Στέργιος Θεοδώρου: «Θέλουμε έναν Δήμο που θα έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023 23:14 Στέργιος Θεοδώρου: «Θέλουμε έναν Δήμο που θα έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο»

Ο καρδιολόγος Στέργιος Θεοδώρου, γέννημα θρέμμα Λαμιώτης και ένας επιστήμονας αναγνωρισμένης αξίας, από τους πιο αγαπητούς γιατρούς που προσφέρει εδώ και χρόνια τις υπηρεσίες του στην πρώτη γραμμή του Γ. Ν. Λαμίας, αποφάσισε πως δεν θα μπορούσε να παραμείνει άλλο απλός θεατής «με τόσα έντονα προβλήματα που ταλανίζουν τον Δήμο μας τα τελευταία χρόνια» και κατέρχεται υποψήφιος με το συνδυασμό «Δύναμη ανάπτυξης για τη Λαμία», του Πανουργιά Παπαϊωάννου.

Το LamiaReport και ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος συνάντησε τον Στέργιο Θεοδώρου και συζήτησε μαζί του για τους λόγους που ένας μάχιμος γιατρός αποφασίζει να "εμπλακεί" στα κοινά και να είναι υποψήφιος με τον Πανουργιά Παπαϊωάννου, καθώς και αν πιστεύει πως η εκλογή του μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση και προβολή των πολλών και δυσεπίλυτων προβλημάτων του Ιδρύματος.

Παντρεμένος με την εκπαιδευτικό πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νότα Μπαλαγιάννη και πατέρας δύο έφηβων παιδιών, ο Στέργιος Θεοδώρου αποκαλύπτει πως ονειρεύεται τη Λαμία του 2030, ξεκαθαρίζει ότι «δεν υποσχόμαστε θαύματα, ούτε προσπαθούμε να ωραιοποιήσουμε καταστάσεις», τονίζοντας παράλληλα ότι «θέλουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα της πόλης μας στις πραγματικές τους διαστάσεις και να δώσουμε ουσιαστικές λύσεις. Αυτό αποτελεί δημόσια δέσμευσή μας».

Συνέντευξη:

LR: Για ποιους λόγους αποφασίσατε να είστε υποψήφιος; Γιατί ένας επιστήμονας αναγνωρισμένης αξίας, ένας μάχιμος γιατρός στην πρώτη γραμμή, ένας οικογενειάρχης με αυξημένες ευθύνες αποφασίζει να "εμπλακεί" στα κοινά;

ΑΠ: Η αλήθεια είναι, κ. Κωνσταντόπουλε, ότι πράγματι υπάρχουν αυξημένες υποχρεώσεις, τόσο οικογενειακές, όσο και επαγγελματικές. Είμαι πατέρας δύο εφήβων –μαθητών της Β’ και Γ’ λυκείου αντίστοιχα- και καθημερινά βιώνω τα άγχη τους και τις ανησυχίες τους για το μέλλον, όπως και κάθε γονιός.

Παράλληλα, ασκώ ένα επάγγελμα απαιτητικό το οποίο αφήνει ελάχιστο ελεύθερο χρόνο. Όταν όμως υπάρχει θέληση να ασχοληθείς και με κάτι επιπλέον το οποίο αγαπάς βρίσκεται και ο χρόνος και ο τρόπος. Με τόσα έντονα προβλήματα που ταλανίζουν τον Δήμο μας τα τελευταία χρόνια δεν θα μπορούσα να παραμείνω απλός θεατής.

Θεωρώ ότι δεν πρέπει πλέον κανείς να μένει αμέτοχος στα κοινά. Υπάρχει και η δυναμική της μονάδας και ο καθένας μπορεί να προσφέρει. Επέλεξα λοιπόν να θέσω εαυτόν υποψήφιο, προκειμένου να είμαι παρών στις εξελίξεις που αφορούν τον Δήμο μας την επόμενη πενταετία.

LR: Γιατί είστε υποψήφιος με το συνδυασμό “Δύναμη Ανάπτυξης”; Γιατί συστρατεύεστε με τον Πανουργιά Παπαϊωάννου;

ΑΠ: Πιστεύω στον άνθρωπο Πανουργιά Παπαϊωάννου. Έναν άνθρωπο απλό, εργατικό και μεθοδικό που χρόνια τώρα βοηθά τον συνάνθρωπο και δίνει ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους. Οι στόχοι που έχει θέσει και η δυναμική του με έκαναν να συστρατευτώ μαζί του. Να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Δύναμη ανάπτυξης για τη Λαμία», μια δύναμη ανάπτυξης όπου θέτουμε προτεραιότητες, προτάσσουμε κοινό άξονα δράσης και εργαζόμαστε από κοινού για την υλοποίηση του. Το κυριότερο από όλα, όμως, είναι ότι δεν υποσχόμαστε θαύματα ούτε προσπαθούμε να ωραιοποιήσουμε καταστάσεις. Θέλουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα της πόλης μας στις πραγματικές τους διαστάσεις και να δώσουμε ουσιαστικές λύσεις. Αυτό αποτελεί δημόσια δέσμευσή μας.

LR: Πιστεύετε πως μπορείτε με την ιδιότητά σας ως μάχιμος νοσοκομειακός γιατρός, που έχει μάλιστα μεγάλη εμπειρία, να συμβάλλετε μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο για την προώθηση και προβολή των πολλών και δυσεπίλυτων προβλημάτων του Ιδρύματος;

ΑΠ: Τα προβλήματα στο ΕΣΥ και ειδικότερα στο Γ.Ν. Λαμίας, στο οποίο υπηρετώ πάνω από 20 χρόνια, σίγουρα δεν μπορούν να λυθούν από τη μια μέρα στην άλλη. Ωστόσο, με προτάσεις, μεθοδικότητα και επιμονή μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε με κάθε μέσο ώστε να συμβάλλουμε πρωτίστως στη στελέχωση του Νοσοκομείου.

Αφενός με την προσπάθεια προσλήψεων, οι οποίες θα δώσουν σημαντική ανάσα στα ήδη αποδυναμωμένα τμήματα – κλινικές όπως είναι το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μας καθώς και το αναισθησιολογικό, το πνευμονολογικό, το παθολογικό, το ουρολογικό και άλλα τμήματα και αφετέρου παρέχοντας κίνητρα στους νέους γιατρούς-νοσηλευτές να έρθουν στο Νοσοκομείο μας.

Πολλά θέματα θα λυθούν με την ενίσχυση του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού. Με τον τρόπο αυτό θα προσπαθήσουμε να τονώσουμε τη δευτεροβάθμια και κατ΄ επέκταση την πρωτοβάθμια περίθαλψη και τις παρεχόμενες υπηρεσίες που αποτελούν ένα χρόνιο και καίριο ζήτημα της πόλης μας και όχι μόνο.

LR: Ποιο είναι το όραμά σας για τη Λαμία του αύριο; Πώς θα 'θελε ο πατέρας δυο εφήβων να είναι ο Δήμος Λαμιέων του 2030;

ΑΠ: Το όραμα μας για τη Λαμία; Μία πόλη όμορφη, βιώσιμη, αναπτυγμένη, εκσυγχρονισμένη και ασφαλή. Μία πόλη με κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, στην οποία δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, μια πόλη που θα κρατήσει τους νέους ανθρώπους. Μια πόλη η οποία θα προσελκύει τόσο επενδύσεις για επαγγελματική δραστηριοποίηση όσο και τουρισμό.

Χρειάζεται όμως ρεαλιστική εκτίμηση της κατάστασης και σχεδιασμός που να στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της. Θέλουμε έναν Δήμο που θα έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο, και στόχο τη διατήρηση της φυσικής και πολιτιστικής του κληρονομιάς. Έναν Δήμο με δύναμη ανάπτυξης.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση