573 χιλιόμετρα αγάπης και δάκρυα χαράς για την Κατερίνα που «έφυγε»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 07:50 573 χιλιόμετρα αγάπης και δάκρυα χαράς για την Κατερίνα που «έφυγε»

Το «For Katerina Run» στις Ράχες Φθιώτιδας – Δείτε βίντεο και φωτορεπορτάζ.

Ο Αλέξανδρος Γεωργίου, δρομέας υπεραποστάσεων, τον Απρίλιο του 2019 έχασε τη γυναίκα του από την επάρατη νόσο. Μετά από αυτό αποφάσισε να διοργανώσει ένα δρομικό γεγονός το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις  27 Ιουνίου 2020 έως τις 04 Ιουλίου 2020, με σκοπό να τιμήσει τη μνήμη της συζύγου του, Κατερίνας Βελονίδου και τη μνήμη εκείνων που «έφυγαν» πολεμώντας γενναία τον καρκίνο.

Τα 573 χιλιόμετρα αποτελούν την πορεία της ζωής της γυναίκας του από το πατρικό της σπίτι στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης έως το σπίτι όπου έζησε με τον σύζυγό της και τον γιο τους στην Κερατέα Αττικής.

Το LamiaReport συνάντησε τον Αλέξανδρο στις Ράχες Φθιώτιδας, την τρίτη ημέρα της διαδρομής του και μας μίλησε για την προσπάθεια διάδοσης του μηνύματός του, σχετικά με την πρόληψη αλλά και το κουράγιο που θέλει να δώσει σε όσους «πολεμούν» την σκληρή αυτή ασθένεια.

Χαρακτηριστικά είπε πως το «For Katerina» είναι κάτι που δημιουργήθηκε με πάρα πολλή αγάπη, όλη η ομάδα που το διοργανώνουμε έχουμε χάσει κάποιον από αυτή τη νόσο, αλλά προσπαθούμε μέσα από κάτι άσχημο που συνέβη στη ζωή μας να δώσουμε αγάπη και καλοσύνη στον κόσμο για να πάρει δύναμη».

Το μήνυμά του είναι το πιο ηχηρό όλων: «Δεν ξεχνάμε αυτούς που χάσαμε, δεν τα παρατάνε όσοι το παλεύουν και επιμένουμε στην πρόληψη, για να προλάβουμε».

Μαζί με τον Αλέξανδρο τρέχει και η αδερφή της Κατερίνας, Βαλεντίνα Βελονίδου, η οποία στέλνει και εκείνη το δικό της μήνυμα, με δάκρυα στα μάτια, θαυμάζοντας το έργο του κουνιάδου της. Θέλει να χαρίσει δύναμη σε όλους όσους νοσούν για να αγωνιστούν ακόμα πιο σκληρά και να καταφέρουν να το ξεπεράσουν.

Με λόγια της Κατερίνας το «For Katerina Run» ζητά από όλους να τρέξουν για κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο που χάθηκε ή για κάποιον που νοσεί. «Ο χρόνος μπορεί να μη γυρίζει πίσω, αλλά κάθε μέρα είναι ένα θαύμα, μια ευλογία, ένα νέο ξεκίνημα, μια ευκαιρία να ζήσεις ξανά, μία προσπάθεια να κερδίσεις την ευτυχία, μία ανεξήγητη πρόσβαση στη δυνατότητα να βελτιώσεις τα πράγματα..Πώς γίνεται να έχουμε τα δώρα, σβήνουμε τα λάθη και πάλι να μη μπορούμε να καταλάβουμε πόσο δυνατούς μας κάνει; Γιατί ζητάμε τόσα πολλά, αν και το μόνο που χρειαζόμαστε είναι απλά μία μέρα;».

Στις Ράχες τους υποδέχτηκαν με απόλυτο σεβασμό, βαθιά εκτίμηση και απέραντο θαυμασμό η Δήμαρχος Στυλίδας, Βιργινία Στεργίου και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ραχών, Απόστολος Μιχελής.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Να μην ξεχνάμε πως το «For Katerina» δεν είναι ένας αγώνας δρόμου, αλλά ένας αγώνας ζωής!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση