Γεωργία Καραγκούνη: «Θέλουμε έναν Δήμο ανθρώπινο για τις οικογένειες, τα παιδιά, τους νέους...»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 09:50 Γεωργία Καραγκούνη: «Θέλουμε έναν Δήμο ανθρώπινο για τις οικογένειες, τα παιδιά, τους νέους...»

Μια Δυναμική Γυναίκα,Μητέρα, Εκπαιδευτικός στο Στίβο της Αυτοδιοίκησης. Ως ενεργό μέλος της πόλης της Λαμίας ενώνει τις δυνάμεις και την θέληση της με την παράταξη "Δύναμη ανάπτυξης για τη Λαμία" του Υποψήφιου Δημάρχου Πανουργιά Παπαϊωάννου.

Γεννημένη και μεγαλωμένη στη Λαμία η Γεωργία Καραγκούνη πολύ συνειδητά επέλεξε να ζήσει με την οικογένεια της και να στηρίξει την πόλη μας. Η ίδια είναι μητέρα δύο εφήβων (17 & 14 ετών) συνεπώς βιώνει τα άγχη και τις ανησυχίες κάθε γονέα εκ των έσω! Αυτό άλλωστε ήταν το εναρκτήριο λάκτισμα για την έντονη εκπαιδευτική και κοινωνική της δράση τα τελευταία χρόνια, ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά ΜΑΣ.

Ταγμένη στον κλάδο της Ξενόγλωσσης εκπαίδευσης για 24 συναπτά έτη, τα τελευταία 12 χρόνια βάζει το δικό της λιθαράκι στην τοπική επιχειρηματικότητα διατηρώντας το δικό της Κέντρο Ξένων Γλωσσών στα Γαλανέικα συμβάλλοντας με το τρόπο της στην επιχειρηματική ποικιλομορφία, την καινοτομία και την κοινωνική ευαισθησία, συναισθανόμενη πάντα τους παλμούς ανάπτυξης της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Η ίδια είναι κάτοχος μεταπτυχιακού  τίτλου με άριστα στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία και Διδακτική ΜΑ, πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, ενώ από το βιογραφικό της δεν λείπει η εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Tα τελευταία χρόνια αποτελεί εξωτερική συνεργάτιδα- εξετάστρια σε κορυφαίο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο έχοντας την επιμέλεια διεξαγωγής εξετάσεων ξενόγλωσσων πιστοποιητικών υψηλού κύρους ανά την Ελλάδα.

Είναι μια νέα γυναίκα με ισχυρή προσωπικότητα, τόλμη και με όραμα. Συνθέτει την αγάπη για τον τόπο που ζει και τα προβλήματα του, με τον ενθουσιασμό και την αποτελεσματικότητα. Βάζει τον προσωπικό της πήχη ψηλά για την πόλη, για τα παιδιά μας και την κοινωνία μας.

Η Γεωργία μίλησε στο LamiaReport και τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο για τους λόγους που την οδήγησαν να διεκδικεί την εκλογή της στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων.

Συνέντευξη:

LR: Γιατί υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος;

ΑΠ: Πιστεύω ακράδαντα στην γυναικεία συμβολή στα κοινά και στη δυναμική των γυναικών στην όποια λήψη αποφάσεων. Ούσα και η ίδια μια φύση-θέση δυναμική παρουσία, πιστεύω ότι θα συμβάλλω τα μέγιστα δυνατά στην επίλυση και ορθολογιστική αντιμετώπιση ποικίλων κοινωνικών θεμάτων.

Η ακατάπαυστη συμμετοχή μου σε δράσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος αλλά και η αέναη ακαδημαϊκή μου εξέλιξη είναι από μόνα τους κινητήριος δύναμη και μοχλός παρακίνησης για περαιτέρω δράση από όποια σκοπιά και αν μου προταθεί. Συν τοις άλλοις, βιώνοντας και εγώ τα προβλήματα της καθημερινότητας της πόλης μας, αισθάνθηκα ηθική υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μου και τους μαθητές μου να αποτελέσω μέρος της επίλυσης του όποιου προβλήματος.

Η παθητική στάση δεν με χαρακτήρισε ποτέ ως άνθρωπο, απεναντίας η δυναμική λήψη αποφάσεων είναι μέσα στα χαρακτηριστικά που με πρεσβεύουν.

LR: Γιατί με τον Πανουργιά; Τι σε ενέπνευσε στον Πανουργιά αν όχι το πρόγραμμα του;

Συνδεόμενοι με μια φιλία ετών και κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, αντιλαμβάνομαι την αγάπη του για την πόλη που συνειδητά έχει επιλέξει να ζει με την οικογένεια του και αν ασκεί την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Ο Πανουργιάς είναι ένας απλός, προσιτός , δυναμικός χαρακτήρας με όραμα, θέληση και ικανότητες να ηγηθεί της πόλης μας και να την φέρει στην θέση που της αξίζει.

