Φωτεινή Καραγεωργοπούλου: «Με στόχο μία θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 09:18 Φωτεινή Καραγεωργοπούλου: «Με στόχο μία θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο»

Η Φωτεινή Καραγεωργοπούλου είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό "ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ για τη ΛΑΜΙΑ" και διεκδικεί με αξιώσεις την ψήφο των συμπολιτών της και μία θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εκπαιδευτικός σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, υποδιευθύντρια, για αρκετά χρόνια στο 17ο δημοτικό σχολείο Λαμίας και αποσπασμένη συνεργάτης στο πολιτικό γραφείο της βουλευτή της ΝΔ Ελένης Μακρή – Θεοδώρου.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία των εκλογών, θεωρεί ότι όλο αυτό το διάστημα της προεκλογικής περιόδου, ήρθε πιο κοντά στα θέματα που προβληματίζουν και δυσκολεύουν την καθημερινότητα των πολιτών και η δέσμευση της είναι ότι θέλει να γίνει η φωνή τους, που  θα μεταφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο τα κακώς κείμενα και σίγουρα ένας μοχλός πίεσης για την επίλυση τους.

«Ο πολίτης πρέπει να αισθάνεται ότι ο Δήμος βρίσκεται εκεί για να υπηρετεί τις ανάγκες του, να δίνει λύσεις στα προβλήματα του και βέβαια ότι οι πόρτες του Δήμου να είναι πάντα ανοιχτές για τον κάθε δημότη και πίσω από αυτές να υπάρχουν άτομα που θα ξέρουν να ακούνε και να κατανοούν τα αιτήματα του…», τονίζει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της στο LamiaReport και τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο.

Συνέντευξη:

LR: Ποιός ήταν ο λόγος που αποφασίσατε να ασχοληθείτε αυτή τη χρονική στιγμή με την Τοπική Αυτοδιοίκηση;

ΑΠ: Θεωρώ ότι κουράστηκα να κρίνω, να σχολιάζω και να παραπονιέμαι για την κατάσταση που επικρατεί στον τόπο μας. Αποφάσισα, λοιπόν, να εμπλακώ ενεργά αφού υπήρχαν στη συγκεκριμένη στιγμή οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Ο επικεφαλής του συνδυασμού, ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου, ένας άνθρωπος με μία διαφορετική οπτική των πραγμάτων, με θέληση για έργα, αλλαγές και εκσυγχρονισμό.

Σε προσωπικό επίπεδο, το στάδιο της ωριμότητας που με ώθησε πέρα από το «εγώ» να ασχοληθώ με το «εμείς» και να χρησιμοποιήσω τις εμπειρίες μου, τις γνώσεις μου και τις ιδέες μου για το καλό του συνόλου.



LR: Ποιά θεωρείτε ότι είναι εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, που σας κάνουν μια καλή επιλογή για τους ψηφοφόρους;

ΑΠ: Κατ’ αρχάς, λόγω επαγγέλματος έρχομαι σε καθημερινή επαφή με πολλούς ανθρώπους, διαφορετικών οικονομικών, επαγγελματικών, ιδεολογικών ομάδων. Ακούω τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των γονιών αλλά και τις  αφιλτράριστες απόψεις των παιδιών.

Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι το σχολείο αποτελεί μία μικρογραφία της κοινωνίας μας. Στη συνέχεια η ενασχόλησή μου με την πολιτική, μου έμαθε ότι για να αλλάξουν κάποια πράγματα χρειάζεται μεθοδικότητα, συνεργασία και διαπραγμάτευση πολλών μερών και βέβαια συνεχής άσκηση πίεσης.

Τέλος, η καθημερινότητά μου είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ζωή της Λαμίας. Μπαίνω σε ταξί, κυκλοφορώ με το λεωφορείο, ψωνίζω και στηρίζω τα καταστήματα, συζητώ με τους ανθρώπους της αγοράς και ξέρω τους προβληματισμούς τους και τις αγωνίες τους.



LR: Γιατί πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει η δημοτική αρχή;

ΑΠ: Πιστεύω ότι αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η εικόνα της Λαμίας. Τα περιθώρια είναι ελάχιστα και η κάθε μέρα είναι σημαντική. Η Λαμία στο σημείο που βρίσκεται δε χρειάζεται διαχείριση αλλά όραμα και ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι να «σπάσουν αυγά». Έχουμε δει πόλεις  να αλλάζουν μορφή σε μία πενταετία.

Θεωρείτε ότι έγινε κάτι τέτοιο στη Λαμία;  Δε νομίζω. Δεν ακυρώνουμε  καμία προσπάθεια αλλά σίγουρα, δεν μπορούμε να μοιράζουμε δεύτερες ευκαιρίες, όταν πολλές επιχειρήσεις φυτοζωούν ή κλείνουν, η νεολαία μας φεύγει, η επισκεψιμότητα είναι ελάχιστη και η κίνηση της πόλης συνεχώς μειώνεται.



LR: Ποια νομίζετε ότι θα είναι η εικόνα της Λαμίας την επόμενη πενταετία;

ΑΠ: Σίγουρα μαγικό ραβδί δεν υπάρχει. Όλο αυτό το διάστημα της προεκλογικής περιόδου, είδα και άκουσα τον παλμό μιας πόλης που ελπίζει ότι κάτι θα αλλάξει. Αυτό θα πρέπει να εκτιμηθεί σωστά και να γίνει πραγματικότητα. Πέρα από την βελτίωση της καθημερινότητας και της αισθητικής αναβάθμισης της πόλης θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με έργα, προβλήματα όπως τα πρόσφατα πλημμυρικά, η αξιοποίηση εγκαταστάσεων, η βελτίωση υποδομών και βέβαια ένας προγραμματισμός μακρόπνοης ανάπτυξης, που θα βγάλει τον Δήμο μας από την εσωστρέφεια. Το σημαντικότερο σημείο, όμως, αυτής της προσπάθειας είναι να νιώσει ο πολίτης ότι έχει μια δημοτική αρχή που νοιάζεται για τις ανάγκες του, τον ακούει, τον υπηρετεί  και τον θέλει συνεργάτη του και συνοδοιπόρο του  σε μία κοινή προσπάθεια.



LR: Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, τι θα θέλατε να πείτε στους συμπολίτες σας;

ΑΠ: Κοιτώντας τους στα μάτια και γνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι το δικαίωμα της ψήφου ζητώ 1 από τις 4 ψήφους τους και δεσμεύομαι να είμαι δίπλα τους για να ακούω τη φωνή τους ώστε να μεταφέρω τις αγωνίες τους και τα προβλήματα τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση