Ο Στέφανος Δάνδολος παρουσίασε στη Λαμία την «Ιστορία χωρίς όνομα»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 12:13 Ο Στέφανος Δάνδολος παρουσίασε στη Λαμία την «Ιστορία χωρίς όνομα»

Το κρυφό πάθος της Πηνελόπης Δέλτα…

Το απόγευμα της Τετάρτης 25 Απριλίου 2018 η κεντρική αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης «Αλέκος Κοντόπουλος» φιλοξένησε την παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Στέφανου Δάνδολου «Ιστορία χωρίς όνομα – Το κρυφό πάθος της Πηνελόπης Δέλτα», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων, ενώ για το ενδιαφέρον βιβλίο μίλησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της πόλης Νικόλαος Παπαγεωργίου, Διδάκτορας Φιλολογίας.

Ο κ. Παπαγεωργίου χαιρέτισε την εκδήλωση αναφερόμενος στη σπουδαιότερη Ελληνίδα συγγραφέα του εικοστού αιώνα και συνεχάρη τον γνωστό συγγραφέα που βασισμένος στα ημερολόγια της υμνεί τον εύθραυστο ψυχισμό της.

Ο συγγραφέας με εξαιρετικά γλαφυρό τρόπο, αμεσότητα και παραστατικότητα παρουσίασε στο δέκατο μυθιστόρημά του τη ζωή της Πηνελόπης Δέλτα από την περίοδο του εγκλεισμού της το 1908 σε ένα σανατόριο της Βιέννης προκειμένου να ξεχάσει τον παράφορο έρωτά της με τον Ίωνα Δραγούμη έως την αυτοκτονία της τριάντα χρόνια αργότερα κατά την εισβολή των Γερμανών τον Απρίλιο του 1941. Στο τέλος της εκδήλωσης ο συγγραφέας συνομίλησε με το κοινό και υπέγραψε αντίτυπα των έργων του. Η συμμετοχή του κοινού υπήρξε ένθερμη και υποδέχθηκε με χαρά την εκδήλωση..

Προσαρμοσμένη αναζήτηση