Δεν ταυτίζεται με τους απρόσιτους πολιτικούς! Αυτό που αποτελεί συνδετικό κρίκο και στους δυό μας είναι η εργατικότητα μας και η θέληση μας για εξέλιξη! Ο ίδιος αποτελεί έμπνευση και παράδειγμα προς μίμηση για όλους οπότε θα ήταν δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να συστρατευτώ με οποιονδήποτε άλλον.

Σε δεύτερο χρόνο βέβαια, κατόπιν προσεκτικής μελέτης του προγράμματος του συνδυασμού, πείστηκα ότι ΝΑΙ, αυτός ο πάνω από όλα άνθρωπος δύναται να αλλάξει την πόλη μας μετά από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια.

LR: Ποια είναι τα κύρια θέματα στα οποία θα εστιάζατε ως Δημοτικός Σύμβουλος και πως θα συνέβαλαν στην βελτίωση της κοινότητας μας;

Το επίκεντρο της προσοχής μας οφείλει να είναι στραμμένο σε πρωτοβουλίες που θα προωθούν την εκπαίδευση, τον εθελοντισμό, τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος και την πολιτιστική ανάπτυξη, δράσεις που θα ανατάξουν την υφιστάμενη τοπική κουλτούρα, θα παρέχουν ασφάλεια διαβίωσης στην πόλη μας και θα την αναδείξουν πανελλαδικά.

Η Λαμία είναι στο κέντρο της Ελλάδος και έχει τα εφόδια να αποτελέσει το κέντρο του ενδιαφέροντος. Οφείλουμε να σκύψουμε πάνω από τον κάθε πολίτη ανεξαρτήτου ηλικίας και να του παρέχουμε το κατάλληλο περιβάλλον, την κοινωνική αλληλεγγύη αλλά και το εκπαιδευτικό-πολιτιστικό υπόβαθρο ώστε να απολαμβάνει την καθημερινότητα στην πόλη μας. Δεσμεύομαι συνεπώς απέναντι στους συμπολίτες μου πως σε περίπτωση εκλογής μου θα υπερασπιστώ με σθένος οτιδήποτε άπτεται του κοινωνικού έργου και αλληλεγγύης καθώς και την υλοποίηση πολιτιστικών δράσεων κυρίως για τα αγαπημένα μας παιδιά και εφήβους.

LR: Τι διαφορετικό έχεις να προσφέρεις σε σύγκριση με τους άλλους υποψήφιους;

Την οργανωτικότητα, τη δυναμική μου, τη θέληση μου για προσφορά και εργασία, το προσιτό κοινωνικό μου πρόσωπο καθώς και την ανεπιτήδευτη εγγύτητα μου με τους πολίτες της Λαμίας. Όλα τα παραπάνω είναι επαρκή να με καταστήσουν ως ένα πρόσωπο ικανό να κάνει την διαφορά και να αποτελέσει την «φωνή» του Λαμιώτη πολίτη.

Αποτελώ κομμάτι μιας δυνατής ομάδας με ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και από το μετερίζι αυτό αισιοδοξώ να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στον κοινό σκοπό και στόχο.

LR: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να αλλάξει άμεσα στην πόλη της Λαμίας;

Επιβάλλεται πια η αναβάθμιση της πόλης μας, οπότε η ριζική αλλαγή απαιτεί χρόνο και συντονισμένη προσπάθεια. Τα ανεκμετάλλευτα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Λαμίας έναντι άλλων πόλεων την καθιστούν μια πόλη με απίστευτες δυνατότητες και ευκαιρίες ανάπτυξης. Ενωμένοι και ενωτικοί θα καταφέρουμε να «αναστήσουμε» όλες τις κρυμμένες ευκαιρίες, να αναδείξουμε τον φυσικό πλούτο της περιοχής λαμβάνοντας μέτρα για την τουριστική εκμετάλλευση ορόσημων της περιοχής μας, να μεριμνήσουμε ώστε εκπαιδευτικά και πολιτιστικά τα παιδιά και οι νέοι της πόλης μας θα απολαμβάνουν την πληθώρα ερεθισμάτων ευρωπαϊκών πόλεων, μα πάνω από όλα να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής για όλους μας.

Θέλουμε έναν Δήμο ανθρώπινο για τις οικογένειες, τα παιδιά, τους νέους όπου θα προάγεται η εκπαίδευση και η κοινωνική αλληλεγγύη αλλά συνάμα θα δίνονται ίσες ευκαιρίες σε όλους.

Θέλουμε έναν Δήμο που θα στέκεται δίπλα στον κάθε πολίτη και θα θωρακίζει το ευρύτερο καλό!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση