Δέσποινα Παντελή: Μια δυναμική δικηγόρος υποψήφια για το Τοπικό Συμβούλιο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023 09:45 Δέσποινα Παντελή: Μια δυναμική δικηγόρος υποψήφια για το Τοπικό Συμβούλιο Λαμίας

Μάχιμη δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, γνωστή στην τοπική μας κοινωνία για τη συνέπεια, τον επαγγελματισμό, τις γνώσεις και το ήθος της, η Δέσποινα Παντελή, είναι αναμφισβήτητα μια υποψηφιότητα με δυναμική στο ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Κοινότητας Λαμίας του συνδυασμού «Δύναμη Ανάπτυξης για την Λαμία» του Πανουργιά Παπαϊωάννου. 
 
Η Δέσποινα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία, όπου ζει με την οικογένειά της, τον σύζυγο και τα δύο ανήλικα παιδιά τους. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, έχει ειδική επιμόρφωση κατόπιν συμμετοχής σε σεμινάρια του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας και Αθηνών ενώ έχει ειδικευτεί σε θέματα οικονομικού δικαίου, εργατικού και διοικητικού δικαίου.
 
Η Δέσποινα Παντελή μίλησε στο LamiaReport για τους λόγους που αποφάσισε να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα τη Δημοτική Κοινότητα Λαμίας, για τη θέση της γυναίκας στο νέο μοντέλο του Δήμου και καταθέτει τις προτάσεις της για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην πόλη.


 

Συνέντευξη:
 
LR: Στις δημοτικές εκλογές διεκδικείτε για πρώτη φορά την ψήφο των πολιτών ως υποψήφια του συνδυασμού «Δύναμη Ανάπτυξης για την Λαμία» του Πανουργιά Παπαϊωάννου. Γιατί αποφασίσατε τώρα να ασχοληθείτε με τα κοινά;

ΑΠ: Με απόλυτο σεβασμό, υπευθυνότητα αλλά και χαρά αποδέχτηκα την πρόταση του Πανουργιά Παπαϊωάννου για την συμμετοχή μου ως υποψήφια του Συνδυασμού «Δύναμη Ανάπτυξης για την Λαμία». Οι λόγοι που με ώθησαν να αποδεχθώ την τιμητική αυτήν πρόταση ήταν αναμφισβήτητα το πρόσωπο του υποψηφίου Δημάρχου, του Πανουργιά Παπαϊωάννου, ενός επιτυχημένου επιχειρηματία που έχει το όραμα και τη θέληση να αλλάξει την πόλη μας αλλά και η πολύ "δυνατή" ομάδα ικανών ανθρώπων που έχουν στελεχώσει το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Δύναμη Ανάπτυξης για την Λαμία».

Έχοντας πια δρομολογήσει τις εργασιακές και οικογενειακές μου υποχρεώσεις, είναι, πιστεύω, η κατάλληλη στιγμή για μένα να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση, θέτοντας υποψηφιότητα για το τοπικό Συμβούλιο Λαμίας, για να αλλάξουμε την πορεία της πόλης μας που έχει πλέον «βαλτώσει».

LR: Τι μπορεί να αλλάξει στην πόλη μας;

ΑΠ: Αφουγκραζόμενη, καθημερινά, τους συνδημότες μου διαπιστώνω πως όλοι μιλούν για στασιμότητα σε όλα τα επίπεδα, με την οποία κανείς δεν μπορεί βέβαια να είναι ικανοποιημένος.

Οφείλουμε να κάνουμε τη Λαμία μας μια σύγχρονη, καθαρή, ασφαλή, «πράσινη» πόλη, με ευκαιρίες εργασίας, με ακμάζουσα αγορά, με πολλά και καλά συντηρημένα σχολεία και χώρους άθλησης για τα παιδιά μας, με τις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου να λειτουργούν υπέρ του συμφέροντος των δημοτών, άμεσα, αμερόληπτα και αποτελεσματικά, με τις δομές υγείας να καλύπτουν τις ανάγκες μας, με τους νέους μας να επιστρέφουν και να αναπτύσσουν τον τόπο.

Οφείλουμε, κ. Κωνσταντόπουλε, να ακολουθήσουμε τον δρόμο της ανάπτυξης που βαδίζουν και οι άλλες όμορες πόλεις. Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε την ιστορική σημασία του τόπου μας, να την αναδείξουμε και να την προβάλλουμε.

LR: Ποιος ο ρόλος της γυναίκας στο νέο μοντέλο του Δήμου;

ΑΠ: Θεωρώ αυτονόητη και επιβεβλημένη τη συμμετοχή των γυναικών στην τοπική αυτοδιοίκηση, όχι μόνο γιατί είναι ισότιμες και ισάξιες των ανδρών, αλλά και επειδή είναι αυτές οι οποίες επηρεάζουν βαθύτατα την κοινωνία με τους πολλαπλούς ρόλους που είναι επιφορτισμένες στην καθημερινότητά τους.

Οι γυναίκες, ως μητέρες εμφυσούν αξίες και ιδανικά στα παιδιά τους, ως εργαζόμενες παλεύουν να επιβιώσουν και να συνεισφέρουν στην οικογένειά τους και στο κοινωνικό σύνολο, ως σύζυγοι είναι οι αθόρυβοι στυλοβάτες της οικογένειάς τους. Επομένως μπορούν να αναδείξουν και να επιλύσουν με τον καλύτερο τρόπο αρκετά προβλήματα της καθημερινότητάς μας.

LR: Γιατί θέσατε υποψηφιότητα για το τοπικό Συμβούλιο Λαμίας;

ΑΠ: Το τοπικό Συμβούλιο είναι το πιο σημαντικό θεσμικό όργανο για την πόλη της Λαμίας, όπου ζω και δραστηριοποιούμαι. Είναι εκείνο το συλλογικό όργανο που είναι κοινωνός όλων των προβλημάτων τα οποία αφορούν τη Λαμία, που αφουγκράζεται τα αιτήματα συνδημοτών μας, τα επεξεργάζεται και τα παραπέμπει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Θα είναι μεγάλη μου τιμή οι δημότες να με επιλέξουν να τους εκπροσωπήσω στην Κοινότητα Λαμίας, να γίνω η φωνή της τοπικής μας κοινωνίας.


 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση