Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λήμνος: Το νησί του Ηφαίστου (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021 10:29 Λήμνος: Το νησί του Ηφαίστου (ΦΩΤΟ)

Η Λήμνος είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, καλά κρυμμένο μυστικό όσων αγαπούν τη φύση και αναζητούν ήρεμες διακοπές.

Η Λήμνος είναι ένα όμορφο νησί με ιδιαίτερη γεωμορφολογία που οφείλεται στην έκρηξη αρχαίου ηφαιστείου. Φημίζεται για τα υπέροχα τοπία της και ενδείκνυται για ξεκούραστες διακοπές κοντά στη φύση. Στη Λήμνο θα βρεις χρυσαφένιες παραλίες, όμορφους παραδοσιακούς οικισμούς, βιότοπους, αλμυρές λίμνες, σπηλιές, βράχους με εντυπωσιακούς σχηματισμούς, αλλά και αμμόλοφους που θυμίζουν έρημο! Αν αγαπάς την πεζοπορία, τότε η Λήμνος είναι ο ιδανικός προορισμός για εσένα.

Παρόλο που η ξεχωριστή φύση της Λήμνου και η χαλαρή ατμόσφαιρα της είναι ό,τι πρέπει για χαλάρωση, το νησί προσφέρει και πολλές επιλογές για διασκέδαση και νυχτερινή ζωή. Τα περισσότερα μπαρ, κλαμπ και εστιατόρια βρίσκονται στην πρωτεύουσα, τη Μύρινα, αλλά θα βρεις πολλά ωραία ταβερνάκια, beach bar και καφετέριες σε όλο το νησί.

Η Λήμνος έχει μεγάλη ακτογραμμή με πολλές πανέμορφες παραλίες για όλα τα γούστα: μεγάλες ακτές ή μικροί κολπίσκοι, οργανωμένες και πολυσύχναστες ή πιο απομονωμένες, όλες θα σε γοητεύσουν με το όμορφο τοπίο και τα καταγάλανα νερά τους.

Πρωτεύουσα της Λήμνου είναι η Μύρινα, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού, δίπλα στο λιμάνι. Μια βόλτα στους δρόμους και τα στενά αυτής της όμορφης νησιωτικής πόλης είναι must για να πάρεις μια ιδέα για την καθημερινή ζωή του νησιού. Η Λήμνος έχει, επίσης, πολλά γραφικά χωριά με παραδοσιακή αρχιτεκτονική που αξίζει να ανακαλύψεις.

Φωτ. Κώστας Τσομάκος

Πηγή: SUMMER 2021