Συνεταιρισμός της Φθιώτιδας βραβεύεται από τους Έλληνες της διασποράς στις ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2021 07:44 Συνεταιρισμός της Φθιώτιδας βραβεύεται από τους Έλληνες της διασποράς στις ΗΠΑ

Το Hellenic Initiative με την υποστήριξη του Ιδρύματος Helidoni και του Charles Condes Estate, βραβεύουν Συνεταιρισμό της Λαμίας, στα Venture Impact Awards.

Το Hellenic Initiative με την υποστήριξη του Helidoni Foundation και του Charles Condes Estate, διοργάνωσε για πρώτη φορά τα βραβεία Venture Impact.

Το Hellenic Initiative, ιδρύθηκε από Φιλέλληνες αλλά και Έλληνες της Διασποράς, που στόχο έχουν να δουν την Ελλάδα να αναπτύσσεται ξανά, να αποκτά τη θέση που της αρμόζει στον παγκόσμιο χάρτη αλλά και να ενισχύσει δράσεις στην Ελλάδα οι οποίες προσφέρουν άμεσα στην Ελληνική κοινωνία και οικονομία .

Τα βραβεία, δόθηκαν σε επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα, που με τη δράση τους δημιουργούν μεγάλο αντίκτυπο σε τομείς όπως η οικονομία, η κοινωνία και το περιβάλλον, δημιουργώντας οφέλη για τους Έλληνες πολίτες και συντελούν στην ανάκαμψη της χώρας.

Ο Συνεταιρισμός Στέβιας από τη Λαμία, ήταν ένας από τους μεγάλους νικητές που διακρίθηκε στο διαγωνισμό κερδίζοντας μάλιστα και σημαντικό χρηματικό έπαθλο.

Η προσφορά του Συνεταιρισμού Στέβιας στην τοπική κοινωνία και οικονομία δεν πέρασαν απαρατήρητα.

Ο Συνεταιρισμός έχει καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια να δημιουργήσει θέσεις εργασίας στην περιοχή μας, απασχολώντας υπαλλήλους αλλά και εποχιακούς εργάτες από την περιοχή της Στερεάς, στην περιφέρεια με ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη.  Μάλιστα, αυτές οι θέσεις αναμένεται να αυξηθούν, αφού ο Συνεταιρισμός πρόκειται να εντάξει και νέους καλλιεργητές στέβιας στο σχήμα του.

Με την προσφορά του στην τοπική οικονομία μέσα από την καλλιέργεια στέβιας, ο Συνεταιρισμός απασχολεί πάνω από 50 οικογένειες καλλιεργητών της Φθιώτιδας, που μέσα από τη στέβια έχουν την ευκαιρία για τη βέλτιστη εκμετάλλευση των εκτάσεων τους και αύξηση του οικογενειακού τους εισοδήματος.

Εκτός από την δράση του εντός Ελλάδας, ο Στέβια Ελλάς αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες στην Ευρωπαϊκή αγορά αποξηραμένων φύλλων στέβιας , μετατρέποντας την Ελλάδα το μεγαλύτερο παραγωγό στέβιας στην Ευρώπη.

Με τα προϊόντα του μάλιστα, τα οποία διατίθενται στα περισσότερα Σούπερ Μάρκετ, ο Συνεταιρισμός καταφέρνει να εκπαιδεύσει τον Έλληνα καταναλωτή σε έναν νεό, πιο υγιεινό τρόπο ζωής με τη χρήση στέβιας αντί για ζάχαρη. Μάλιστα, ο Συνεταιρισμός ετοιμάζεται να λανσάρει στην αγορά νέα προϊόντα με στέβια, όπως ροφήματα, υγιεινά σνακς και επιτραπέζια γλυκαντικά.

Τέλος, ο Συνεταιρισμός με το πλάνο Βιωσιμότητας το οποίο έχει ξεκινήσει να υλοποιεί από τον τρέχοντα Σεπτέμβριο, εστιάζει και στην προστασία του Περιβάλλοντος. Πιο συγκεκριμένα, βάσει του πλάνου αυτού, ο Συνεταιρισμός δεσμεύεται να προχωρήσει σε μείωση του πλαστικού, σε αύξηση των στρεμμάτων βιολογικής καλλιέργειας και φυσικά σε δράσεις που αφορούν την όσο πιο φυσική προσέγγιση της παραγωγής στέβιας.

Όσον αφορά στο χρηματικό έπαθλο το οποίο κερδήθηκε, ο Δ.Σ. Χρήστος Σταμάτης, δεσμεύτηκε ότι οι πόροι θα διατεθούν για την στήριξη των νέων παραγωγών που θα μπούν στο σχήμα του Συνεταιρισμού, αλλά και για να ενταχθούν ακόμη περισσότεροι από τις γύρω περιοχές.

Η τελετή βράβευσης έγινε διαδικτυακά, με παρουσία μελών του Hellenic Initiative και Ελλήνων της Διασποράς από την Αμερική και πλήρους κοινού.

Την τελετή μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:


Πρόσφατα ο Συνεταιρισμός επιχορηγήθηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) μέσω της   Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB), για να αναπτύξει περαιτέρω την καλλιέργεια και να αναπτύξει και το αρχικό πλάνο κατασκευής του πρώτου εργοστασίου εκχύλισης στέβιας στα Βαλκάνια και δεύτερου στην Ευρώπη. 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση