Νέες ταινίες για μικρούς και μεγάλους στις Νύχτες θερινού Κινηματογράφου στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 16:10 Νέες ταινίες για μικρούς και μεγάλους στις Νύχτες θερινού Κινηματογράφου στη Λαμία

31/7 και 1/8: «Μπελ: Ο Δράκος και η Πριγκίπισσα», 2/8: «Λουνάνα, ένα γιακ μέσα στην τάξη» | Ένα σινεμά family friendly, στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Λαμίας!

Συνεχίζουμε λοιπόν τις προβολές για τους μικρούς σινεφίλ. Δύο ημέρες την εβδομάδα, Δευτέρα και Τρίτη, θα προβάλλεται ταινία animation για τα παιδιά, όπου οι μικροί θεατές μαζί με φίλους, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, θα απολαύσουν τις αγαπημένες τους ταινίες.

31/7 και 1/8: «Μπελ: Ο Δράκος και η Πριγκίπισσα» 

Στον ψηφιακό κόσμο του «U», ένα ντροπαλό κορίτσι και ένας μυστηριώδης Δράκος αναπτύσσουν έναν  δεσμό, ο οποίος γεννά μια περιπέτεια που αγγίζει ακόμα και τις πραγματικές τους ζωές.

Μια ταινία που μεταφέρει μία από τις πιο γνωστές ιστορίες στην εποχή της κοινωνικής δικτύωσης, μέσα από υπέροχα τραγούδια και μια συναισθηματική ιστορία.

Από τον υποψήφιο για Όσκαρ σκηνοθέτη Μαμόρου Χοσόντα και το Studio Chizu, δημιουργούς του «Mirai».

Η πρώτη μεταγλωττισμένη ταινία άνιμε στο σινεμά μετά από σχεδόν 20 χρόνια.

Με τη Βάσια Ζαχαροπούλου, μετά το «Ψυχρά κι Ανάποδα», να μαγεύει ξανά με τη φωνή της.

ΥΠΟΘΕΣΗ:

Η Σούζου είναι ένα ντροπαλό, καθημερινό κορίτσι γυμνασίου που ζει σε ένα χωριό. Για χρόνια ήταν η σκιά τού εαυτού της. Μα, όταν μπαίνει στο «U», έναν απίστευτο εικονικό κόσμο, δραπετεύει στην διαδικτυακή της περσόνα, την Μπελ, μια πανέμορφη παγκοσμίου βεληνεκούς τραγουδίστρια. Μία μέρα, η συναυλία της διακόπτεται από ένα τερατώδες πλάσμα που κυνηγούν αυτόκλητοι τιμωροί. Καθώς το κυνήγι θεριεύει, η Σούζου ξεκινά ένα επικό ταξίδι αναζήτησης της ταυτότητας αυτού τού μυστηριώδους «τέρατος» και να ανακαλύψει την αληθινή της ταυτότητα σε έναν κόσμο, όπου μπορείς να είσαι οποιοσδήποτε.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 122 ΛΕΠΤΑ | ΜΕΤΑΓΛΩΤΙΣΜΕΝΟ

YouTube τρέιλερ:

► 2/8: «Λουνάνα, ένα γιακ μέσα στην τάξη»

Ένας νεαρός δάσκαλος στο σύγχρονο Μπουτάν, ο Ugyen, παραμελεί τα καθήκοντά του, αφού ετοιμάζεται να φύγει στην Αυστραλία για να γίνει τραγουδιστής. Οι προϊστάμενοί του, υπό μορφή τιμωρίας, τον στέλνουν να ολοκληρώσει την υπηρεσία του στο πιο απομακρυσμένο σχολείο του κόσμου, στο χωριό Λουνάνα. Μετά από οκτώ ημέρες εξαντλητικής πεζοπορίας μόνο για να φτάσει στο χωριό, συνειδητοποιεί ότι πρέπει να αποχαιρετήσει τις δυτικότροπες ανέσεις του. Στη Λουνάνα δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, ούτε σχολικά βιβλία, ούτε καν μαυροπίνακας. Παρόλη τη φτώχεια τους, οι κάτοικοι του χωριού ετοιμάζουν μια θερμή υποδοχή στον καινούργιο τους δάσκαλο, ο οποίος όμως έχει το βαρύ καθήκον να διδάξει τα χωριατόπαιδα ελλείψει οποιασδήποτε υποδομής.

Μια ταινία για το (αληθινό) χωριό Λουνάνα στα υψίπεδα των Ιμαλαΐων, στο μακρινό, ειρηνικό Μπουτάν. Ένα χωριό χωρίς ρεύμα, τηλέφωνο, τουαλέτες. Έναν τόπο αγνό όπου οι αξίες του πολιτισμού του Μπουτάν εξακολουθούν να δίνουν νόημα στη ζωή. Ο δάσκαλος και οι χαρακτήρες της ταινίας είναι οι πραγματικοί κάτοικοι του χωριού, ενώ για τα γυρίσματα χρησιμοποιήθηκε μόνο η ηλιακή ενέργεια. Μια ταινία στην ουσία για την αξία της εκπαίδευσης, της αλληλεγγύης και της κοινότητας, με θέματα για την παράδοση και την πολιτισμική διαφορετικότητα.

Βραβεία-Διακρίσεις

  • Υποψήφια για Βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας 2022
  • Βραβείο Καλύτερης Μεγάλου Μήκους Ταινίας, 
  • International Film Festival Innsbruck 2021
  • Βραβείο Καλύτερης Μεγάλου Μήκους Ταινίας, Wisconsin Film Festival 2021
  • Βραβείο Κοινού Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Mήκους, Palm Springs International Film Festival 2020
  • Βραβείο Καλύτερης Ταινίας της Κριτικής Επιτροπής Παιδιών, Ulju Mountain Film Festival 2020
  • Βραβείο Αγαπημένης Ταινίας Κοινού, CinemAsia Film Festival 2020

Pawo Choyning Dorji|Μπουτάν | 109' Λεπτά

YouTube τρέιλερ:

Ακολουθούν:

  • 7 & 8/8: «Μαρμαντιούκ» παιδική ταινία
  • 9/8: «Αντιγόνη»

Info:
ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ|ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: 21:15| ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 3€,
Facebook:
Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης-Επίσημη Σελίδα
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: https://www.ticketservices.gr/event/dipethe-roumelis-therino- cinema-2023/
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης,
Τηλ: 2231033325 ήμερες και ώρες γραφείου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση