Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Business ανδρικό κοστούμι: Πού και πώς πρέπει να φορεθεί σωστά

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 16:17 Business ανδρικό κοστούμι: Πού και πώς πρέπει να φορεθεί σωστά

Κάθε εργασία έχει επίσημα ή ανεπίσημα το δικό της dress code. Οι ένστολοι για παράδειγμα δεν προβληματίζονται ποτέ για το τι θα φορέσουν στη δουλειά, αφού διαθέτουν ειδικό ιματισμό. Τι συμβαίνει όμως στις δουλειές γραφείου; Σε δουλειές όπου τα ανδρικά κοστούμια είναι απαραίτητα σε καθημερινή βάση;

Εδώ υπάρχει μια μεγάλη γκάμα επαγγελμάτων, όπως δικηγόροι, υπάλληλοι πολυεθνικής εταιρείας, πωλητές, ασφαλιστές, μεσίτες, τραπεζικοί, δημόσιοι υπάλληλοι ακόμη και καθηγητές, οι οποίοι καθιερωμένα φορούν κοστούμι ως «στολή» εργασίας. Δημιουργείται έτσι ένα σοβαρό επαγγελματικό προφίλ που προσδίδει κύρος στον άνδρα. Φυσικά ανάλογα του προσωπικό στιλ και την ηλικία του καθενός, βλέπουμε διαφορετικές προτιμήσεις στα κοστούμια.

Οι πιο κλασικοί που εργάζονται σε εταιρείες με συντηρητικό προφίλ επιλέγουν μονόχρωμα κοστούμια ίδιου υφάσματος σε σακάκι και παντελόνι. Τα πιο συνηθισμένα χρώματα είναι το μαύρο, το μπλε και το ανθρακί συνδυασμένο με λευκό ή μπλε πουκάμισο. Το σύνολ ολοκληρώνεται απαραιτήτως με μια κομψή γραβάτα, δερμάτινη ζώνη και δερμάτινα παπούτσια που ταιριάζουν χρωματικά μεταξύ τους.

Οι πιο μοντέρνοι και συνήθως οι νεότεροι σε ηλικία που δεν περιορίζονται από ένα αυστηρό εταιρικό dress code, προτιμούν ένα πιο χαλαρό smart casual look, συνδυάζοντας το σακάκι με διαφορετικό παντελόνι, ακόμη και με ένα σκούρο jean. Το χρώμα του σακακιού είναι επίσης μπλε ή ανθρακί γκρι μαζί με ένα λευκό πουκάμισο για κομψό στιλ. Η γραβάτα λείπει από το σύνολο, ενώ το παπούτσι μπορεί να είναι δερμάτινο oxford ή ένα μοντέρνο sneaker.

Όσοι, λοιπόν, ανήκετε στην κατηγορία των ανδρών που η δουλειά τους επιβάλλει να φορούν κοστούμι, πρέπει να διαθέτετε ποικιλία στην ντουλάπα σας. Μπορείτε να επιλέξετε δίκουμπα ή τρίκουμπα σακάκια. Το μαύρο χρώμα είναι μια safe επιλογή, ωστόσο το μπλε και το γκρι είναι υψηλότερα στις προτιμήσεις και μπορούν να δώσουν το ιδανικό business look.

Όταν πρόκειται για ανδρικά κοστούμια που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας επιλέγουμε μάλλινα ή βαμβακερά υφάσματα, τα οποία προσφέρουν άνεση και δίνουν το ιδανικό αποτέλεσμα για ένα ρούχο που θα μας συνοδεύσει από τις πρώτες πρωινές ως τις βραδινές ώρες.

Να θυμάστε πως η εξωτερική εμφάνιση παίζει σπουδαίο ρόλο για το status ορισμένων επαγγελμάτων, γι’ αυτό και θα πρέπει το κοστούμι σας να ταιριάζει απόλυτα στο σώμα και την προσωπικότητά σας αποπνέοντας αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

Ανακαλύψτε τα κορυφαία business κοστούμια Tailor Italian Wear και ολοκληρώστε ένα ασυναγώνιστο επαγγελματικό look για το γραφείο. Μια υπέροχη συλλογή από μοντέρνα ιταλικά κοστούμια από υψηλής ποιότητας σύνθεση υφάσματος που χαρακτηρίζονται από την εξαιρετική τους φινέτσα και το αυθεντικό well-dressed feeling που χρειάζεται κάθε σύγχρονος άνδρας στις επαγγελματικές του εμφανίσεις.