, θεωρώντας ότι αντίστοιχες φιλοδοξίες και συγκρούσεις σημαδεύουν και σήμερα την κοινωνία μας, έναν και πλέον αιώνα από την χρονική περίοδο των "ΣΚΛΑΒΩΝ ΣΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥΣ".

Τώνης Λυκουρέσης, Σκηνοθέτης

Δράμα εποχής, διάρκεια 133 λεπτά

Σκηνοθεσία: Τώνης Λυκουρέσης

Σενάριο: Γιάννης Μαρούδας, Τώνης Λυκουρέσης και Μαρία Βαρδάκα, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Παναγιώτης Σαλαπάτας

Μοντάζ: Λάμπης Χαραλαμπίδης

Μουσική: Μίνως Μάτσας

Σκηνικά: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Κοστούμια: Μπιάνκα Νικολαρέϊζη

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Φέρτης, Άκης Σακελλαρίου, Χρήστος Λούλης, Ρηνιώ Κυριαζή, Κωνσταντίνος Παπαχρόνης, Δήμητρα Ματσούκα, Λένα Παπαληγούρα

Παραγωγή: Νίκος Σέκερης ΝΙΚ-S MOVIES

10 ΚΡΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ 2008: ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ, ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟΥ, ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ Α΄ΑΝΔΡΚΟΥ ΡΟΛΟΥ, ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ Β΄ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ, Β΄ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ, ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ, ΜΟΥΣΙΚΗΣ και ΗΧΟΥ.

Η επίσημη πρόταση της Ελλάδας, στις υποψηφιότητες των Βραβείων ΟΣΚΑΡ 2009.

YouTube τρέιλερ:

Ακολουθούν:

  •  24 & 25/7:«Απλώς Υπέροχη» (παιδική ταινία)
  •  26/7:« 4 Μαύρα Κοστούμια», Σκηνοθεσία Ρένος Χαραλαμπίδης

Info:
ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ|ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 21:15| ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 3€,
Facebook:
Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης-Επίσημη Σελίδα
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: https://www.ticketservices.gr/event/dipethe-roumelis-therino- cinema-2023/
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης,
Τηλ: 2231033325 ήμερες και ώρες γραφείου.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση