Γιατί κάποιος να ψηφίσει για τρίτη φορά τον Κώστα Αποστολόπουλο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023 09:32 Γιατί κάποιος να ψηφίσει για τρίτη φορά τον Κώστα Αποστολόπουλο

Όταν κάποιος ζητά για τρίτη φορά την ψήφο των συμπολιτών του δεν αρκεί η γνωριμία, αλλά θα πρέπει να  παρουσιάσει το αποτέλεσμα της δουλειάς του τις δύο προηγούμενες θητείες. Πολύ περισσότερο δε, όταν βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της προτίμησης των ψηφοφόρων.

Δεν μιλάω για ένα αποτέλεσμα διαχείρισης από όλες τις θέσεις που έχει υπηρετήσει, αλλά από έργα που φέρουν την υπογραφή του, που τα οραματίστηκε και αγωνίστηκε να υλοποιηθούν.

Σταχυολογώντας κάποια από όλα αυτά που έχουν την δική μου υπογραφή και θα μείνουν για πάντα στον τόπο με μετρήσιμα αποτελέσματα,  θα αναφερθώ στους δύο βασικούς πυλώνες, τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα.

Αρχικά στον τομέα του τουρισμού, ενέταξα στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Leader την αποκατάσταση ενός διατηρητέου κτηρίου, ενός παλαιού πέτρινου Δημοτικού Σχολείου, ώστε με ευρωπαϊκούς πόρους χωρίς να ξοδέψει χρήματα η Περιφέρεια, ολοκληρώθηκε και προορίζεται να γίνει ένα θεματικό μουσείο μοναδικό στην Ελλάδα με ψηφιακή καινοτομία και  μεγάλη επισκεψιμότητα .

Στον εναλλακτικό τουρισμό μελετήθηκαν τα δύο πιο εμβληματικά μονοπάτια της Στέρεας Ελλάδας, τα οποία βρίσκονται στα όρια του Δήμου Λαμίας. Αυτά είναι το μονοπάτι του Εφιάλτη, το οποίο έχει προταθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και το μονοπάτι της Εθνικής Αντίστασης, που είχε ξεχαστεί εντελώς όλα αυτά τα χρόνια από την Τοπική αυτοδιοίκηση, το οποίο έχει ολοκληρωθεί και έχει ήδη παραδοθεί στους επισκέπτες.

Όσον αφορά στον πρωτογενή τομέα, οι γνώσεις που έχω αποκτήσει ασκώντας το επάγγελμα του αγρότη, τα τελευταία 20 χρόνια, αποτέλεσαν σημαντικό εφόδιο κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Αλιευτικής Πολιτικής.

Γνωρίζοντας πολύ καλά τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις προτεραιότητες του αγροτικού χώρου, κατάφερα να αντιμετωπίσω τα απλά καθημερινά θέματα του κλάδου, αλλά και να αφήσω ως παρακαταθήκη κάποια σημαντικά έργα.

Σίγουρα αυτό που ξεχωρίζω είναι ότι ήμουν ο πρώτος σε όλη την Ελλάδα που  ανέδειξε τον ρόλο των ΤΟΕΒ στην αγροτική παραγωγή και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Μετά από προσπάθεια 7 ετών, ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την  υλοποίηση του έργου ενεργειακής αναβάθμισης με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο ΤΟΕΒ Μεξιατών, ώστε να μειωθεί το κόστος άρδευσης και να μηδενιστεί το κόστος ενέργειας. Η διαδικασία αυτή, αποτέλεσε «μπούσουλα» για άλλες Περιφέρειες και ΤΟΕΒ και το έργο αυτό αναγνωρίστηκε πανελλαδικά ως ένα έργο καινοτόμο και πρωτοποριακό. Το πρώτο και μοναδικό σε όλη την Ελλάδα.

Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός το συμπεριέλαβε στα πιο εμβληματικά έργα της τετραετίας που διανύουμε. Η αναγνώριση της αξίας του αποτελεί μεγάλη τιμή και δικαίωση για μένα και αυτό μου δίνει το θάρρος να διεκδικήσω ξανά την ψήφο των πολιτών της Φθιώτιδας.

Το συνολικό έργο που επιτελέστηκε στην Περιφέρεια κατά την τετραετία που ολοκληρώνεται ήταν πολύ σημαντικό. Σε μια τετραετία δύσκολη, καθώς είχαμε να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο τις συνέπειες του κορονοϊού, αλλά και της ενεργειακής και κλιματικής κρίσης .

Παρουσιάσαμε σπουδαία έργα όπως το κλειστό κολυμβητήριο Φθιώτιδας, το Νοσοκομείο Χαλκίδας και άλλα έργα υποδομών στρατηγικής σημασίας όπως η εξασφάλιση χρηματοδότησης της Π.Ε..Λ και η ανέγερση του Διοικητηρίου Λαμίας, για το οποίο έχει ήδη τακτοποιηθεί το ιδιοκτησιακό ζήτημα, έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες μελέτες και έχει κατατεθεί φάκελος προς χρηματοδότηση. Αξιοσημείωτο είναι το έργο και στους υπόλοιπους τομείς, ήτοι Υγεία και Κοινωνική Μέριμνα, Επιχειρηματικότητα – εξωστρέφεια, Παιδεία – Αθλητισμό, Καινοτομία και Πολιτισμό.

Γνωρίζοντας τον σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια, έχοντας εξασφαλιστεί οι υπερδιπλάσιοι πόροι, με τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), καθώς και με τις υπόλοιπες εθνικές και ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, έχουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε ακόμα περισσότερα για τον τόπο μας.

Με επικεφαλής τον άξιο και έμπειρο Φάνη Σπανό, τον οποίο ευχαριστώ πολύ που για δεύτερη φορά δείχνει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, με στόχο να ανεβάσουμε τη Φθιώτιδα και τη Στερεά Ελλάδα στη θέση που της αξίζει, αντάξια της ιστορίας της, συνεχίζουμε και επιμένουμε για να ολοκληρώσουμε ό,τι ξεκινήσαμε!

Με αποκλειστικό γνώμονα την πρόοδο του τόπου μας, πατώντας σε όσα σημαντικά έχω επιτύχει μέσα από την πολυετή μου πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και έχοντας αμείωτη τη διάθεση να συνεχίσω να υπηρετώ το θεσμό, θέλω ο πολίτης της Περιφέρειας να μας κρίνει να μας συγκρίνει με αυστηρότητα και μετά να αποφασίσει.

Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος
Αγρότης - Ιδιοκτήτης Ελαιοτριβείου - Ορειβάτης
Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Αλιευτικής Πολιτικής ΠΣ
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στη Φθιώτιδα
 
 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση