Λαμία: Οι USURUM live στο "The Blind Pig" - Διαβάστε τη συνέντευξη τους

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 11:11 Λαμία: Οι USURUM live στο "The Blind Pig" - Διαβάστε τη συνέντευξη τους

Μετά την έναρξη των χειμερινών τους εμφανίσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι Usurum έρχονται στη Λαμία το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου!

Τραγούδια από τον καινούριο τους δίσκο που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον Δεκέμβρη, καθώς και επιλεγμένα τραγούδια από την δισκογραφία τους, συνθέτουν ένα πρόγραμμα που περνάει από τον ηλεκτρονικό ήχο στον ακουστικό...

"σπασμένη καρδιά χαλασμένη κονσόλα
στον πόνο πως μοιάζουμε οι άνθρωποι σ' όλα"


Ήχος: Κώστας Χαϊκάλης
Παραγωγή: Melodica Art Productions
Doors Open: 20:30
Show Starts: 21:30



Προπώληση μέσω more.com: 10€
Ταμείο: 12€
https://www.more.com/music/usurum-the-blind-pig/
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1220959035959671

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε η μπάντα στο LamiaReport.gr πριν την επικείμενη εμφάνισή τους στο Blind Pig, το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023:

LR: Θέλουμε καταρχάς να μας συστηθείτε.

ΑΠ: Είμαστε οι Usurum, μια μπάντα που δημιουργήσαμε ως μαθητές του μουσικού σχολείου στον Άλιμο. Από τότε έχουν περάσει 15 χρόνια, έχουμε κυκλοφορήσει 4 δίσκους, έχουμε παίξει σε μουσικές σκηνές, σε φεστιβάλ και σε πεζόδρομους. Μόλις τελειώσαμε τις ηχογραφήσεις του πέμπτου μας δίσκου και συνεχίζουμε.

LR: Τι θεωρείται ότι κρατά τη μπάντα δεμένη τόσα χρόνια;

ΑΠ: Για εμάς σίγουρα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το γεγονός οτι μας δένει μια φιλία χρόνων. Πρώτα ξεκινήσαμε ως παιδιά να κάνουμε παρέα και έπειτα προέκυψε η μουσική. Δεν ήταν αυτοσκοπός να φτιάξουμε μια μπάντα, αλλά ένας καινούριος τρόπος για να επικοινωνήσουμε. Πέρα από αυτό, μετά από τόσο καιρό, σίγουρα είναι απαραίτητη η αλληλοκατανόηση στις προσωπικές ανάγκες του καθενός, αλλά και ο χώρος για έναν συνεχή επαναπροσδιορισμό με βάση αυτά που συμβαίνουν μέσα μας και γύρω μας.

LR: Περιμένουμε και εμείς τον καινούργιο σας δίσκο.

Ποια είναι η διαδικασία δημιουργίας; Είναι μια πρόκληση για εσάς να συμφωνήσετε μουσικά στις ιδέες σας και πώς θα προσεγγίσετε το νέο σας υλικό;

ΑΠ:Σίγουρα είναι μια πρόκληση να βρίσκουμε κάθε φορά ένα κοινό σημείο σύνδεσης στα τραγούδια μας. Όταν κάποιος φέρνει μια καινούρια ιδέα, ξεκινάει μια πολύ όμορφη και δημιουργική διαδικασία. Υπάρχουν και στιγμές που θα κολλήσουμε εννοείται, ή που θα απορρίψουμε τελείως κάτι. Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων με διαφορετικές μουσικές επιρροές και ο καθένας φέρει έναν δικό του κόσμο, οπότε δεν είναι πάντα εύκολο να ευθυγραμμιστούμε, Η διαδικασία όμως, είναι σίγουρα γόνιμη σε πολλά διαφορετικά επίπεδα και πλέον, μας χαροποιούν πολύ περισσότερο αυτά που συμβαίνουν, παρά αυτά που αφήνουμε πίσω μας. Σε σχέση με τον καινούριο μας δίσκο, μπορούμε να πούμε οτι θα έχει περισσότερα ηλεκτρονικά στοιχεία και θα είναι ελαφρώς πιο φασαριόζικος. Επίσης, μετά από αρκετά χρόνια ξαναμπήκαμε σε στούντιο ηχογράφησης, καθώς τους τελευταίους μας δίσκους τους είχαμε γράψει σε ένα σαλόνι με συνθήκες diy.  Αυτή την επιστροφή λοιπόν, την έχουμε χαρεί πολύ και σε αυτό έχει συμβάλει ιδιαίτερα ο Παντελής Νικηφόρος, που έχει αναλάβει την ηχοληψία του δίσκου και κάνουμε από κοινού την παραγωγή.

LR: Πώς θα περιγράφατε με 3 λέξεις το νέο σας υλικό;

ΑΠ: Αδυναμία

Περιγραφής

Δίσκου

LR: Πότε να το περιμένουμε;

ΑΠ: Αν όλα πάνε καλά, θα έχει κυκλοφορήσει στα μέσα του Φλεβάρη.

LR: Πώς λαμβάνεται την αγάπη και την αποδοχή του κόσμου στις συναυλίες σας και στη μουσική σας;

ΑΠ: Είναι πολύ όμορφο και πραγματικά συγκινητικό να βλέπουμε κόσμο να έρχεται στα live μας και να τραγουδάει τα τραγούδια μας. Να μοιραζόμαστε στιγμές και να αφηνόμαστε σε όσα αγαπάμε και όσα μας φοβίζουν.

LR: Πώς είναι για μία μπάντα όπως οι Usurum να ζουν, να παίζουν και να δημιουργούν στην Ελλάδα του σήμερα.

ΑΠ: Είναι ένας δύσκολος δρόμος για κάθε άνθρωπο που επιλέγει να ασχοληθεί επαγγελματικά με την τέχνη στην Ελλάδα. Μια διαρκής μάχη για να καταφέρει να μην αποδεχτεί την ταμπέλα του χομπίστα που επιβάλλεται από το κράτος και ταυτόχρονα μια προσπάθεια να διατηρήσει την ευαισθησία του, μέσα σε μια κοινωνία βίαιη που φροντίζει με κάθε τρόπο να μας τονίζει πως ο μόνος στόχος είναι η επιβίωση. Εμείς συγκεκριμένα σαν μπάντα, ίσως να είμαστε λίγο πιο τυχεροί, καθώς μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, έχουμε ο ένας τον άλλον και μπορούμε έτσι να προχωράμε μαζί, ακόμα και σκυφτοί κάποιες φορές.  Επιπλέον, με τα χρόνια έχει δημιουργηθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας με τον κόσμο για να επικοινωνούμε τα τραγούδια μας και τα συναισθήματα που προκύπτουν από αυτό το μοίρασμα είναι κάτι που δεν περιγράφεται εύκολα.

«The Blind Pig»
Λυκούργου 4 , Λαμία
Facebook:
The blind pig
Instagram: The.blindpig

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση