Επίτιμος δημότης Λαμιέων ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 07:45 Επίτιμος δημότης Λαμιέων ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (ΒΙΝΤΕΟ)

Η 18η Οκτωβρίου ημέρα που η Λαμία γιορτάζει την ανεξαρτησία της από τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις και την μνήμη του πολιούχου της Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, επιλέχθηκε από το Δήμαρχο Θύμιο Καραΐσκο και το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων για την αναγόρευση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου Β, σε επίτιμο δημότη της πόλης της Λαμίας.

Στην προσφώνησή του ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, χαρακτήρισε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ως Αρχιεπίσκοπο των Έργων, κάνοντας αναφορές στο πολυσχιδές έργο του, υπογραμμίζοντας την αγαστή συνεργασία του με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας και τις δράσεις που έχουν αναπτύξει από κοινού για τη στήριξη ευάλωτων πληθυσμών.

Δείτε το βίντεο με την προσφώνηση από το Δήμαρχο Λαμιέων:

Με τη σεμνότητα που τον διακρίνει ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας μας, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τα καλά του λόγια και την τιμή που του έκανε το Δημοτικό Συμβούλιο και επανέλαβε το χρέος της Εκκλησίας προς τον άνθρωπο και ειδικότερο προς όσους έχουν ανάγκη.  

Ο Μακαριότατος δεν απηύθυνε έναν τυπικό ευχαριστήριο λόγο, αλλά εμβάθυνε στη σημασία τόσο τέτοιων τελετών, όσο και για το ρόλο της Εκκλησίας, καταλήγοντας στην από ετών προσπάθειά του για το διαχωρισμό της από το Κράτος (Δείτε ΕΔΩ).

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος:

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο εξωτερικό μέρος του ξενοδοχείου - εστιατορίου «Τεμπέλης», δίπλα στον ιστορικό Γοργοπόταμο με την παρουσία του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών, του Μητροπολίτη Καρπενησίου Γεώργιου και πλήθος επισήμων,  όπως ο υπουργός Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, οι βουλευτές του νομού, Γιάννης Οικονόμου, Γιώργος Κοτρωνιάς, Θέμης Χειμάρας και Γιάννης Σαρακιώτης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, οι Δήμαρχοι, Στυλίδας, Βιργινία Στεργίου, Δομοκού, Μπάμπης Λιόλιος, Μακρακώμης, Γιώργος Χαντζής και Αμφίκλειας - Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή, ο πρώην υφυπουργός Υγείας Αθανάσιος Γιαννόπουλος, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Στρατού των Σωμάτων Ασφαλείας και πολλών Φορέων.

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση