Παναγιώτης Στασινός: «Μόνο με συναίνεση και συνεργασίες μπορούμε να πάμε μπροστά»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 14:23 Παναγιώτης Στασινός: «Μόνο με συναίνεση και συνεργασίες μπορούμε να πάμε μπροστά»

Ο Παναγιώτης Στασινός, καταξιωμένος Ιατρός Ορθοπαιδικός Χειρουργός, εκλέγεται στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων από το 2009 και είναι από τους παλαιότερους Δημοτικούς Συμβούλους που διεκδικούν τη ψήφο της 8ης Οκτωβρίου.

Γνωστός αγωνιστής του οικολογικού και φιλοζωικού κινήματος, πανελλαδικά, ο Επικεφαλής του συνδυασμού "Λαμία στο Κέντρο" Παναγιώτης Στασινός μιλάει στο LamiaReport για τους λόγους που τον ώθησαν να είναι εκ νέου υποψήφιος, αυτήν τη φορά, στο πλευρό του Θύμιου Καραΐσκου, για το έργο που επιτέλεσε στους τομείς ευθύνης του αλλά και για τις δράσεις του Δήμου στις οποίες πιστεύει πως άφησε το αποτύπωμά του.

Συνέντευξη:

LR: Γιατί ένας καταξιωμένος Ιατρός Ορθοπαιδικός Χειρουργός, όπως είναι ο Παναγιώτης Στασινός, ξαναζητά την ψήφο των Λαμιωτών;

ΑΠ: Θεωρώ πως είναι καθήκον του κάθε πολίτη να ασχολείται ενεργά με τα κοινά και να διαμορφώνει το μέλλον του τόπου του. Ήθελα πάντα να ασχοληθώ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έτσι λοιπόν, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου και την επιστροφή μου στη Λαμία, μόλις "πάτησα" με σταθερά βήματα στον επαγγελματικό τομέα, αποφάσισα να κάνω το "άλμα" που πάντα με ενδιέφερε.Έτσι, το μακρινό 2009 εντάχθηκα στους Ενεργούς Πολίτες αυτής της πόλης και από τότε με ένα μαγικό και όμορφο τρόπο βρίσκομαι στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου και παλεύω καθημερινά για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων όσων ζούμε σε αυτόν το τόπο.

Από την θέση της αντιπολίτευσης για δυο θητείες, με συντρόφους και συμπαραστάτες εξαίρετους ανθρώπους, δημιουργήσαμε και καταθέσαμε μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο εφικτές προτάσεις σχεδόν για κάθε θέμα που απασχολεί το δήμο Λαμιέων.

Δυστυχώς, όμως, το δημαρχοκεντρικό σύστημα διακυβέρνησης και το απαράδεκτο εκλογικό σύστημα φιμώνει την φωνή των μικρών συνδυασμών και τους αφαιρεί τη δυνατότητα να υλοποιήσουν τις ιδέες τους.

Στη τελευταία εκλογική αναμέτρηση με τις συμμαχίες που έγιναν προεκλογικά, το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής αλλά και τη διάθεση του δημάρχου Θύμιου Καραΐσκου να εφαρμόσει μετεκλογικές συνεργασίες αποδεχθήκαμε, μέσα από συλλογικές αποφάσεις, θέσεις ευθύνης και έτσι μπορέσαμε να υλοποιήσουμε πολλές από τις προτάσεις που τόσο χρόνια καταθέταμε στο δημόσιο διάλογο.

Από τη στιγμή που ο νέος καλπονοθευτικός εκλογικός νόμος, σχεδόν, αποκλείει τους μικρούς συνδυασμούς και με δεδομένη την αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια με τον δήμαρχο, αποφασίσαμε και πάλι συλλογικά την κάθοδο στις εκλογές στηρίζοντας τον Θύμιο Καραΐσκο ώστε να συνεχίσει το έργο που ξεκινήσαμε μαζί και στο οποίο υπήρξαμε αρωγοί αλλά και για να έχουν έκφραση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο οι θέσεις που τόσα χρόνια δομήσαμε για το δήμο μας.

LR: Πώς αξιολογείτε το έργο σας ως Αντιδήμαρχος στους τομείς ευθύνης σας;

ΑΠ: Κύριε Κωνσταντόπουλε, γνωρίζετε καλά ότι λίγο μόνο διάστημα αφότου ανέλαβα τη νεοσύστατη, τότε, Αντιδημαρχία Υγείας μας "έτυχε" ο Covid-19!

Πιστεύω ακράδαντα πως εδώ, στο Δήμο Λαμιέων, διαχειριστήκαμε την πανδημία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αποτελέσαμε παράδειγμα για όλη την Ελλάδα. Για δύο χρόνια συνεχώς είχαμε εποπτεία και παρακολούθηση της νόσου με χιλιάδες δωρεάν τεστ, με διαρκή ενημέρωση των δημοτών για τις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούσαμε και με υποστήριξη και φροντίδα όλων των ευάλωτων συμπολιτών μας.

Ως νέα μέλη του Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), αντλήσαμε και εφαρμόσαμε πολλά προγράμματα πρόληψης Υγείας κάθε ηλικίας, ενώ θέσαμε τις βάσεις για το ΚΕΠ Υγείας.

Στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής, συντελέσαμε στην πλήρη αναδιάρθρωση της Κοινωνικής Υπηρεσίας από μια καθαρά άκαμπτη γραφειοκρατική δομή, σε μια ευέλικτη και αποτελεσματική υπηρεσία πρωτοπόρα στην παρακολούθηση και την άμεση αρωγή όλων των δημοτών που έχουν ανάγκη.

Στον τομέα των βρεφονηπιακών σταθμών, υπήρξε πλήρης αναμόρφωσή τους με πρόσληψη στελεχιακού δυναμικού, με βελτίωση των εξωτερικών χώρων και, κυρίως, αλλαγή φιλοσοφίας που είχαν ως αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία τους αλλά και την αύξηση της προτίμησης των δημοτών σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20%. Αξίζει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στη δημιουργία του Α' Βρεφικού Σταθμού στην Άνοιξη με δυναμικότητα 30 βρεφών από 6 μηνών καθώς και η αγορά δύο δημοτικών Σχολικών Λεωφορείων που αναμένεται σε λίγους μήνες να χρησιμοποιούνται από τα παιδιά της πόλης μας.

Στον τομέα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων υπήρξαν σημαντικές βελτιώσεις στις υποδομές του Καταφυγίου του Δήμου μας, που είχε εγκαταλειφθεί στη τύχη του για πολλά χρόνια και στοχευμένη αύξηση του στελεχιακού του δυναμικού. Μείωση των αδέσποτων που φιλοξενούνται στο χώρο αλλά και όσων κυκλοφορούν στους δρόμους, τεράστια αύξηση των υιοθεσιών και άριστη συνεργασία με τους φιλοζωικούς συλλόγους και τις εθελοντικές οργανώσεις.

Τέλος, αναφορικά με το μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρεί την πόλη μας με τους Ρομά, μετά από πολλά χρόνια αδικαιολόγητης αδράνειας, σχεδιάσαμε και ψηφίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ρεαλιστικό Τοπικό Σχέδιο Ένταξης, υπάρχουν ορατές λύσεις για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων στη Καμηλόβρυση και την αποσυμφόρηση της Ανθήλης και τρέχει, πλέον, η διαδικασία για τη δημιουργία Παραρτήματος Ρομά ως υποέργο του Κέντρου Κοινότητας.


LR: Σε ποιες δράσεις θεωρείτε πως έχετε αφήσει το αποτύπωμά σας και νομίζετε πως πρέπει να συνεχιστούν με τη νέα δημοτική αρχή;

ΑΠ: Αναμφίβολα το εμβληματικό έργο αυτής της δημοτικής θητείας είναι η ανάπλαση της ΠΕΛ και το έργο των 47 εκατομμυρίων ευρώ. Από τη πρώτη στιγμή πιστέψαμε και στηρίξαμε την πρόταση του δημάρχου για τη δημιουργία του Φορέα της ΠΕΛ που άνοιξε διάπλατα την πόρτα των χρηματοδοτήσεων και την αξιοποίηση του χώρου που έμενε κλειδωμένος και παρατημένος για επτά ολόκληρα χρόνια.

Σήμερα, είμαστε περήφανοι για την θετική ψήφο μας που διαμόρφωσε την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο αφού όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ψήφισαν, τότε, αρνητικά προσπαθώντας να μπλοκάρουν, για διαφορετικούς σκοπούς η κάθε μια, την εξέλιξη του έργου.
18 μήνες μετά, ο χώρος έχει παραδοθεί πια στους δημότες και πραγματοποιούνται όλο τον χρόνο πάσης φύσεως εκδηλώσεις, διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία δύο εμπορικές Εκθέσεις που επισκέφθηκαν χιλιάδες επισκέπτες, φιλοξενείται για τριτη χρονιά το Ράλλυ Ακρόπολις.

Κυρίως, όμως, έχει υπογραφεί η σύμβαση με την εταιρεία που αναδείχθηκε από το διεθνή διαγωνισμό και ξεκινούν άμεσα οι εργασίες ανάπλασης που θα αναδείξουν τον χώρο σε πνεύμονα ανάπτυξης για όλη τη περιοχή.

Θα σταθώ, τέλος, στη σημαντική συμβολή μας στην θεσμική στήριξη και την μετακίνηση του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στο κτήριο που βρίσκεται πίσω από το άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη στη Πλ.Λαού, το οποίο αναπλάθεται με τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.

Όταν ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης θα στολίζει το κέντρο της πόλης μας, αποτελώντας ένα ακόμη πόλο έλξης για επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και θυμίζοντας σε όλους, ως ένα σύμβολο ενότητας, πως μόνο με συναίνεση και συνεργασίες μπορούμε να πάμε μπροστά και να κάνουμε βήματα που θα αναβαθμίσουν το Δήμο Λαμιέων!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση