Σαν σήμερα έπεσε στο καθήκον ο ήρωας πιλότος - Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 18:06 Σαν σήμερα έπεσε στο καθήκον ο ήρωας πιλότος - Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε ένα εκπληκτικό βίντεο αφιέρωμα στο Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, πατέρα δύο παιδιών από το Μορφοβούνι Καρδίτσας,  που πριν τρία χρόνια έπεσε υπέρ πατρίδος κοντά στη Σκύρο, όταν επέστρεφε από αποστολή αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών.

Σαν σήμερα, στις 12 Απριλίου 2018, ο ήρωας Σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος έχασε τη ζωή του όταν το μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, σε απόσταση εννέα (9) ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport το βίντεο δημιουργήθηκε από φίλους του ήρωα πιλότου, με την σκέψη στην οικογένειά του, στους δικούς τους ανθρώπους, θέλοντας να στείλουν ένα μήνυμα: «Κανείς Απών… Άλλοι στη γη, άλλοι στον ουρανό! Ο Γιώργος δεν θα πεθάνει ποτέ όσο τον θυμόμαστε, και τον θυμόμαστε».

Το βίντεο που έφτιαξαν οι φίλοι του περιέχει συγκλονιστικές εικόνες από αερομαχία του Γιώργου Μπαλταδώρου, όπου ακούγεται η φωνή του, καθώς έχει εγκλωβίσει ένα τουρκικό F16 που παραβίασε τον Εθνικό μας εναέριο χώρο, από το χωριό του Γιώργου το Μορφοβούνι Καρδίτσας, ακόμη και από το δημοτικό σχολείο του που πλέον στεγάζεται το Αστυνομικό τμήμα Λίμνης Πλαστήρα.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο στη μνήμη του:

Το συγκινητικό και εντυπωσιακό βίντεο επιμελήθηκε ο Ηλίας Κλέτσας της alphafilmworks / aviationfilms.net

Τα γυρίσματα έγιναν "κάπου" στο Νομό Φθιώτιδας και στο Νομό Καρδίτσας στο Μορφοβούνι Λίμνης Πλαστήρα. Οι δημιουργοί του βίντεο θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όσους ανιδιοτελώς συμμετείχαν στα γυρίσματα και ειδικά τον μικρό Απόστολο, καθώς και το Αστυνομικό Τμήμα Λίμνης Πλαστήρα για την πολύτιμη βοήθεια.

Ο Σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1984. Ήταν πατέρας δυο παιδιών. Υπηρετούσε στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. Το μοιραίο αεροσκάφος είχε μετασταθμεύσει στη μονάδα ετοιμότητας της Σκύρου την Μεγάλη Εβδομάδα ως ένα από τα αεροσκάφη επιφυλακής.

Στην είσοδο του χωριού του πριν λίγες ημέρες τοποθετήθηκε ένα mirage F1 προς τιμήν του Αντιπτέραρχου Γιώργου Μπαλταδώρου.

Στο μέλλον, στον ίδιο χώρο θα τοποθετηθεί και η προτομή του πιλότου που ήδη φιλοτεχνείται.

Στον προγραμματισμό πάντως του Δήμου είναι στις 8 Αυγούστου, εφόσον το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες, να γίνουν επίσημες εκδηλώσεις και η συγκεκριμένη πλατεία να ονομαστεί «πλατεία Γιώργου Μπαλταδώρου


Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση