Γιάννης Πλατανιάς: «Έρχομαι για να ενώσω και όχι να διχάσω»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 09:21 Γιάννης Πλατανιάς: «Έρχομαι για να ενώσω και όχι να διχάσω»

«Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, πιστεύω στη σκληρή δουλειά και το αποτέλεσμα...»

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Πλατανιάς μιλάει στο LamiaReport και τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο για όλους και για όλα.

Για τη δυναμική που αναπτύσσει η υποψηφιότητά του, για τη φιλοδοξία του να ενώσει δυνάμεις, για τους βασικούς του συνυποψηφίους του, αλλά και για τον μεγάλο του στόχο για τον Δήμο.

«Δεν θα είμαι δήμαρχος μόνο όσων με ψηφίσουν, αλλά όλων των πολιτών του δήμου μας....και μετά τις εκλογές, θα τους χρειαστώ στη μεγάλη προσπάθεια για να στρίψουμε το τιμόνι από το σημερινό πισωγύρισμα και να δημιουργήσουμε από κοινού συνθήκες ανάπτυξης και προοπτικής», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γιάννης Πλατανιάς.

Συνέντευξη:

LR: Πριν από λίγο καιρό, πραγματοποιήσατε μια ομολογουμένως εντυπωσιακή συγκέντρωση με πολύ κόσμο. Θεωρείτε ότι ενίσχυσε τη δυναμική της υποψηφιότητάς σας;

ΑΠ: Κοιτάξτε, ήταν μια εκδήλωση που αποτύπωσε την ολοένα και αυξανόμενη απήχηση που έχει ο συνδυασμός μας. Απλά, αυτό που κάποιοι ψιθύριζαν πριν την εκδήλωση, τώρα το λένε ανοιχτά και ξεκάθαρα: Οι εκλογές του Οκτωβρίου θα σηματοδοτήσουν την αλλαγή σελίδας στον Δήμο Καμένων Βούρλων.

Το βλέπω καθημερινά στην επαφή με τους πολίτες, υπάρχει ανάγκη να τελειώνουμε με τη φθορά και τη στασιμότητα και να γίνει στον τόπο μας μια νέα, μεγάλη αρχή.   

LR: Έχουμε μπει στην τελική ευθεία και σε πολλούς δήμους έχουν βγει ήδη τα «μαχαίρια» ανάμεσα στους υποψήφιους δημάρχους;

ΑΠ: Δεν βλέπω τους συνυποψηφίους μου ως εχθρούς. Άλλωστε, δεν πιστεύω ότι δεν αγαπάνε ή δεν νοιάζονται για τον τόπο μας. Απλά έχουμε διαφορετική νοοτροπία και διαφορετική προσέγγιση για το πως θα προχωρήσει μπροστά. Και να σας πω κάτι με απόλυτη ειλικρίνεια; Μετά τις εκλογές, θα πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να σκύψουμε πάνω στις ανάγκες του δήμου που συνεχώς μεγαλώνουν. Άλλωστε, η δικιά μου πρόταση έρχεται να ενώσει τον δήμο Καμένων Βούρλων.

Δεν αντέχει ο τόπος έναν ατέρμονο διχασμό που στην τελική μόνο κακό κάνει και δημιουργεί εμπόδια στον κοινό μας στόχο. Έρχομαι για να ενώσω και όχι να διχάσω. Και να ξεκαθαρίσω κάτι απευθυνόμενος στους δημότες που δεν θα επιλέξουν τον συνδυασμό μας στις επικείμενες εκλογές. Δεν θα είμαι δήμαρχος μόνο όσων με ψηφίσουν, αλλά όλων των πολιτών του δήμου μας. Θα είμαι και δικός τους δήμαρχος. Και μετά τις εκλογές, θα τους χρειαστώ στη μεγάλη προσπάθεια για να στρίψουμε το τιμόνι από το σημερινό πισωγύρισμα και να δημιουργήσουμε από κοινού συνθήκες ανάπτυξης και προοπτικής.

LR: Στην ομιλία σας είχατε απευθύνει ένα ρητορικό ερώτημα: «Θα μείνουμε στα ίδια και τα ίδια με τους ίδιους ή θα αλλάξουμε πορεία;». Σε ποιους αναφέρεστε; Στους συνυποψηφίους σας;

ΑΠ: Είναι απλό αυτό που είπα. Κάποιοι συνυποψήφιοί μου έχουν δοκιμαστεί σε θέσεις ευθύνης, είτε στον πρώτο βαθμό, είτε στον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης. Αν η θητεία τους συνέβαλε στο να πάει ο τόπος μας μπροστά, αυτό θα το κρίνουν οι πολίτες.

Εγώ ζητάω εντολή να διοικήσω τον δήμο καταθέτοντας αυτό που έχω μάθει να κάνω στη ζωή μου. Να βάζω στόχους και με μεθοδικότητα, με εντιμότητα και με και σκληρή δουλειά να τους πετυχαίνω. Και να είναι οι δημότες μας βέβαιοι, ότι σε αυτήν την πορεία, δεν θα υπολογίζω ούτε το πολιτικό κόστος, ούτε θα αξιοποιήσω τη δημαρχία για παλαιοκομματικά αλισβερίσια. Με απλά λόγια, αυτό που λέμε, θα γίνεται και πράξη.

LR: Επιμείνατε ότι δεν είστε ένας «επαγγελματίας πολιτικός», ότι τα δικά σας ένσημα δεν προέρχονται από την πολιτική αλλά από 35 χρόνια σκληρής δουλειάς. Θεωρείτε ότι είναι κακό να είναι κάποιος πολιτικός;

ΑΠ: Η πολιτική θα έπρεπε να είναι το μέσο για υπηρετείς τους συμπολίτες σου, να είναι η δύναμη εκείνη που δίνει λύσεις στα προβλήματα, που βάζει τις βάσεις για να πάει ένας τόπος μπροστά. Το προβληματικό είναι να βλέπεις την πολιτική ως αυτοσκοπό, ως επάγγελμα. Για μένα, κύριε Κωνσταντόπουλε, η πολιτική δεν είναι ούτε μέσο βιοπορισμού, ούτε μέσω οικονομικής ανέλιξης.

Έχω τη δουλειά μου, έχω τις επιχειρήσεις μου. Μπήκα μπροστά γιατί νιώθω ένα τεράστιο «κρίμα» για τις ευκαιρίες που συνεχώς χάνει ο τόπος μου. Και γιατί συνειδητοποίησα ότι αυτό το «κρίμα» το αισθάνεται και η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μου.

LR: Όπως όλοι οι συνδυασμοί, λίγο πριν τις εκλογές θα καταθέσετε το πρόγραμμά σας. Ποιο είναι ο βασικός σας στόχος που θέλετε να έχετε πετύχει σε 5 χρόνια, εφόσον εκλεγείτε;

ΑΠ: Στόχος μου είναι να δημιουργηθεί κινητικότητα στην τοπική οικονομία και συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης, ώστε ο δήμος μας να είναι «φιλόξενος» πρωτίστως για τους δικούς του ανθρώπους παρέχοντας ευκαιρίες ειδικά στα νέα παιδιά, που φεύγουν και γυρίζουν στον τόπο μας μόνο για διακοπές. Βασικό εργαλείο είναι φυσικά ο τουρισμός. Ήρθε η ώρα να αποκτήσει ο δήμος μας μια σύγχρονη τουριστική ταυτότητα που θα αξιοποιεί τα ιαματικά λουτρά, τους ορεινούς μας όγκους, τον πρωτογενή τομέα και δεν θα περιορίζεται σε ένα παρωχημένο μοντέλο που έχει φτάσει προ πολλού τα όρια του.

Από την άλλη, θα πρέπει να δούμε πως θα κάνουμε τη καθημερινή ζωή των δημοτών πιο εύκολη. Εκεί η λέξη κλειδί είναι ο σεβασμός. Να διατηρούμε τις πόλεις και τα χωριά μας σε ένα σημείο που θα δείχνει ότι σεβόμαστε τον πολίτη. Όπως ακριβώς σεβόμαστε το ίδιο μας το σπίτι και το φροντίζουμε καθημερινά. Πως θα γίνει αυτό; Πάρτε για παράδειγμα την καθαριότητα. Δεν θα πω εγώ ποτέ ότι ο Πλατανιάς ξέρει να μαζεύει καλύτερα τα σκουπίδια από τον Συκιώτη. Αλλά επειδή εμείς δεν βολευόμαστε με τη στασιμότητα, θα διερευνήσουμε κάθε σύγχρονη μέθοδο ανακύκλωσης, κάθε «έξυπνο» εργαλείο για την αποκομιδή και θα τα ενσωματώσουμε στον δήμο μας. Ούτε εφευρέτης είμαι, ούτε θα ανακαλύψω τον τροχό. Τις καλές πρακτικές που βλέπουμε να υλοποιούνται από δήμους σε όλη τη χώρα, θα τις κάνουμε κτήμα και στον δήμο Καμένων Βούρλων. Και σε αυτή την προσπάθεια, θα έχω δίπλα μου μια ισχυρή ομάδα από έμπειρους αλλά και νέους στα κοινά δημότες που έχουν μεράκι και όρεξη για δουλειά και να φέρουμε ξανά ελπίδα στον τόπο μας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση