Χρήστος Ταξίδης: «Προτεραιότητά μας να κρατήσουμε τους νέους μας στον τόπο μας»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023 08:36 Χρήστος Ταξίδης: «Προτεραιότητά μας να κρατήσουμε τους νέους μας στον τόπο μας»

Συγκροτημένος, εργατικός, δραστήριος και βαθύς γνώστης των προβλημάτων αλλά και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Φθιώτιδας, ο Πολιτικός Μηχανικός και διακεκριμένο στέλεχος της Αναπτυξιακής-Διαχειριστικής Στερεάς Ελλάδος (ΑΝ.ΔΙΑ), Χρήστος Ταξίδης, γιος του γνωστού οφθαλμίατρου Κώστα Ταξίδη και της οδοντιάτρου Ζωής Γραβάνη – Ταξίδη, όργωσε τις τελευταίες ημέρες κάθε άκρη του νομού και διεκδικεί με αξιώσεις την εκλογή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο με το συνδυασμό «Επιμένουμε στην Καρδιά της Ελλάδας» του Φάνη Σπανού.

Ο Χρήστος Ταξίδης συνομίλησε με το Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και το LamiaReport για τις παρεμβάσεις που θεωρεί πως θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη του τόπου, για τις απαιτήσεις της προεκλογικής περιόδου και πως τις βιώνει ένας υποψήφιος που κατέρχεται για πρώτη φορά στην πολιτική κονίστρα, αλλά και το προσωπικό του στοίχημα στην περίπτωση που εκλεγεί.

Συνέντευξη:

LR: Σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται η προεκλογική περίοδος. Πώς αλήθεια την βιώσατε, όντας η πρώτη φορά που συμμετέχετε σε αυτή τη διαδικασία;

ΑΠ: Είναι πράγματι μια διαδικασία απαιτητική η οποία γεννά έντονα συναισθήματα και ταυτόχρονα σε ωθεί να γίνεσαι ο ίδιος καλύτερος για τους συμπολίτες σου, τους ανθρώπους που επιθυμείς να εκπροσωπήσεις.

Αυτό το οποίο μπορώ να σας πω με σιγουριά, είναι πως απολαμβάνω κάθε λεπτό και κάθε χιλιόμετρο αυτού του προεκλογικού αγώνα. Σίγουρα υπήρξαν στιγμές κούρασης, αλλά η προσήλωση στο στόχο μας, ο οποίος δεν είναι άλλος από την επανεκλογή του συνδυασμού μας, με ωθεί καθημερινά και με γεμίζει δύναμη ώστε να ολοκληρώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον αγώνα μας.

LR: Τι εντυπώσεις αποκομίσατε από την περιοδεία σας στις περιοχές που επισκεφτήκατε;

ΑΠ: Είχα την χαρά να ακολουθήσω τον Περιφερειάρχη μας στο σύνολο της προεκλογικής μας περιοδείας και είδα από κοντά την αναγνώριση του κόσμου στο έργο το οποίο έχει γίνει.

Ταυτόχρονα, ακούσαμε και την εποικοδομητική κριτική καθώς και ζητήματα τα οποία υφίστανται και χρίζουν αντιμετώπισης.  Σε κάθε περίπτωση, η επαφή με τους συμπολίτες μας όλου του νομού Φθιώτιδας είναι το σημαντικότερο “εργαλείο” τόσο κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά κυρίως την ημέρα μετά τις εκλογές.

LR: Ποιες παρεμβάσεις θεωρείτε πως θα δώσουν ώθηση στην περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου μας;

ΑΠ: Καταρχήν η ύπαρξη ενός έμπειρου ανθρώπου, με όρεξη για δουλειά και αποδεδειγμένα αποτελεσματικού στην θέση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, στοιχεία τα οποία συγκεντρώνει στο σύνολό τους ο νυν Περιφερειάρχης μας ο Φάνης Σπανός.

Από εκεί και πέρα η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νομού μας, η γεωγραφική του θέση στην καρδιά της Ελλάδας με ότι αυτό συνεπάγεται στον εμπορικό τομέα, η αξιοποίηση και ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού, του θεματικού τουρισμού όπως είναι ο θρησκευτικός και ο φυσιολατρικός/εναλλακτικός τουρισμός, μπορούν να αποτελέσουν κάποια από τα στοιχεία τα οποία θα δώσουν πραγματική ώθηση στον νομό μας.

Ταυτόχρονα θεωρώ σημαντικό παράγοντα την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων τα οποία διατίθενται για την Περιφέρειά μας, πάντα με γνώμονα το όφελος και τις ανάγκες των συμπολιτών μας.

LR: Ποιό είναι το προσωπικό σας στοίχημα στην περίπτωση που εκλεγείτε;

ΑΠ: Σίγουρα θεωρώ πως πρέπει να δώσουμε έμφαση σε μια σειρά από τομείς, όπως επιγραμματικά είναι ο πρωτογενής τομέας, το εμπόριο, ο τουρισμός και η ασφάλεια, μαζί με την υγεία των συμπολιτών μας, εξελίσσοντας υφιστάμενες και δημιουργώντας νέες δομές και υποδομές οι οποίες θα κινούνται σε αυτούς τους άξονες.

Όπως έχω τονίσει, στην περίπτωση που οι συμπολίτες μου με τιμήσουν με την ψήφο τους, η δική μου προτεραιότητα είναι να κρατήσουμε τους νέους μας στον τόπο μας και ταυτόχρονα να δουλέψουμε ώστε να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες οι οποίες θα οδηγήσουν και εκείνους που έχουν φύγει να γυρίσουν, να επιχειρήσουν και να δημιουργήσουν τις οικογένειές τους στην καρδιά της Ελλάδας, την Φθιώτιδα.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση