Δήμητρα Παπαθεοδώρου: «Η Λαμία για μένα τρέχει στα κύτταρά μου»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023 08:12 Δήμητρα Παπαθεοδώρου: «Η Λαμία για μένα τρέχει στα κύτταρά μου»

«Να ευχόμαστε να υπάρχουν πάντοτε προκλήσεις στο δρόμο μας. Γιατί αυτές μας επιτρέπουν να οραματιστούμε και να δημιουργήσουμε συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο, υλοποιώντας τα όνειρά μας...», λέει η Δήμητρα Παπαθεοδώρου στον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και το LamiaReport.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία. Φοίτησε στο 11ο Δημοτικό σχολείο, στο 2ο Γυμνάσιο και στο 2ο Λύκειο. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και έκτοτε ζει και δραστηριοποιείται εδώ στη Λαμία ασκώντας από τον Φεβρουάριο του 2010 μάχιμη δικηγορία.

Το 2021 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Δίκαιο Οικονομίας και Επιχειρήσεων.

Είναι παντρεμένη με τον Λαμιώτη Δημήτρη Βούλγαρη και μητέρα δύο παιδιών της Έλενας και του  Αποστόλη και κινείται καθημερινά μεταξύ αυτών των δύο κέντρων λήψης αποφάσεων του οικογενειακού και του επαγγελματικού.  

Αγαπά την ιστορία, τη λογοτεχνία, αλλά κυρίως αγαπά τους ανθρώπους. Όπως η ίδια λέει χρωστάει τα πάντα στην οικογένειά της που την τροφοδοτεί και την στηρίζει σε κάθε της βήμα, ενώ αποτελεί το σταθερό αξιακό σημείο αναφοράς της.

Η Δήμητρα Παπαθεοδώρου πιστεύει ακράδαντα στην προσφορά στον συνάνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο και αυτός είναι ο λόγος που θέτει τον εαυτό της στην κρίση των συμπολιτών της ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη του Θύμιου Καραϊσκου «Λαμία Περήφανη Πόλη».

«Να είναι ένας αγώνας με στόχο τη συλλογική πρόοδο και ανάπτυξη, ένας αγώνας που μας χρειάζεται όλους μαζί ενωμένους με βλέμμα καθαρό και χέρι αλληλεγγύης...», σημειώνει μεταξύ άλλων στην ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στο LamiaReport. 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

LR: Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε ενεργά με την Αυτοδιοίκηση:

ΑΠ: Πρώτα και πάνω από όλα η αγάπη για την πόλη μου. Σκέφτηκα κάτι πολύ απλό. Αυτή η πόλη με γέννησε, σε αυτή την πόλη χρωστάω να προσφέρω. Άρα ως δημότης της Λαμίας θέλω να προσφέρω στον τόπο μου και να φανώ χρήσιμη στους συμπολίτες μου.

Εδώ ασκούμαι, με τους ανθρώπους αυτού του τόπου συναναστρέφομαι, εδώ εκπαιδεύονται και κοινωνικοποιούνται τα παιδιά μου. Επιθυμώ λοιπόν με ό,τι δυναμικό διαθέτω να προσφέρω έμπρακτα διοχετεύοντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου στη διαμόρφωση και βελτίωση της καθημερινότητας του τόπου μου. Ως νέοι άνθρωποι οφείλουμε να είμαστε μέρος της λύσης, μέρος της προσπάθειας για εξέλιξη και όχι απλοί παρατηρητές.

LR: Έχει αλλάξει η Λαμία τα τελευταία χρόνια? Προς το καλύτερο?

ΑΠ: Ο δήμος Λαμιέων επί θητείας του Ευθύμιου Καραϊσκου έδειξε σε όλους μέσα από έργα όχι λόγια, ότι μπορεί και θέλει να αλλάξει την εικόνα του Δήμου, να τον οδηγήσει σε μία νέα εποχή. Για μένα αυτό είναι σημαντικό. Να βάζεις στόχους και μέσα από σκληρή δουλειά, να πετυχαίνεις να βάζεις την πόλη σε ένα δυναμικό ρυθμό ανάπτυξης.

Όσο και αν κάποιοι επιμένουν στην κουλτούρα μηδενισμού, η Λαμία είναι μία πόλη καθαρή, δίπλα στις ανάγκες της κοινωνίας και των ανθρώπων της, ενώ έχει επανεκκινήσει έργα ορόσημα, όπως η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, στην οποία με τις σύγχρονες υποδομές που δρομολογήθηκαν να δημιουργηθούν θα διοργανώνονται εκθέσεις και συνέδρια όλο το χρόνο, αποπερατώνονται υποδομές για τον αθλητισμό, όπως το κλειστό κολυμβητήριο, αστικές αναπλάσεις στο  κέντρο, επιλύθηκαν κυκλοφοριακά ζητήματα με την κατασκευή κόμβων στις οδούς Βασιλικών και Αθηνών.

Στις πρόσφατες δε πλημμύρες ο δήμος έδρασε γρήγορα και ακαριαία, ενώ ήταν αρωγός με κάθε τρόπο σε συμπολίτες μας που δοκιμάστηκαν. Δυστυχώς ζούμε σε μία εποχή αλλαγών, αλλά και ακραίων καιρικών φαινομένων, που λαμβάνουν χώρα πολύ πιο γρήγορα από ότι μπορούν να αφομοιωθούν, οπότε πρέπει να τρέχουμε αλλά με μέθοδο και σωστό βήμα.

LR: Γιατί να επιλέξουν εσάς και τον συνδυασμό σας οι δημότες?

ΑΠ: Θα μιλήσω πρώτα για τον άνθρωπο Καραΐσκο, τον συνάδελφο, τον καταξιωμένο δικηγόρο, τον μεθοδικό, τον αποτελεσματικό, τον έμπειρο αυτοδιοικητικό. Τον δήμαρχο που αν και δοκιμάστηκε σε οριακές και πρωτόγνωρες συνθήκες, όπως η πανδημία, εξακολουθεί να αποδεικνύει καθημερινά ότι μέσα από την καθοδηγητική γνώση, την πρακτική ευφυΐα, την ευελιξία και κυρίως την σκληρή δουλειά, ξέρει και μπορεί να ανταποκριθεί στις υπάρχουσες, αλλά και στις νέες προκλήσεις.

Ο συνδυασμός μας είναι ένα κράμα νέων ανθρώπων, με διαφορετικές αφετηρίες ο καθένας, και έμπειρων αποδεδειγμένα εκλεγμένων, που μπορεί περήφανα να θέσει τις βάσεις για την πόλη του αύριο.

Μην ξεχνάμε ότι με μια ισχυρή και ενωμένη ομάδα χτίζεις ένα σίγουρο μέλλον..  Ως κομμάτι λοιπόν κι εγώ αυτής της ομάδας με όρεξη και θέληση για δουλειά, μα πάνω από όλα με αγάπη για τη Λαμία μας,  θέλω να καταθέσω τις δυνάμεις μου σε αυτόν τον κοινό σκοπό. 

LR: Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση του αύριο του δήμου Λαμιέων?   

ΑΠ: Δεν είναι μόνο μία είναι πολλές.. εάν θέλουμε να είναι πόλη του αύριο.. Πρώτα απ’ όλα να είναι μία πόλη ασφαλής, θωρακισμένη και λειτουργική. Αλλά και μία πόλη σε επαφή με τον πολιτισμό και την ιστορία της τις Θερμοπύλες, την Αλαμάνα, τον Γοργοπόταμο, αξιοποιώντας τες όμως για το κοινό συμφέρον αναπτυξιακά. Και μετά να είναι μία πόλη έξυπνη, βιώσιμη, ασφαλής, ανθεκτική με πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, ποιότητα ζωής για όλους και στήριξη σε γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες.

Όμως εγώ θα πω να ευχόμαστε να υπάρχουν πάντοτε προκλήσεις στο δρόμο μας. Γιατί αυτές μας επιτρέπουν να οραματιστούμε και να δημιουργήσουμε συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο, υλοποιώντας τα όνειρά μας.

LR: Τι σημαίνει η πόλη της Λαμίας για εσάς?

ΑΠ: Η Λαμία για μένα τρέχει στα κύτταρά μου. Είναι ένα μνημείο μέσα μου που σέβομαι και τιμώ. Είναι η ταυτότητά μου.

Ζητώ να προσφέρω στην πόλη που ζω και αγαπώ τις γνώσεις μου την εμπειρία μου, με λίγα λόγια τον εαυτό μου τηρώντας τις αρχές που πρεσβεύω τη δημοκρατία τη δικαιοσύνη τη διαφάνεια με μία παρότρυνση .. να είναι ένας αγώνας με στόχο τη συλλογική πρόοδο και ανάπτυξη, ένας αγώνας που μας χρειάζεται όλους μαζί ενωμένους με βλέμμα καθαρό και χέρι αλληλεγγύης.  

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση