Θανάσης Παπαϊωάννου: «Εμείς ενώνουμε τη Στυλίδα»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 09:22 Θανάσης Παπαϊωάννου: «Εμείς ενώνουμε τη Στυλίδα»

«Ήρθε η ώρα ο Δήμος να επιστρέψει στους πολίτες...»

"Εμείς δεν κολυμπήσαμε σε θολά νερά, ούτε συμμετείχαμε σε θέατρο σκιών, δεν χρωστάμε σε τεχνικές εταιρείες, σε κέντρα συμφέροντος και σε "οικογενειακές" επιχειρήσεις που χρησιμοποιούνται ως ...ιστός της αράχνης" είναι μερικές μόνο από τις "καυτές" αναφορές του Υποψηφίου Δημάρχου Στυλίδας Θανάση Παπαϊωάννου μιλώντας σχετικά με συνυποψηφίους του.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο LamiaReport, ο Θανάσης Παπαϊωάννου μιλάει για τις φονικές πλημμύρες και τις πρωτοβουλίες του για την ανακούφιση των πληγέντων, αναφέρεται στο Συνδυασμό του "Πνοή Ελπίδας" και τα χαρακτηριστικά του, περιγράφει το όραμά του για την Ανατολική Φθιώτιδα και τους λόγους που τον ώθησαν να διεκδικήσει το Δήμο Στυλίδας, απευθυνόμενος στους συνδημότες με μια κατάθεση ψυχής.

Συνέντευξη:

 
LR: Έχετε διανύσει μια μακρά διαδρομή ασχολούμενος με την τοπική Αυτοδιοίκηση, τι αποτύπωμα σας έχει αφήσει η εμπειρία σας αυτή;

ΑΠ: Παρακολουθώ τα τοπικά δρώμενα της Στυλίδας και του διευρυμένου Δήμου πάρα πολλά χρόνια και συμμετέχω σε αυτά, υπό διάφορες ιδιότητες, πάνω από όλα όμως με αυτήν του ενεργού πολίτη, ο οποίος αφενός επιβραβεύει κάθε τι γόνιμο και δημιουργικό, αφετέρου επικρίνει ή ακόμη και εναντιώνεται σε ότι μπορεί να βλάψει το κοινό συμφέρον. Αυτές οι αρχές μου αλλά και το σύστημα αξιών και ηθικών προτεραιοτήτων και δεσμεύσεων που διαμόρφωσαν το χαρακτήρα μου, οδήγησαν τις επιλογές μου οι οποίες, κατά κοινή ομολογία όλων, υπηρέτησαν πάντα μία γραμμή: πρώτα και πάνω από όλα η ιδιαίτερη πατρίδα μας με τις πόλεις και τα χωριά της, οι άνθρωποί της, αυτοί οι υπέροχοι κάτοικοι της Ανατολικής Φθιώτιδας που περιμένουν πολλά χρόνια να δουν τις προσδοκίες τους να γίνονται πράξη. 

Πλέον, στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 ολοκληρώνεται ένας κύκλος ο οποίος, προφανώς, θα έχει και θετική αποτίμηση. Όμως μια αντικειμενική αξιολόγηση οδηγεί στη διαπίστωση ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλο πια ούτε πειραματισμούς, ούτε συγκρούσεις μόνο για το θεαθήναι, ούτε να λειτουργεί η κατάκτηση της δημαρχίας ως λάφυρο. Ο κύκλος αυτός της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης έχει δώσει αυτά τα αποτελέσματα με τα οποία ο δημότης έρχεται αντιμέτωπος στην καθημερινότητά του. Αυτό θα τελειώσει στις 8 Οκτωβρίου με την ουσιαστική και καθαρή ψήφο των δημοτών.


LR: Ποια είναι η "ταυτότητα" του συνδυασμού σας; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της "Πνοής ελπίδας";

ΑΠ: Με το ισχύον εκλογικό σύστημα έχουν, ευτυχώς, ενεργοποιηθεί πολλά καλά παιδιά της τοπικής κοινωνίας. Εμείς έχουμε την τύχη να τιμούν τον συνδυασμό μας άνθρωποι ζυμωμένοι με τα προβλήματα της Ανατολικής Φθιώτιδας, πολίτες που ύψωσαν το ηθικό τους ανάστημα και έχουν συστρατευτεί σε ένα συνδυασμό ανεξάρτητο και πολιτικά ακηδεμόνευτο. Εμείς δεν κολυμπήσαμε σε θολά νερά, ούτε συμμετείχαμε σε θέατρο σκιών. Εμείς δεν χρωστάμε σε τεχνικές εταιρείες, ούτε σε κέντρα συμφέροντος, ούτε σε "οικογενειακές" επιχειρήσεις που χρησιμοποιούνται ως ...ιστός της αράχνης στην πλάτη της τοπικής κοινωνίας. Σύμμαχοί μας είναι οι πολίτες. Αντίπαλοι μας είναι:
- Τα προβλήματα,
- Η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής,
- Η προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ και της τρίτης ηλικίας,
- Τα "περίεργα συμφέροντα" που φαίνεται ότι έχουν τοποθετηθεί,
- Οι υπόγειες διαδρομές και οι ψίθυροι.
Έναντι όλων αυτών η "Πνοή ελπίδας" έρχεται για να δώσει λύσεις. Έχουμε μάθει στη ζωή μας να κάνουμε το καλό. Αυτό θα κάνουμε και τώρα με την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας.


 
LR: Οι καταγγελίες σας σχετίζονται με κάποιον από τους ανθυποψήφιούς σας;
ΑΠ: Σας ευχαριστώ για τη δύσκολη αυτή η ερώτηση. Σέβομαι και τιμώ τους συνδιεκδικητές. Ξέρετε, κ. Κωνσταντόπουλε, ο Δήμος μας, αυτός ο όμορφος τόπος είναι μικρός, γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Αυτό μπορώ να σχολιάσω, για την ώρα. Και να τους πω και ένα μεγάλο "ευχαριστώ" γιατί μας βοήθησαν με τις πρακτικές τους να γίνουμε πιο δυνατοί, πιο ουσιαστικοί, πιο παραγωγικοί, να κάνουμε πολλές υπερβάσεις. Συμφωνώ σε κάποια πράγματα. Άλλωστε αυτό επιτάσσει το συμφέρον της Ανατολικής Φθιώτιδας. Όμως, διαφωνώ με τις συναλλαγές και τις αντιπαροχές, με το πλέγμα υποχρεώσεων και δεσμεύσεων που έντονα πλανάται πάνω από τις πόλεις και τα χωριά. Θα ήθελα να ξέρουν οι πολίτες του διευρυμένου Δήμου Στυλίδας ότι "έχουν γνώση οι φύλακες".

Κάποιοι είχαν την ευκαιρία αλλά δεν τα κατάφεραν να λειτουργήσουν με θετικό πρόσημο για το δήμο...από όποια θέση και αν βρέθηκαν. Κάποιοι προσπαθούν να διχάσουν, να διαιρέσουν. Εμείς θα δώσουμε τέλος στις μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις και στο διχασμό. Εμείς ενώνουμε τη Στυλίδα. Ο συνδυασμός μας συνθέτει. Τα στελέχη του εγγυώνται την πολυφωνία, τη δημοκρατική λειτουργία και την αποτελεσματικότητα  Ξέρουμε τη δουλειά. Η διαδρομή μας το εγγυάται.



LR: Πώς ονειρεύεστε το Δήμο Στυλίδας του αύριο;

ΑΠ: Με το χέρι στην καρδιά, με γνώση και πολύχρονη εμπειρία στην άσκηση διοίκησης μεγάλης κλίμακας, αλλά και σκύβοντας το κεφάλι μπροστά στους αγαπημένους μου συμπατριώτες, ξεκαθαρίζω ότι έχουμε σχέδιο, ότι έχουμε όραμα. Είμαστε έτοιμοι. Όχι για να χρησιμοποιήσουμε το Δήμο ως όχημα ή ως δούρειο ίππο προσωπικών συμφερόντων. Όχι για να κάνουμε το Δήμο παίγνιο μιας δήθεν ατομικής εξέλιξης και προβολής ή για να χτίσουμε πολιτικές καριέρες. Αλλά για να πιάσουμε δουλειά, να σηκώσουμε τα μανίκια και με τη βοήθεια όλων να φτιάξουμε ένα δήμο πρότυπο.

Ενδεικτικά θα σας αναφέρω:
- Με δουλειές για όλους,
- Με ευκαιρίες για να γυρίσουν πίσω τα Στυλιδιωτάκια, που τώρα δεν μπορούν να βρουν στον τόπο τους αυτό που επιθυμούν, να πιάσουν τόπο οι σπουδές και οι αγώνες των ίδιων και των γονιών τους,
- Με διαφάνεια και λογοδοσία για κάθε ενέργεια και κάθε πράξη,
- Με ασφάλεια έναντι των φυσικών φαινομένων. Γιατί ο τόπος μας κινδυνεύει και από τις πυρκαγιές και από τις πλημμύρες. Έχει κουραστεί να μετράει τις πληγές του. Και δεν μπορούμε να κλείσουμε άλλο τα μάτια επιτρέποντας να παραμένουν ανοχύρωτες οι πόλεις και τα χωριά μας
- Με κοστολογημένο πρόγραμμα και όραμα ώστε να γίνει ο Δήμος Στυλίδας τόπος προορισμού.

Είναι ακλόνητη η άποψή μας πως δεν μπορεί ο Δήμος μας, με τις τόσες μαγευτικές παραλίες απαράμιλλης ομορφιάς, με την Αγία Μαρίνα, το Αχλάδι, τη Γλύφα, τον Καραβόμυλο, την Πελασγία, τις Ράχες, με τα τόσα μοναστήρια, με το τεράστιο φυσικό πλούτο να είναι ο φτωχός συγγενής της Φθιώτιδας. Το τόξο ανάπτυξης της ανατολικής Φθιώτιδας και ξέρουμε και μπορούμε να το οδηγήσουμε σε φάση ωρίμανσης και υλοποίησης μέσα από δομημένες πρωτοβουλίες και στρατηγικό σχεδιασμό.



LR: Μπαίνοντας στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, τι θα λέγατε ως μία κατάθεση ψυχής απευθυνόμενος στους συνδημότες σας;

ΑΠ: Είναι από τις ερωτήσεις που γυρίζουν το μυαλό και τη μνήμη πολύ πίσω. Ξέρετε, από μικρό παιδί είμαι μέσα στα σπλάχνα της Στυλίδας, είμαι μέσα στη βιοπάλη. Με τη βοήθεια του Θεού ήμουνα πάντα παρών, όχι αφ' υψηλού αλλά δίπλα, κοντά στους συμπολίτες μου.
Μαζί στις ανάγκες τους, μαζί στα βάσανά τους. Έτσι καταλάβαινα το χρέος μου στην κοινωνία και, αν θέλετε, αυτή ήταν και η ευχή των γονιών μου, της οικογένειάς μου. Έχω δώσει πολλές μάχες, κάποιες έχασα, πιο πολλές κέρδισα. Ποτέ όμως δεν αρνήθηκα να δώσω το χέρι σε όποιον το χρειαζόταν. Δεν ανακάλυψα τα κοινά (είτε λέγεται ομάδα, είτε λέγεται πολιτιστικός σύλλογος, είτε λέγεται εκκλησία, είτε λέγεται σχολείο) για να ωφεληθώ από αυτά. Το γνωρίζουν και το λένε όλοι ..και αυτοί που μας αγαπούν και αυτοί, που δυσκολεύονται να ζήσουν την αγάπη και την όμορφη κατανόηση ανθρώπων, που μεγάλωσαν στην ίδια γειτονιά.

Για μας η Στυλίδα, η Πελασγία, οι Ράχες, το Άνυδρο, το Λογγίτσι, η Αγία Μαρίνα, το Αυλάκι, ο Καραβόμυλος, ο Αχινός, η Παλαιοκερασιά, το Αχλάδι, η Σπαρτιά, η Νεράιδα, οι Μύλοι, το Βαθύκοιλο και η Γλύφα είναι οι ανάσες, είναι οι φωνές των παππούδων και των γιαγιάδων μας, των πατεράδων μας που περιμένουν να δικαιωθούν. Αυτό δεσμεύομαι να υπηρετήσω.

Με ταπεινότητα, με ωριμότητα, με σεβασμό στην νέα γενιά, με αλληλεγγύη και αγάπη στην τρίτη ηλικία, με εντιμότητα, με προστασία στους αδύναμους, σε αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη και, πάνω από όλα, με δικαιοσύνη για όλους. Ήρθε η ώρα ο Δήμος να επιστρέψει στους πολίτες. Αυτό είναι το συμβόλαιο τιμής που υπογράφουμε με το λαό του διευρυμένου Δήμου Στυλίδας στις 8 Οκτωβρίου.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση