Η Λαμιώτισσα Μαρία Αλαμανιώτη μας συστήνεται μέσα στο εργαστήριο της

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2023 08:00 Η Λαμιώτισσα Μαρία Αλαμανιώτη μας συστήνεται μέσα στο εργαστήριο της

Το Ma Jewellery δεν είναι απλώς ένας χώρος τέχνης, αποτελεί μία νέα προσθήκη στην πόλη που σίγουρα χρειαζόμασταν...

Είναι ένα εργαστήριο μα και συγχρόνως εκθετήριο με ιδιαίτερα και μοναδικά στοιχεία που ο επισκέπτης αμέσως μεταφέρεται στον κόσμο του χειροποίητου.

Εμείς βρεθήκαμε στο εργαστήριο της Μαρίας Αλαμανιώτη, στη Θερμοπυλών 22α, συζητήσαμε μαζί της, απολαύσαμε τον πανέμορφο χώρο που έχει δημιουργήσει, αλλά και τα μοναδικά κοσμήματα που επιμελείται αποκλειστικά εκείνη.

Λίγα Λόγια για τη Μαρία Αλαμανιώτη

Γεννήθηκε στη Λαμία το 1993. Στα 18 της μετακόμισε στην Αγγλία και σπούδασε οικονομικά και μάρκετινγκ στο πανεπιστήμιο του Kent. Από μικρή όμως είχε μια ιδιαίτερη αγάπη στα καλλιτεχνικά και έτσι αποφάσισε το 2015 να φοιτήσει στο School of Jewellery στο Birmingham.

Η επόμενη χρόνια λοιπόν τη βρίσκει στο πανεπιστήμιο Creative Arts στο Ρότσεστερ όπου τρία χρόνια μετά αποφοίτησε με την ειδικότητα Silversmithing/Goldsmithing & Jewellery.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως ‘New Designers’  στο Λονδίνο, ‘End of Year’ στο Birmingham, στην Δημοτική Πινακοθήκη Αλέκος Κοντόπουλος σε εκθέσεις του ΣKETKE (Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδος) όπου είναι ενεργό μέλος από το 2020.
 
Το 2021 άνοιξε το εργαστήριο της στη Λαμία. Τη μελέτη και επίβλεψη του χώρου ανέλαβε ο Ευάγγελος Ριζόπουλος. Ένας χώρος με υψηλή αισθητική, σεβασμό στην τέχνη και μία ατμόσφαιρα εμπνευσμένη από τη δεκαετία των  '70s.
 
 
H Μαρία μας τόνισε πως κύριο μέλημά της είναι να δημιουργήσει έναν σύγχρονο χώρο τέχνης με ιδιαίτερα και μοναδικά στοιχεία μεταφέροντας την αίσθηση του χειροποίητου. 
 
Όντας καλλιτεχνικό πνεύμα, παρατηρεί και εμπνέεται από μικρά και καθημερινά ερεθίσματα που μπορεί να έχει, τα οποία πολλές φορές είναι αντικρουόμενα. Από ένα παράξενο κουμπί στο ρούχο κάποιου περαστικού μέχρι ένα έργο τέχνης...
Οι καλλιτεχνικές ανησυχίες της βέβαια ξυπνάνε από τις επισκέψεις της σε μουσεία και galleries και την παροτρύνουν να καθίσει στον πάγκο της και να αποτυπώσει τις σκέψεις της στο μέταλλο.
 
 
Τα κοσμήματα που θα βρείτε στο Ma Jewellery είναι χειροποίητα, ως επί το πλείστον ασημένια (925) και χρυσά (κατόπιν παραγγελίας).
 
Κάθε κομμάτι είναι μοναδικό με γραμμές ρευστές, δυναμικές, αιχμηρές και απείθαρχες. 
 
Και επειδή η τέχνη αποτελεί ένα μήνυμα προς την εξέλιξη και ένα στόχος προς το μέλλον, η Μαρία διδάσκει την τέχνη του κοσμήματος στα εικαστικά εργαστήρια του δήμου Λαμιέων σε μικρούς και μεγάλους.
 

 
ma/jewellery designer 
Θερμοπυλών 22α, Λαμία 
2231301609
Instagram: majewelss
E-shopmajewellery.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση