Λαμία: Αναβαθμισμένη και εκσυγχρονισμένη η Κλινική "Τσεκούρα"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 08:05 Λαμία: Αναβαθμισμένη και εκσυγχρονισμένη η Κλινική "Τσεκούρα"

Είναι μια από τις Κλινικές που έχει γράψει ιστορία στη Φθιώτιδα, αφού λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1964, προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Ο λόγος για τη Γενική Κλινική Λαμίας "Άγιος Παντελεήμων", που ίδρυσε ο αείμνηστος γιατρός Κωνσταντίνος Τσεκούρας, πριν από 55 χρόνια, στη συμβολή των οδών Αβέρωφ και Βενιζέλου, στο κέντρο της Λαμίας.

Η σκυτάλη της διαδοχής πέρασε στην επόμενη γενιά, τον Γενικό Χειρουργό Δημήτρη Τσεκούρα και την Αναισθησιολόγο Βασιλική Τσεκούρα, με συνδετικό κρίκο την μητέρα της οικογένειας Αποστολία, η οποία είναι επίσης ιατρός αναισθησιολόγος και έχει αφιερώσει τη ζωή της στην Κλινική.

Ο Κυριάκος Καραγιάννης μίλησε με τον υπεύθυνο της Κλινικής, γιατρό Δημήτρη Τσεκούρα, ο οποίος είναι Γενικός Χειρουργός και έχει εξειδικευτεί στην ΒΧ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών και στην Κλινική Μαστού του St Mary’s  Hospital του Λονδίνου.

Ο Δημήτρης Τσεκούρας, που είναι και ο επικεφαλής στο Χειρουργικό Τμήμα μας ενημέρωσε για τις υπηρεσίες που προσφέρει σήμερα η Κλινική, τα τμήματα που λειτουργούν, τους γιατρούς που συνεργάζονται με την Κλινική, αλλά και για τον εκσυχρονισμό της.

LR: Γιατρέ πόσο δύσκολο είναι σήμερα να λειτουργήσει μια κλινική στην Περιφέρεια μέσα σε ένα τρομερά ανταγωνιστικό περιβάλλον;

Δ.Τ. Η αλήθεια είναι ότι πράγματι είναι πολύ δύσκολο. Όταν όμως προσφέρεις καλές υπηρεσίες, αγαπάς αυτό που κάνεις, έχεις καλούς συνεργάτες, έχεις εκσυγχρονίσει τον εξοπλισμό σου και φυσικά κουβαλάς μια ιστορία, τότε μπορεί να τα καταφέρεις. Σε εμάς συντρέχουν όλα όσα προανέφερα και γι αυτό η Κλινική λειτουργεί τόσα χρόνια χωρίς διακοπή. Όπως είδατε και εσείς η Κλινική μας αναβαθμίστηκε και εκσυγχρονίστηκε και προσφέρει όπως πάντα υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας.

LR: Ποια Τμήματα λειτουργούν αυτή τη στιγμή;

Δ.Τ. Είναι το Χειρουργικό, στο οποίο έχω και την ευθύνη. Οι αίθουσες είναι πλήρως ανακαινισμένες και εξοπλισμένες. Οι επεμβάσεις γίνονται λαπαροσπκοπικά, αλλά και με τις αντίστοιχες κλασικές μεθόδους. Είμαστε η μοναδική χειρουργική κλινική στη Φθιώτιδα, που προσφέρει κάποιες θεραπείες, όπως την λαπαροσκοπική σκωληκοειδεκτομή, την λαπαροσκοπική επιδιόρθωση στις κήλες, ενώ αντιμετωπίζουμε τις αιμορροΐδες με την πλέον σύγχρονη μέθοδο HAL RAR με χρήση υπερήχων, και άλλες πολλές επεμβάσεις. Λειτουργεί επίσης το Οφθαλμολογικό Τμήμα, με δυο εξαιρετικούς συναδέλφους, τον Νίκο Μακρή και τον Δημήτρη Καρδαρά. Έχουμε εξοπλίσει την κλινική με τα πιο σύγχρονα οφθαλμολογικά μηχανήματα, όπου γίνονται όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις, με τις πιο σύγχρονες μεθόδους και τα καλύτερα υλικά. Στο Παθολογικό έχουμε τον γνωστό και έμπειρο συνάδελφο Γιάννη Τζίνα, ο οποίος συνεργάζεται με εξειδικευμένους ιατρούς άλλων ειδικοτήτων, όπου απαιτείται.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τις υπηρεσίες που προσφέρει σήμερα η Γενική Κλινική Λαμίας "Άγιος Παντελεήμων":

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Η χειρουργική κλινική λειτουργεί με τις πλήρως ανακαινισμένες χειρουργικές αίθουσες και με γιατρό τον υπεύθυνο της Κλινικής, Γενικό Χειρουργό Δημήτρη Τσεκούρα, ο οποίος έχει εξειδικευτεί στην ΒΧ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών και στην Κλινική Μαστού του St Mary’s  Hospital του Λονδίνου.

1. Αντιμετωπίζει όλες τις παθήσεις του μαστού (ιατρείο μαστού). Γίνεται κλινική εξέταση και αξιολόγηση των ευρημάτων, λήψη βιοψιών με πολλούς τρόπους και συντηρητική ή χειρουργική αντιμετώπιση.

2. Εφαρμόζει λαπαροσκοπική χειρουργική για:

  • παθήσεως των χοληφόρων (λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή)
  • κήλες (λαπαροσκοπική επιδιόρθωση βουβωνοκήλης, ομφαλοκήλης, επιγαστρικής  κήλης, μετεγχειρητικής κήλης και γενικά όλων των κηλών του κοιλιακού τοιχώματος). Είναι η μοναδική χειρουργική κλινική στη Φθιώτιδα που προσφέρει αυτή τη θεραπεία
  • σκωληκοειδίτιδα (λαπαροσκοπική σκωληκοειδεκτομή). Επίσης είναι η μοναδική χειρουργική κλινική στη Φθιώτιδα που προσφέρει αυτή τη θεραπεία.
  • κύστεων ωοθήκης (λαπαροσκοπική κυστεκτομή- ωοθηκεκτομή).

Φυσικά οι επεμβάσεις αυτές γίνονται και με τις αντίστοιχες κλασικές μεθόδους

  1. Αντιμετωπίζει χειρουργικά δερματικές παθήσεις όπως καρκίνοι του δέρματος, σπίλους, κύστες, αποστήματα, λιπώματα και άλλους όγκους. Στην περίπτωση λιπωμάτων του μετώπου γίνεται ενδοσκοπική αφαίρεση χωρίς ορατά σημάδια (Είναι η μοναδική χειρουργική κλινική στη Φθιώτιδα που προσφέρει αυτή τη θεραπεία). Αντιμετωπίζονται παθήσεις των ονύχων και  κάλους.
  2. Προσφέρει χειρουργική αντιμετώπιση της κύστης κόκκυγος  με χρήση υπερήχου για χαρτογράφηση της κύστης ώστε η αφαίρεση να γίνεται με την ελάχιστη απώλεια αίματος και ιστού, άρα και  πόνου
  3. Αντιμετωπίζει παθήσεις του στομάχου και του λεπτού και  παχέος εντέρου
  4. Αντιμετωπίζει κιρσούς κάτω άκρων
  5. Χειρουργική ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδής, παραθυρεοειδείς αδένες)
  6. Προσφέρει αντιμετώπιση παθήσεων του πρωκτού (αιμορροΐδες με την πλέον σύγχρονη μέθοδο HAL RAR με χρήση υπερήχων (Είναι η μοναδική χειρουργική κλινική στη Φθιώτιδα που προσφέρει αυτή τη θεραπεία), ραγάδα , περιεδρικά αποστήματα και συρίγγια, κονδυλώματα)

ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ

To Οφθαλμολογικό Τμήμα είναι εξοπλισμενο με τα πιο σύγχρονα οφθαλμολογικά μηχανήματα, όπου γίνονται οι παρακάτω χειρουργικές επεμβάσεις, με τις πιο σύγχρονες μεθόδους και τα καλύτερα υλικά.

  • Επεμβάσεις καταρράκτη με το πλέον σύγχρονο Infinity Alcon Firth Worth, Texas USA. Επιπλέον γίνεται ταυτόχρονη διόρθωση συνυπάρχουσας μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμού (με χρήση τορικών ενδοφακών) καθώς και πρεσβυωπίας (με χρήση πολυεστιακών ενδοφακών)
  • Επεμβάσεις αφαίρεσης μορφωμάτων επιπεφυκότα όπως πτερυγίου με χρήση αυτόλογου μοσχεύματος
  • Επεμβάσεις βλεφάρων όπως βλεφαροπλαστική (για αισθητική ή λειτουργική αποκατάσταση), αναρτήσεις βλεφάρων, αντιμετώπιση εντροπίων-εκτροπίων.
  • Επεμβάσεις δακρυϊκής συσκευής, διάνοιξης ρινοδακρυικού πόρου και δακρυϊκού ασκού.
  • Επεμβάσεις επιδιόρθωσης στραβισμού
  • Ενεσοθεραπεία για βλεφαρόσπασμο με Botox

ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Στο Παθολογικό Τμήμα της "Κλινικής Τσεκούρα" την ευθύνη έχει ο ειδικός και έμπειρος Παθολόγος Γιάννης Τζίνας.

• Την πρόληψη νοσημάτων
• Τη διερεύνηση συμπτωμάτων
• Την αντιμετώπιση οξέων προβλημάτων (αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, λοιμώξεις).
• Την παρακολούθηση ασθενών με χρόνια νοσήματα (νεοπλασίες, σακχαρώδης διαβήτης, αναπνευστικά προβλήματα, ηπατοχολικά προβλήματα, ουρολογικά προβλήματα κ.ά.).

Συνεργάζεται με εξειδικευμένους ιατρούς άλλων ειδικοτήτων όπως πνευμονολόγους, αιματολόγους, καρδιολόγους, γαστρεντερολόγους, νευρολόγους, κλπ., όταν αυτό απαιτείται.

Στο Μικροβιολογικό η κλινική συνεργάζεται με την κ. Μαρία Ψαρρά - Γεροθανάση, στο Ακτινολογικό με τον κ. Κωνσταντίνο Μουτάφη, ενώ ως Αναισθησιολόγους έχει την Αποστολία και τη Βασιλική Τσεκούρα.

Η "Κλινική Τσεκούρα" έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Για οποιαδήποτε επιπλέον ενημέρωση μπορείτε να επικοινωνείτε στο 22310 22685 και 22310 42851.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση