Ποιος είναι ο υψηλότερος στόχος του Φάνη για τη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 10:12 Ποιος είναι ο υψηλότερος στόχος του Φάνη για τη Λαμία

Ο Φάνης Σπανός μιλά στο LamiaReport και δηλώνει πως «αντικρίζει τους Στερεοελλαδίτες με υπερηφάνεια» γιατί «δεν προδώσαμε ποτέ την εμπιστοσύνη τους», ενώ απαντά με «λογική και αλήθεια» σε όσους «αντί να μιλούν δημοκρατικά, προτιμούν να κραυγάζουν από τα κεραμίδια»!!!

«Να συνεχίσουμε μαζί, να επιμένουμε δημιουργικά στην καρδιά της Ελλάδας» καλεί τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας, μέσα από το LamiaReport, ο Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος Φάνης Σπανός. Μιλώντας στο Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των περιφερειακών εκλογών, ο Φάνης Σπανός αναφέρεται στις μικρές και τις μεγάλες "πανστερεοελλαδίτικες νίκες" του, ενώ αποκαλύπτει τον υψηλότερο στόχο που έχει θέσει για την πόλη της Λαμίας.

Ο Φάνης Σπανός, επικεφαλής του συνδυασμού «Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας», ξεδιπλώνει το σχέδιο του για την ανάπτυξη της Φθιώτιδας και της υπόλοιπης Στερεάς και τις πρωτοβουλίες του για την πρόληψη και την αποκατάσταση των ζημιών από τις απανωτές φυσικές καταστροφές αλλά και για την αντιμετώπιση του σοβαρού δημογραφικού προβλήματος του τόπου μας.

Απαντά με «λογική και αλήθεια» σε όσους «αντί να μιλούν δημοκρατικά, προτιμούν να κραυγάζουν από τα κεραμίδια», δηλώνοντας πως «αντικρίζει τους Στερεοελλαδίτες με υπερηφάνεια» γιατί πιστεύει πως «δεν προδώσαμε ποτέ την εμπιστοσύνη τους».

Ο Φάνης Σπανός στη συνέντευξή του περιγράφει με πέντε λέξεις, «ανάπτυξη, ανάδειξη, αξιοποίηση, ανθεκτικότητα, αειφορία», τις βασικές προτεραιότητες για την Στερεά Ελλάδα των επόμενων ετών και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη στήριξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και τις υπερκομματικές συνεργασίες και το πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιό του «που εκφράζει την ευρύτατη πλειοψηφία των Στερεοελλαδιτών».

Συνέντευξη:

LR: Κακά τα ψέματα, στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές δεν ήσασταν ιδιαίτερα αναγνωρίσιμος στη Φθιώτιδα. Νιώθετε πως έχει βελτιωθεί η σχέση σας με την τοπική κοινωνία;

ΑΠ: Είναι αλήθεια ότι η Φθιώτιδα με εμπιστεύθηκε, παρότι ήμουν ομολογουμένως ένα άγνωστο πρόσωπο. Και νιώθω απολύτως ευγνώμων γι’ αυτό. Ήταν και ένας ακόμη λόγος για να εκτιμήσω ακόμη περισσότερο τη στήριξη των Φθιωτών. Στην πορεία, αποκτήσαμε μια σχέση δυνατή, γιατί μαζί παλέψαμε και πετύχαμε να φέρουμε πάλι στην καρδιά της Ελλάδας το ράλλυ Ακρόπολις και να αναβιώσουμε την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Τέσσερα χρόνια μετά, λοιπόν, νιώθω υπέροχα όταν κυκλοφορώ στην πόλη της Λαμίας και σε όλη τη Φθιώτιδα και συναντώ γνώριμα, φιλικά μου πρόσωπα. Τους ευχαριστώ για κάθε βλέμμα και κάθε χαμόγελο! Και τους καλώ όλους να συνεχίσουμε μαζί για τον υψηλότερο στόχο που έχουμε θέσει, να αποκτήσει η Περιφέρειά μας το δικό της «σπίτι», εδώ στην έδρα μας. Ένα σύγχρονο Διοικητήριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην πόλη της Λαμίας!

LR: Και γιατί να σας εμπιστευθούν ξανά οι Φθιωτοί; Τι άλλο να περιμένουν;

ΑΠ: Εκτιμώ, ότι από τις 8 Οκτωβρίου κιόλας θα ανανεωθεί η σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε οικοδομήσει. Πρώτον, γιατί έχουμε δώσει πλέον δείγματα γραφής και δεύτερον γιατί όλοι αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη να μη χαθεί άλλος χρόνος. Η πανδημία και οι πολλαπλές κρίσεις, απείλησαν να μας γυρίσουν πίσω. Αντισταθήκαμε και τώρα δεν πρέπει να χαθεί ούτε μέρα για να ολοκληρωθεί ο αναπτυξιακός μας σχεδιασμός για τη Φθιώτιδα και όλη την Στερεά Ελλάδα.

Συγχρηματοδοτούμε και δουλεύουμε το κορυφαίο αναπτυξιακό έργο της μετεξέλιξης του χώρου της ΠΕΛ. Η βελτίωση και η επέκταση του οδικού δικτύου είναι στο ίδιο πνεύμα, αφού αναβαθμίζουν τον τόπο σε μεταφορικό και ενεργειακό κόμβο. Παράλληλα, τα νέα λιμάνια και τα υδατοδρόμια της Φθιώτιδας μπαίνουν στο στάδιο της υλοποίησης, στοχεύοντας στην αναβάθμιση τόσο του διαμετακομιστικού τομέα όσο και του τουριστικού προϊόντος.

Σε άνοδο βρίσκεται η διεθνής αγορά του ιαματικού τουρισμού και είναι ευκαιρία να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα φυσικά πλεονεκτήματα του τόπου σε συνδυασμό με την Ιστορία, τη φυσική ομορφιά και φυσικά την τεχνογνωσία αλλά και την φιλοξενία των κατοίκων. Έχει ήδη αρχίσει η ανακαίνιση σημαντικού αριθμού υδατοθεραπευτηρίων και ξενοδοχειακών μονάδων στα Καμένα Βούρλα, ενώ σχεδιάζεται η αξιοποίηση των πηγών των Θερμοπυλών και της Υπάτης.

Εντατικά δουλεύουμε την ίδια ώρα για να παραδώσουμε το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λαμίας, να διασώσουμε και να αναδείξουμε περαιτέρω το Κάστρο της Λαμίας και να εγκαινιάσουμε σύντομα το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Μητρόπολης Φθιώτιδας. Να προστατεύσουμε τα χωριά του Σπερχειού, αλλά και να φέρουμε σε κάθε νοικοκυριό το δίκτυο φυσικού αερίου.

LR: Η Στερεά Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα. Τι κάνει η Περιφέρεια για να το αντιμετωπίσει;

ΑΠ: Είναι αλήθεια, ότι συρρικνώνεται δημογραφικά, αλλά την ίδια ώρα βελτιώνεται οικονομικά! Αυτή είναι η συνολική εικόνα και σε αυτό το δίπολο βρίσκεται η λύση. Εκεί, στρέφονται οι πρωτοβουλίες μας για να αναπτύξουμε την τοπική και περιφερειακή οικονομία ουσιαστικά, με αντίκρισμα στην καθημερινή ζωή των πολιτών, με αντίκτυπο στην κοινωνική, την επαγγελματική, την οικογενειακή τους ζωή.

Ενίσχυση και εκσυγχρονισμός του πρωτογενούς τομέα, στήριξη της βιομηχανικής καρδιάς της χώρας, έργα υποδομών που βελτιώνουν τη διασύνδεση της Περιφέρειας εσωτερικά αλλά και με τον εθνικό κορμό, καθιστώντας την μεταφορικό, ενεργειακό και οικονομικό κόμβο και σύνδεση όλων των παραγωγικών τομέων σε ένα ενιαίο προϊόν από την αγροτική παραγωγή ως τον τουρισμό. Όλα αυτά προχωρούν, γιατί οι νέοι για να μείνουν στον τόπο τους πρέπει να θέλουν, αλλά και να μπορούν!  Πρέπει να έχουν δουλειές, αλλά και υψηλού επιπέδου ποιότητα ζωής.

LR: Αντιμετωπίζουμε επίσης απανωτές φυσικές καταστροφές. Τι κάνει η Περιφέρεια σε επίπεδο αποκατάστασης ζημιών και κυρίως σε επίπεδο πρόληψης;

ΑΠ: Ο μηχανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των εμπλεκόμενων Δήμων, είναι ο πρώτος που μπαίνει στη μάχη με καταδρομικές παρεμβάσεις άμεσης αποκατάστασης και με προληπτικές παρεμβάσεις -για παράδειγμα σε ρέματα που μπαζώθηκαν από μια πλημμύρα- ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος νέων πλημμυρικών φαινομένων.

Σε δεύτερο επίπεδο, η Περιφέρεια δίνει ξανά και ξανά μάχες στην Αθήνα, σε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και καταφέρνει να εξασφαλίσει γενναίες χρηματοδοτήσεις, όπως στην περίπτωση του «Ιανού», για να θωρακίσουμε ακόμη περισσότερο τον τόπο μας. Εκτός αυτού, ένα σημαντικό μέρος των κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ κατευθύνεται σε τέτοια έργα.

Ειδικά στην περίπτωση της Φθιώτιδας, όμως, στοχεύουμε στην υλοποίηση σειράς έργων μέσω της «Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Σπερχειού ποταμού». Στόχος μας, να πάψει ο Σπερχειός να αποτελεί πηγή κινδύνου και να αναδειχθεί σε πηγή ζωής και εισοδήματος!

LR: Γενικότερα, είστε ικανοποιημένος από το έργο σας;

ΑΠ: Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να είναι ικανοποιημένος. Αντικρίζω, όμως, τους Στερεοελλαδίτες με υπερηφάνεια. Όχι με την αλαζονική υπερηφάνεια που δεν ταιριάζει σε κανέναν μας. Αλλά με νηφάλια, στιβαρή, ελληνική περηφάνια, την υπερηφάνεια του φιλότιμου. Γιατί, δεν φοβηθήκαμε ποτέ τη σκληρή δουλειά και τις δύσκολες μάχες! Γιατί, δεν διαπραγματευτήκαμε ποτέ την εντιμότητά μας! Γιατί, υπηρετήσαμε και υπηρετούμε τη Στερεά Ελλάδα με προσήλωση στη νομιμότητα, με απόλυτη διαφάνεια, με ήθος και αίσθημα δικαιοσύνης. Γιατί, δεν προδώσαμε ποτέ την εμπιστοσύνη των Στερεοελλαδιτών!

LR: Δύο ανθυποψήφιοί σας έχουν απευθυνθεί στην Εισαγγελία και ένας τρίτος διαμαρτύρεται γιατί δεν τον καλούν οι Εισαγγελείς να μιλήσει για αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν, όπως υποστηρίζει. Τι τους απαντάτε;

ΑΠ: Αποφεύγω συνειδητά να αντιπαρατεθώ με όσους επέλεξαν να κρύψουν τις δικές τους αδυναμίες, τη δική τους απουσία προτάσεων, πετώντας λάσπη και στάχτη. Δεν επιθυμώ να απαντήσω σε όσους με τρόπο χυδαίο επιχείρησαν να εργαλειοποιήσουν τον πόνο, μόνο και μόνο για να ψηλώσουν πολιτικά οι ίδιοι.

Είναι μια κακή προεκλογική τακτική αυτή. Κάποιοι, αντί να μιλούν δημοκρατικά, προτιμούν να κραυγάζουν από τα κεραμίδια. Δεν τους ακολουθούμε στον δρόμο αυτό. Δεν τους ακολουθούμε, από σεβασμό απέναντι στους συμπολίτες μας που είδαν τις περιουσίες τους να πλήττονται ή ακόμη και να χάνονται. Απαντούμε με λογική και αλήθεια. Με θέσεις και επιχειρήματα. Και τους καλούμε, έστω και τώρα, στο τραπέζι του διαλόγου, των επιχειρημάτων, των θέσεων και των αντιθέσεων.

LR: Στελέχη άλλων κομμάτων απειλήθηκαν με διαγραφές επειδή εντάχθηκαν στο ψηφοδέλτιό σας. Είναι τελικά «γαλάζια» η παράταξή σας;

ΑΠ: Επιτρέψτε μου να επισημάνω, ότι είναι εντελώς αντιφατικό να απαιτούμε κομματική πειθαρχία και την ίδια ώρα να μιλάμε για ακομμάτιστη αυτοδιοίκηση.

Εμείς, πάντως, έχουμε καλλιεργήσει υπερκομματικές συνεργασίες πολύ καιρό πριν τις εκλογές. Μέσα από κοινούς αγώνες για το καλό του τόπου μας. Αυτές οι συνεργασίες, οδήγησαν αβίαστα στη συγκρότηση ενός πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου, που εκφράζει την ευρύτατη πλειοψηφία των Στερεοελλαδιτών.

Βεβαίως, σε αυτό τον αγώνα, έχουμε τη μεγάλη τιμή της στήριξης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Και είμαστε πολύ υπερήφανοι γι’ αυτό! Εξάλλου, εμείς ποτέ δεν αρνηθήκαμε και ποτέ δεν κρύψαμε τις πολιτικές μας πεποιθήσεις. Κι όμως αυτό δεν αλλοιώνει στο ελάχιστο τον αμιγώς αυτοδιοικητικό μας χαρακτήρα, που προκύπτει από τα λόγια, τα έργα και κυρίως τα πρόσωπα του συνδυασμού μας. 

Άνθρωποι από το σύνολο του δημοκρατικού πολιτικού φάσματος στελεχώνουν την ομάδα μας και κομίζουν τις ιδέες και τις σκέψεις τους στην κοινή μας προσπάθεια. Γνωρίζετε άλλωστε πάρα πολύ καλά ότι ποτέ δεν βάλαμε τίποτα πάνω από αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως ωφέλιμο για τον τόπο μας. Μοναδικός και απόλυτος εντολέας μας είναι ο λαός της Στερεάς Ελλάδας. Σε αυτούς αναφερόμαστε και σε αυτούς λογοδοτούμε.

LR: Μιλάτε συχνά για τις μικρές και μεγάλες πανστερεοελλαδίτικες νίκες. Ποιες είναι οι πιο σημαντικές;

ΑΠ: Όσο το δυνατόν πιο συνοπτικά, ξεδιαλέγω την επέκταση και αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, την ολοκλήρωση και παράδοση του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, τη διάθεση 25 εκατ. ευρώ για την κεφαλαιακή ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας, το πρώτο τμήμα του διαγώνιου άξονα της Φωκίδας στην περιοχή Γραβιάς, την ολοκλήρωση του νοτίου τμήματος του «Ε65» που φέρνει τον Δομοκό και το Καρπενήσι πιο κοντά στο κέντρο μας, την ανεπίστροφη διαδικασία κατασκευής του οδικού άξονα Λαμίας – Καρπενησίου, το «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» με 65 εκατ. ευρώ που βελτίωσαν τους λαβωμένους δρόμους μας, την πολύ σημαντική ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου στις μεγάλες πόλεις της Στερεάς, τη δομή κοινωνικής μέριμνας «ΓΕΦΥΡΑ» και το «Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας», αλλά και την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας. 

Εξίσου, αν όχι πιο σημαντικά, είναι τα μικρά και μεγάλα έργα τα οποία λαμβάνουν χώρα καθώς μιλάμε, στην Υγεία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, τον Τουρισμό, τον Πρωτογενή Τομέα, την κοινωνική μέριμνα και το σύνολο των υποδομών μας.

LR: Καθορίστε μας τις 5 βασικές σας προτεραιότητες για την Στερεά Ελλάδα των επόμενων ετών…

ΑΠ: «Ανάπτυξη, ανάδειξη, αξιοποίηση, ανθεκτικότητα, αειφορία». Με αυτές τις βασικές προτεραιότητες δουλεύουμε. Οικονομική ανάπτυξη, αναστροφή του δημογραφικού, προσέλκυση ανθρώπων και κεφαλαίων, ανάδειξη της Στερεάς σε ενεργειακό, μεταφορικό, παραγωγικό και τουριστικό κόμβο της χώρας, ενίσχυση και ανάπτυξη κάθε τομέα παραγωγής, από τον πρωτογενή μέχρι τον τουριστικό, τον πολιτισμό και την Ιστορία. Και για να γίνουν όλα αυτά πράξη, για να δούμε τη Στερεά Ελλάδα όπως την αγαπάμε και μας αξίζει, έχουμε ήδη εξασφαλίσει συνολικές χρηματοδοτήσεις 1,2 δισεκ. ευρώ για την Περιφέρειά μας. Πρωτοφανείς πόροι για τον τόπο μας, για τις ανάγκες και τις προοπτικές του, για κάθε γωνιά και κάθε πολίτη!

LR: Λίγο πριν τις εκλογές, πείτε μας τελικά, γιατί να ψηφίσει κάποιος τον Φάνη Σπανό για Περιφερειάρχη;

ΑΠ: Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι, ευθύς εξαρχής. Παρακαλώ πολύ να μη με ψηφίσει όποιος αρέσκεται να ακούει θαυματοποιούς που υπόσχονται το αδύνατο και διαβεβαιώνουν ότι θα το κάνουν χθες. Να μη με ψηφίσει, όποιος προτιμά τις φωνές και την ένταση από τον διάλογο και τη γόνιμη, δημοκρατική αντιπαράθεση.

Απευθυνόμενος σε κάθε Στερεοελλαδίτη, τον καλώ να ενημερωθεί σωστά και να μας κρίνει σκληρά. Να ανατρέξει σε όσα ζήσαμε μαζί αυτά τα τέσσερα χρόνια. Την τρέλα της πανδημίας, αλλά και την υπέρβαση που κάναμε για να στηρίξουμε επιχειρήσεις και δομές Υγείας με χρηματοδοτήσεις άνω των 55 εκατ. ευρώ. Τις μάχες με τις φυσικές καταστροφές, αλλά και τις «μάχες» στην Αθήνα για να διεκδικήσουμε έργα αποκατάστασης και αποζημιώσεις. Να θυμηθούν τότε που μου είπαν: «κάντε κάτι επιτέλους για το Λαμία – Καρπενήσι», «…για τον διαγώνιο», «για τα λιμάνια της Φθιώτιδας» και βλέπουν τόσο σημαντικά έργα να μπαίνουν στο στάδιο της υλοποίησης, ή να έχουν ολοκληρωθεί, όπως η επέκταση και αναβάθμιση στο λιμάνι του Αγ. Κωνσταντίνου!

Αν νιώσουν ότι εμείς δουλέψαμε έντιμα και σκληρά για τον τόπο μας… Αν αναγνωρίζουν ότι συνεργαστήκαμε, φέραμε νίκες για τον τόπο μας και μπορούμε να φέρουμε κι άλλες, τότε τους καλώ να μας δώσουν τη δύναμη να τους υπηρετήσουμε ξανά. Να συνεχίσουμε μαζί. Να επιμένουμε δημιουργικά στην καρδιά της Ελλάδας!

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση