Έχουμε bullying στα σχολεία; Τι λέει ο Καθηγητής Εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης; - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Απριλίου 2016 09:12 Έχουμε bullying στα σχολεία; Τι λέει ο Καθηγητής Εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης; - ΒΙΝΤΕΟ

Μια ομιλία του Γιάννη Πανούση, που αξίζει να ακούσετε, έστω και μαγνητοσκοπημένη - Δείτε την ολόκληρη, σε ΒΙΝΤΕΟ, στη συνέχεια του άρθρου!

«Εντάσεις στο Σχολείο: Μύθοι και πραγματικότητα», ήταν το θέμα για το οποίο μίλησε ο Καθηγητής Εγκληματολογίας, πρώην Πρύτανης και Υπουργός Γιάννης Πανούσης, το πρωί της Κυριακής στη Λαμία.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πολιτιστικός, Φιλοσοφικός και Επιστημονικός Όμιλος Λαμίας "300" και προλόγισε η κ. Ελένη Μπενιάτα, Προϊστάμενη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Στερεάς Ελλάδας.

Τελικά υπάρχει bullying στα σχολεία και σε τι βαθμό; Τι είναι βία; Ποιος ο ρόλος του εκπαιδευτικού και του γονιού;

Σε αυτά και άλλα πολλά, άκρως ενδιαφέροντα και κρίσιμα ερωτήματα, απάντησε ο Καθηγητής Γιάννης Πανούσης, ο οποίος περιέγραψε με ρεαλιστικό τρόπο και χωρίς υπερβολές τα όσα συμβαίνουν σήμερα στα σχολεία, καταλήγοντας στο ερώτημα "τελικά τι σχολείο θέλουμε;"

Αρχικά μπορείτε να πάρετε μια γεύση στο βίντεο που ακολουθεί, ωστόσο επειδή διαπιστώσαμε ότι απουσίαζαν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, δάσκαλοι και καθηγητές από μια τόσο ενδιαφέρουσα ομιλία, μπορείτε στη συνέχεια να ακούσετε ολόκληρη την ομιλία του κ. Πανούση.

Δείτε τι είπαν εισαγωγικά ο πρόεδρος των "300" κ. Παναγιώτης Ιακωβής και η κα Ελένη Μπενιάτα.

Στη συνέχεια ακολουθεί βίντεο με ολόκληρη την ομιλία του κ. Πανούση η οποία είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και θα είναι καλό να την ακούσουν μαθητές, γονείς και κυρίως εκπαιδευτικοί.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση των "300" στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας με θέμα «Εντάσεις στο Σχολείο: Μύθοι και πραγματικότητα»

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση