Λαμία: Το Πολυιατρείο «Ίαση» μας συστήνει το νέο «Ιατρείο Πόνου»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 08:04 Λαμία: Το Πολυιατρείο «Ίαση» μας συστήνει το νέο «Ιατρείο Πόνου»

Το Πολυιατρείο «Ίαση» αφουγκράζοντας τις ανάγκες των ασθενών και θέλοντας να προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας εισήγαγε το «Ιατρείο Πόνου».

Το Ιατρείο Πόνου αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης ιατρικής περίθαλψης, δίνοντας ελπίδα και ανακούφιση σε όσους αντιμετωπίζουν διάφορα είδη πόνου.

Το επιστημονικό πεδίο του πόνου έχει εξελιχθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες, με τα ιατρεία πόνου να παρέχουν ολοκληρωμένη φροντίδα και επιστημονικές λύσεις για τη διαχείριση του πόνου.

Η Αναισθησιολόγος, Τέτη Συκά, μίλησε μαζί μας και μας εξήγησε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το Ιατρείο Πόνου.

Τι είναι το Ιατρείο Πόνου;

Το Ιατρείο Πόνου στοχεύει στην ανακούφιση των ασθενών που πάσχουν από οξύ ή χρόνιο πόνο και στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Ειδικά ο χρόνιος πόνος είναι από μόνος του μια νόσος και σαν τέτοιος πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Ποιος γιατρός ασχολείται με τον έλεγχο και την αντιμετώπιση του πόνου;

Ο γιατρός που ασχολείται με τον πόνο και την ανακούφιση των πασχόντων από αυτόν, ονομάζεται Αλγολόγος. Ο Αλγολόγος είναι Αναισθησιολόγος με εξειδίκευση στη διάγνωση, τον έλεγχο και την αντιμετώπιση όλων των ειδών πόνου. Σε γενικές γραμμές, τα είδη πόνου είναι τα εξής:

  • Σωματικός πόνος
  • Σπλαχνικός πόνος
  • Νευροπαθητικός πόνος
  • Συμπαθητικός πόνος

Ποιες παθήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν;

  1. Διαβητική περιφερική νευροπάθεια
  2. Νευραλγία τριδύμου
  3. Πόνος μέλους φάντασμα
  4. Μετατραυματικός πόνος
  5. Μετεγχειρητικός χρόνιος πόνος
  6. Μεθερπητική νευραλγία
  7. Αυχεναλγία
  8. Οσφυαλγία
  9. Ισχιαλγία
  10. Αρθροπάθειες
  11. Ινομυαλγία
  12. Ημικρανία
  13. Κακοήθεια

Κλείστε τώρα το ραντεβού σας στο 2231066555 και μάθετε τα πάντα για τους τρόπους αντιμετώπισης του πόνου που σας ταλαιπωρεί.

Με ποιες τεχνικές αντιμετωπίζονται;

  • Η αντιμετώπιση του Χρόνιου Πόνου επιβάλλεται να είναι πολυδιάστατη.
  • Η θεραπευτική προσέγγιση στον ασθενή με χρόνιο πόνο, είναι εξατομικευμένη για κάθε ασθενή και μπορεί να είναι από απλή φαρμακευτική αγωγή μέχρι την πιο εξειδικευμένη επεμβατική θεραπεία.
    - Επισκληρίδιος έγχυση
    - Τοποθέτηση patch καψαϊκίνης
    - Τοποθέτηση αντλίας έγχυσης οπιοειδών για περιπτώσεις καρκινικού πόνου
    - Τοπική διήθηση (trigger points)
    - Ιατρικός Βελονισμός - Ηλεκτοβελονισμός

Ο χρόνιος πόνος επηρεάζει το 10 - 55% των ενηλίκων. Μπορεί να πάρει τον έλεγχο της ζωής σας, να σας εμποδίσει από το να κοιμάστε καλά, να τρώτε επαρκώς, να είστε ενεργός και να απολαμβάνετε τις δραστηριότητες και το χρόνο σας με τις οικογένειές σας.
Ευτυχώς, ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ.

Γιατί να επισκεφτείτε ένα Ειδικό Ιατρό Πόνου;

Η θεραπεία του Χρόνιου Πόνου είναι πολύπλοκη και μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό, αν δεν παρέχεται από ένα ειδικό Ιατρό Πόνου. Οι Ιατροί Αναισθησιολόγοι εκπαιδεύονται κατά τη διάρκεια της ειδικότητάς τους στην αντιμετώπιση του Οξέος και του Χρόνιου πόνου.
Η εμπειρία αυτή είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση μιας συνολικής αξιολόγησης και διάγνωσης για την καθοδήγηση της θεραπείας. Εάν απαιτείται επεμβατική θεραπεία του Πόνου, η περαιτέρω εμπειρία και εξειδίκευση είναι απαραίτητη, δεδομένου ότι η σπονδυλική στήλη και τα νεύρα που καταγράφουν τον πόνο είναι ευαίσθητα και η ανατομία του καθενός μπορεί να είναι διαφορετική.
"Επιπλέον, πολλά από τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του πόνου είναι ισχυρά ή μπορεί να αλληλεπιδρούν με άλλα φάρμακα, κάτι που μπορεί να αποβεί επιβλαβές αν δεν χορηγούνται από ιατρό με κατάλληλη εκπαίδευση."

Το θεραπευτικό πλάνο κάθε ασθενούς πρέπει να είναι απόλυτα εξατομικευμένο, η παρακολούθηση συνεχής και η συνεργασία ιατρού-ασθενούς άριστη.

Αναφέρθηκε ο βελονισμός, πείτε μας ένα παράδειγμα που έχει καλά αποτελέσματα.

Ο βελονισμός είναι μια συμπληρωματική αγωγή. Πάμε να δούμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα...

  • Η ευεργετική δράση του Βελονισμού στην αντιμετώπιση και θεραπεία της Ημικρανίας, αποτελεί μια τις πιο μελετημένες -επιστημονικά- εφαρμογές της θεραπευτικής με Βελονισμό, τα τελευταία 20 έτη.
  • Είναι εξίσου αποτελεσματικός με την προφυλακτική φαρμακευτική θεραπεία
  • Έχει μακροχρόνια δράση 
  • Είναι ασφαλής όταν εφαρμόζεται από Πιστοποιημένους Ιατρούς 
  • Μειώνει την πρόσληψη φαρμάκων, που μπορεί να έχουν πιθανές σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες

Πολλοί ασθενείς, ακόμη και σήμερα στην Ελλάδα, δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει αυτή η θεραπευτική δυνατότητα και συνεχίζουν να υπομένουν τον έντονο ή αφόρητο, συνεχή πόνο. Επισκέπτονται ιατρούς διαφορετικών ειδικοτήτων χωρίς να επιτυγχάνουν την ανακούφιση ή λαμβάνουν μόνοι τους αναλγητικά χάπια, από τα οποία τα περισσότερα εξαιτίας της συνεχούς χρήσης, μπορεί να επηρεάσουν την καρδιά και τα νεφρά. Τέλος, αποφεύγουν να μιλούν για τον πόνο που υφίστανται, διότι ο περίγυρός τους τους αντιμετωπίζει ως ‘κατά φαντασία’ ασθενείς.

Η στοχευμένη προσέγγιση, σε συνδυασμό με την εξέλιξη της έρευνας και της τεχνολογίας, υπόσχεται ένα μέλλον με περισσότερες και αποτελεσματικότερες λύσεις για τη διαχείριση του πόνου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Να μην αφήσουμε να πάει χαμένος ο πόνος!!!

Λαμία: Προσφορές σε εξετάσεις για όλο το Δεκέμβριο στο πολυϊατρείο «Ίαση»!

Στο «Ίαση» μπορείτε ακόμα να πραγματοποιήσετε:

  • Εξετάσεις αίματος
  • Ψηφιακή Μαστογραφία υψηλής ευκρίνειας
  • Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας
  • Ελαστογραφία
  • Εξετάσεις μαγνητικής τομογραφίας
  • Εξετάσεις αξονικής τομογραφίας
  • Υπερηχογραφήματα - Triplex σε μηχάνημα υψηλής ευκρίνειας GE P9 & E9 XD Clear

Τα πολυϊατρεία «Ίαση» είναι πρότυπες ιδιωτικές μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη Λαμία, στη Στυλίδα, στην Αλίαρτο και στο Δίστομο που προσφέρουν εξαιρετικές υπηρεσίες υγείας από άριστα εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό, υψηλής κατάρτισης και εμπειρίας.

Παρέχονται υψηλής ποιότητας υπηρεσίες Πρόληψης, Διάγνωσης, Θεραπείας και διαχείρισης ειδικών ασθενειών Καθημερινά 7:00 - 22:00 και κάθε Σάββατο 8:00 - 15:00.

Ενημερωθείτε για τις τρέχουσες προσφορές με ένα τηλεφώνημα στο 2231066555.

ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΙΑΣΗ ΛΑΜΙΑΣ
Λεωφ. Καλυβίων 16
Τηλ. 2231066555

www.iasilamia.gr
Instagram: Πολυιατρείο ΙΑΣΗ
Facebook: ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΙΑΣΗ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση