Το Περιπλανώμενο Μουσείο των Πολιτισμών κατασκηνώνει και φέτος στη “Χώρα”

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2023 12:44 Το Περιπλανώμενο Μουσείο των Πολιτισμών κατασκηνώνει και φέτος στη “Χώρα”

Το Περιπλανώμενο Μουσείο των Πολιτισμών κατασκηνώνει και φέτος στον Τόπο Τεχνών “Χώρα” στα Λελέικα Υπάτης το Σάββατο 12, την Κυριακή 13 και την Δευτέρα 14 Αυγούστου, με σεμινάρια, εργαστήριο για τις καμπάνες του κόσμου και για κλείσιμο ένα ταξίδι στην Ισπανική κουζίνα.

Σεμινάριο από το Περιπλανώμενο Μουσείο των πολιτισμών. “Οι ιστορίες που κρύβονται στα αντικείμενα ή ιχνηλάτες ιστοριών!”

Όλοι οι πολιτισμοί παράγουν αντικείμενα. Συνηθίζουμε να τα βλέπουμε και να τα εκτιμούμε για την καλλιτεχνική και αισθητική τους αξία. Αλλά τα αντικείμενα είναι αποθήκες μνήμης. Περιέχουν ιστορίες πρόθυμες να μας εκπλήξουν αν είμαστε ικανοί να τις προφτάσουμε! Μας αφηγούνται παλιούς μύθους, ξεχασμένους τρόπους… Αλλά πάνω απ’ όλα είναι γεμάτα από ιστορίες που δεν έχουν ειπωθεί.

Σ’ έναν κόσμο που τείνει να γίνει εικονικός (με οθόνες αφής και εικονική πραγματικότητα) αντιπροτείνουμε την ανάκτηση του συναισθήματος του αυθεντικού αντικειμένου.
Τη μάθηση μέσα από το αισθητηριακό και συναισθηματικό βίωμα.

Στο Περιπλανώμενο μουσείο υπερασπιζόμαστε την ανάγκη να γνωρίσουμε το ”άλλο” το διαφορετικό, για να ανακαλύψουμε (και να κατασκευάσουμε) τις γέφυρες της πολιτισμικής κατανόησης που μας ενώνουν και μας συνδέουν.

Το αντικείμενο είναι η αφορμή για να μιλήσουμε για τους ανθρώπους, να ξυπνήσουμε την περιέργεια, να μάθουμε περισσότερα.

Είναι ένα σεμινάριο που προωθεί την διαπολιτισμική αγωγή και την δημιουργικότητα, την δυνατότητα μας να αφηγούμαστε και να ακούμε. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες και ανθρώπους με περιέργεια!

Ώρες σεμιναρίου Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Αυγούστου: 11.00 – 14.00

Σε όσους /ες  το επιθυμούν δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης από τον οργανισμό Sovint (Asociacion Cultural Sovint, Valencia)

Κόστος συμμετοχής: 15 € (κατόπιν συνεννόησης στο 22310 51075, οι θέσεις είναι περιορισμένες)

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

Περιπλανώμενο Μουσείο των Πολιτισμών: Έκθεση / εργαστήριο “Καμπάνες του Κόσμου”

Το Περιπλανώμενο Μουσείο είναι ένα μουσείο διαπολιτισμικής θεματολογίας που ταξιδεύει!

Με έδρα τη Βαλένθια έχει ταξιδέψει πραγματοποιώντας εκθέσεις  και εργαστήρια εδώ και χρόνια τόσο στην Ισπανία όσο και στην Ελλάδα.

Η έκθεση/εργαστήριο ”Καμπάνες του Κόσμου” είναι μια συλλογή που περιλαμβάνει πάνω από 60 ιδιόφωνα μουσικά όργανα απ’όλο τον κόσμο. Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο μπορούν να αγγίξουν τα εκθέματα και να παίξουν με αυτά. Η περιήγηση στην έκθεση/εργαστήριο κρατάει μια ώρα και η αφήγηση με στοιχεία εθνολογίας ,μουσικολογίας κ.ά προσαρμόζεται πάντα στην ηλικία και στις ανάγκες του κοινού.

Από τα μικρά  κουδουνάκια κατσίκας από την Ελλάδα ως τα Κένογκ της Ινδονησίας η έκθεση/εργαστήριο ”Καμπάνες του Κόσμου ‘, αν και μοιάζει μια έκθεση μουσικών οργάνων είναι στην ουσία μια αφορμή για να μιλήσουμε και να βρούμε τα στοιχεία που ενώνουν τους πολιτισμούς και τους ανθρώπους !

Η έκθεση /εργαστήριο” Καμπάνες του Κόσμου” είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες .

Υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Θερβάντες.

Η έκθεση εργαστήριο «καμπάνες του κόσμου» ανοίγει ένα παράθυρο στον ηχηρό (και ιερό) κόσμο της καμπάνας.

Η έκθεση είναι μια περιήγηση στις ποικίλες παραδόσεις του πλανήτη. Σαράντα αντικείμενα (από 20 διαφορετικές χώρες) μας φέρνουν σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς.
Με διηγήσεις και μικρές ιστορίες, η έκθεση –εργαστήριο «καμπάνες του κόσμου», μας ταξιδεύει από την αρχαιότητα ως το σήμερα.

Όμως το πιο σημαντικό σ’αυτό το εργαστήριο, είναι ότι μπορούμε να ακούσουμε τον ήχο τους, να αφήσουμε την ηχώ τους να μας ταξιδέψει, να τις κάνουμε να ηχήσουν και να νιώσουμε την δόνησή τους στα χέρια μας.

Ένα εργαστήριο ανοιχτό για όλη την οικογένεια και για όλες τις ηλικίες.
Τα αντικείμενα του εργαστηρίου, ανήκουν στην μουσειακή συλλογή «περιπλανώμενο μουσείο των πολιτισμών», η οποία έχει αναγνωριστεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά»

Ώρες Μουσείου των Πολιτισμών Σάββατο & Κυριακή: 20.00 – 22.00

Κόστος συμμετοχής: 5 € (κατόπιν συνεννόησης στο 22310 51075, οι θέσεις είναι περιορισμένες)

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

Ταξίδι στην Ισπανική κουζίνα με οδηγό τον Pep Beltran

Κλείνοντας το τριήμερο δράσεων του Περιπλανώμενου Μουσείου των Πολιτισμών ο Pep Beltran μπαίνει στην κουζίνα της Χώρας  για να μας ταξιδέψει στην Ισπανική κουζίνα με ένα μενού δροσιστικό, καλοκαιρινό, με πρώτες ύλες και τεχνικές διαδεδομένες σε όλη τη Μεσόγειο…

Στο μπουφέ που θα στηθεί στη “Χώρα”, από τις 10 μ.μ. και μετά, θα απολαύσουμε τα περιβόητα Tapas και θα ταξιδέψουμε γευστικά ως την Ισπανία.

Πληροφορίες / κρατήσεις θέσεων: 22310 43333 / 22310 51075

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του 17ου Φεστιβάλ Οίτης στοwww.xwra.gr

Info:

Το Περιπλανώμενο Μουσείο των Πολιτισμών κατασκηνώνει στη «Χώρα»
Σάββατο 12, Κυριακή 13, Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης, Φθιώτιδα
Τηλ. 22310 51075

email: info@xwra.gr
www.xwra.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση