Η Λαμία και η Ρούμελη γιόρτασαν την 25η Μαρτίου (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021 14:54 Η Λαμία και η Ρούμελη γιόρτασαν την 25η Μαρτίου (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών, επιμνημόσυνη δέηση στο κενοτάφιο του εθνομάρτυρα Αθανασίου Διάκου και κατάθεση στεφάνων στην φερώνυμη πλατεία με το άγαλμά του.

Μπορεί οι περιοριστικοί όροι να μην επιτρέπουν μεγάλες συγκεντρώσεις και συναθροίσεις, ωστόσο η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου τιμήθηκε όπως θα έπρεπε στην πρωτεύουσα της Ρούμελης τη Λαμία από τις τοπικές αρχές.

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδας, κ. Συμεών τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό η επίσημη δοξολογία, παρουσία μόνο των τοπικών αρχών προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός. Ο κόσμος περίμενε υπομονετικά εκτός ναού και στη συνέχεια άναψαν όλοι τους ένα κεράκι για τους ήρωες αλλά και για τους χιλιάδες εορτάζοντες.

Μετά τη δοξολογία επίσης η Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας , κα Ευαγγελοπούλου - Τσελή Αναστασία, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο κενοτάφιο του εθνομάρτυρα Αθανασίου Διάκου στην οδό Καλύβα Μπακογιάννη, όπου ο ιερός κλήρος και οι Αρχές του τόπου, μετέβησαν με επίσημη πομπή.

Η κατάθεση στεφάνων έγινε στο άγαλμα του ήρωα του ’21 Αθανασίου Διάκου στη φερώνυμη πλατεία στη Λαμία από τους:

Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης

Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων

Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

Ανώτερο Διοικητή Φρουράς

Δήμαρχο Λαμιέων

Εκπροσώπους Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Λιμενικού

Εκπροσώπους Κοινοβουλευτικών Κομμάτων

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή πριν ανακρουσθεί ο Εθνικός μας Ύμνος που σήμανε και τη λήξη της τελετής.

Δείτε βίντεο από τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Λαμία:

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση