Το μεγαλύτερο έργο στη Στερεά Ελλάδα εγκαινιάστηκε σήμερα στη Λαμία (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 08:50 Το μεγαλύτερο έργο στη Στερεά Ελλάδα εγκαινιάστηκε σήμερα στη Λαμία (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Το Φυσικό Αέριο επεκτείνεται σε έξι μεγάλες πόλεις της Στερεάς - Πάνω από 42.500 συνδέσεις καταναλωτών σε ένα έργο μαμούθ προϋπολογισμού 88,1 εκατ. ευρώ.

Τα εγκαίνια του έργου επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κήρυξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας σε ειδική εκδήλωση που έγινε το μεσημερι της Πέμπτης στο δημοτικό θέατρο Λαμίας.

Το φυσικό αέριο επεκτείνεται σε έξι πόλεις της Περιφέρειας-τη Λαμία, τη Χαλκίδα, τη  Θήβα, τη Λιβαδειά, την Άμφισσα και το Καρπενήσι – με διακλαδώσεις συνολικά 540 χιλιομέτρων δικτύου. Οι εργασίες επέκτασης του δικτύου θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2023, ενώ άμεσα θα ξεκινήσει η υλοποίηση των συνδέσεων των ενδιαφερόμενων καταναλωτών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών), καλύπτοντας ένα μεγάλο ποσοστό των ενεργειακών αναγκών των κατοίκων ήδη από αυτόν τον χειμώνα. Οι συνδέσεις των καταναλωτών θα συνεχίζονται κανονικά και μετά την ολοκλήρωση κατασκευής του δικτύου, ξεπερνώντας τις 42.500 έως το 2036.

Οι επενδύσεις που θα γίνουν για την τροφοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με φυσικό αέριο είναι συνολικού προϋπολογισμού 88,1 εκατ. ευρώ έως το 2036. Το έργο μέχρι το 2023 συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με το ποσό των 18,1 εκατ. ευρώ.

Ήταν ένα όραμα του πρωην Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάνη, που καταφερε σε συνεργσια με τη Διαχειριστικη Αρχη να το ενταξει στο ΕΣΠΑ και το οποιο συνεχισε ο Φάνης Σπανός, για να φτασουμε σημερα στη φάση της υλοποιησης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας είχε έναν λόγο παραπάνω να ειναι χαρούμενος και συγκινημένος, αφου ένα τόσο μεγάλο έργο ξεκινάει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, αφου η καταγωγή του ειναι από τη Φθιώτιδα.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε και φωτογραφίες από την ειδική εκδήλωση εγκαινίων της ΔΕΔΑ στο στο δημοτικό θέατρο Λαμίας

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση