Η Λαμία γιόρτασε τα 78 χρόνια από την απελευθέρωσή της και τον πολιούχο της Άγιο Λουκά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 14:59 Η Λαμία γιόρτασε τα 78 χρόνια από την απελευθέρωσή της και τον πολιούχο της Άγιο Λουκά

Σαν σήμερα 18 Οκτωβρίου 1944, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά,, η Λαμία απελευθερωνόταν από τα στρατεύματα κατοχής, με τον στρατό του ΕΛ.Α.Σ. να προελαύνει στην πόλη.

Για αυτή τη διπλή γιορτή και μετά από δύο εορτασμούς μέσα στην πανδημία, η Φθιωτική πρωτεύουσα ξαναφόρεσε τα καλά της τιμώντας, με λαμπρότητα τον προστάτη Άγιο και την 78η επέτειο της απελευθέρωσης.

Στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό που φέρει το όνομα του Πολιούχου Αγίου της πόλης, τελέσθηκε από τις 7 το πρωί ο πανηγυρικός όρθρος με την πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανασίου, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού  και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος Λαμιέων, Ευθύμιος Καραΐσκος.

Ακολούθησε η λιτανεία της εικόνας της Παναγίας και του Αγίου μέσω των οδών Προφήτου Ηλία, Αμπλιανίτη, Κοραή, Σκληβανιώτη, Πλατεία Ελευθερίας και Υψηλάντη, έως τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, με ενδιάμεση στάση στο Ιερό Επισκοπείο στην οδό Σκληβανιώτη.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση