Αχιλλέας Τζουβάρας: Ένας αντιστράτηγος με ειδίκευση στην Πολιτική Προστασία δίπλα στον Πανουργιά

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2023 17:35 Αχιλλέας Τζουβάρας: Ένας αντιστράτηγος με ειδίκευση στην Πολιτική Προστασία δίπλα στον Πανουργιά

Ο Αχιλλέας Τζουβάρας, ένας Αντιστράτηγος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έχει τιμηθεί με αριστείο ανδραγαθίας και είναι κάτοχος MSc από το Ε.Κ.Π.Α. πάνω στις "Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων και Καταστροφών", διεκδικεί με την εκλογή του στο Δημοτικό Συμβούλιο να βοηθήσει με τις γνώσεις και την πλούσια εμπειρία του τον Πανουργιά Παπαϊωάννου.

Σε μια περίοδο που η κλιματική κρίση και, κυρίως, οι καταστροφικές συνέπειες της έχουν μπει στην καθημερινότητα μας, η συμμετοχή ενός Αντιστράτηγου, Υπαρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (ε.α), του Αχιλλέα Τζουβάρα, στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού "Δύναμη Ανάπτυξης" του Πανουργιά Παπαϊωάννου σίγουρα αποτελεί μια δυνατή υποψηφιότητα.

Πόσο μάλλον, που ο Αχιλλέας Τζουβάρας έχει ασχοληθεί στο πεδίο σε πολλούς τομείς της Πολιτικής Προστασίας και είναι κάτοχος MSc από το Ε.Κ.Π.Α. πάνω στις "Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων και Καταστροφών", έχοντας παράλληλα ένα πολύ πλούσιο βιογραφικό σε καίρια πόστα και σε σειρά επιχειρήσεων ως μάχιμος αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Μεταξύ αυτών, αξίζει να επισημανθεί πως ο Αχιλλέας Τζουβάρας συμμετείχε στη διάσωση του μικρού τότε Ανδρέα και έχει τιμηθεί στο παρελθόν σε ανώτατο επίπεδο, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με το αριστείο ανδραγαθίας «γιατί αποδεδειγμένα εκτέλεσε ηρωική πράξη η οποία αποτέλεσε πραγματική ανδραγαθία κατά τη διάσωση κινδυνευόντων ατόμων στα κτίρια που κατέρρευσαν από τον καταστρεπτικό σεισμό που έπληξε την πόλη του Αιγίου την 15/6/1995».

Ο Αντιστράτηγος ε.α. Αχιλλέας Τζουβάρας, γεννήθηκε στο Μοσχοχώρι Λαμίας. Γονείς του ήταν ο αγρότης Χρήστος Τζουβάρας και η Αθανασία, το γένος Ζαγγογιάννη από το Γοργοπόταμο (Αλεπόσπιτα) και είναι παντρεμένος με τη Βενετία Γιαννέλου με την οποία έχουν αποκτήσει μία κόρη 16 ετών.

Σε δήλωση του ο Αχιλλέας Τζουβάρας τονίζει πως «ο τόπος μας και οι άνθρωποί του είναι που σε μεγάλο βαθμό καθορίζουν την πορεία μας. Ο τόπος μας έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης. Με γνώμονα την πλούσια εμπειρία μου, την αποφασιστικότητα, την εργατικότητα, τον δυναμισμό μου, στοχεύω στην επίτευξη και δημιουργία ενός καλύτερου αύριο για όλους τους δημότες».

Δείτε το πραγματικά πλούσιο βιογραφικό του Αχιλλέα Τζουβάρα:

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

 • Δασικές πυρκαγιές, μεγάλα συμβάντα, πλημμύρες, σεισμοί, διασώσεις
 • σε ορεινές τοποθεσίες.
 • (Σεισμός στο Αίγιο το 1995, σεισμός στην Αττική το 1999, τροχαίο με το
 • λεωφορείο στα Τέμπη το έτος 2003, πλήθος δασικών πυρκαγιών:
 • Κινέτα, Εύβοια, Κορινθία, Ν. Σάμο, Ν. Χίο, Ν. Ρόδο κ.α.).

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ

 • Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος στην ειδίκευση «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ» με Άριστα (2020).
 • Σχολή Εθνικής Άμυνας - Πτυχίο Επιτελούς Εθνικής Άμυνας στις Αμυντικές και Στρατηγικές Σπουδές (Σ.ΕΘ.Α. 2014).
 • Αποφοίτησε από την Σχολή Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας (2011).
 • Βεβαίωση εκπαίδευσης, εκπαιδευτών από την Σχολή Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, για τις Δασικές Πυρκαγιές (2009).
 • CERTIFICAT DE “SAUVETAGE ET DEBLAIEMENT” - Πιστοποιητικό Διάσωσης και Εκκαθάρισης από το Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας (VALABRE, 2002).
 • Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας, Αναρρίχησης - ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΧΟΛΗΣ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ (2006 & 2008).
 • ΠΤΥΧΙΟ ΑΥΤΟΔΥΤΩΝ, ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ - ΜΟΝΑΔΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ (Μ.Υ.Κ. 1992).

ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

 • Συντονιστής επιχειρήσεων Δυτ. Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων νήσων
 • Περιφερειακός Διοικητής Αττικής (Αττικάρχης)
 • Περιφερειακός Διοικητής Θεσσαλίας
 • Διοικητής Αερομεταφερομένων πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΑΚ
 • Διοικητής Π.Υ. Νομού Κορινθίας
 • Υποδιοικητής και Αν. Διοικητής Χαλκίδας και Εύβοιας
 • Διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία.

Τέλος, παράλληλα με την υπηρεσιακή του πορεία, ασχολήθηκε με το συνδικαλιστικό όργανο της ΠΟΕΥΠΣ της οποίας διετέλεσε και Πρόεδρος, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για καλύτερες προοπτικές στο Πυροσβεστικό Σώμα και στην καθημερινότητα των συναδέλφων του.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση