Πλησιάζει η… υποχρεωτική βουτιά για μαθητές του δημοτικού!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016 18:05 Πλησιάζει η… υποχρεωτική βουτιά για μαθητές του δημοτικού!

Σε φάση υλοποίησης περνά ήδη η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταστήσει υποχρεωτικό το μάθημα της κολύμβησης για παιδιά του δημοτικού. Η απόφαση είχε ανακοινωθεί τον Αύγουστο και αφορά τους μαθητές της Γ’ και της Δ’ τάξης του Δημοτικού που απέχουν το πολύ 25 χιλιόμετρα από εγκαταστάσεις κολυμβητηρίου.

Όπως έγινε γνωστό, ο αριθμός των μαθημάτων θα είναι 10 έως 12 και θα ολοκληρώνονται σε ένα τρίμηνο, εκτός και αν υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις, όπως οι κακές καιρικές συνθήκες, που αφορούν κυρίως τα ανοικτά κολυμβητήρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μαθήματα δεν θα έχουν οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση για τους κηδεμόνες των μαθητών.

Όπως ορίζει η αναλυτική οδηγία του υπουργείου, υπεύθυνοι για τη διδασκαλία της κολύμβησης θα είναι τρεις μόνιμοι εκπαιδευτικοί ή και αδιόριστοι πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής, με ειδικότητα στην κολύμβηση, σε αναλογία δέκα μαθητών ανά καθηγητή, ενώ παρών ως συνοδός θα είναι και ο καθηγητής φυσικής αγωγής του τμήματος.

Για την πόλη της Λαμίας, πέραν του δημοτικού κολυμβητηρίου, τα γυμναστήρια Home έχουν ήδη δηλώσει ότι διαθέτουν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς ή την πολιτεία, τις εγκαταστάσεις τους στην Αγριελιά.

Το υπερσύγχρονο κλειστό κολυμβητήριο των Home  αναμένεται να προσελκύσει τον μεγαλύτερο αριθμό μαθητών, αφού οι γονείς δεν θα έχουν να ανησυχούν για τις καιρικές συνθήκες- ιδίως κατά τους χειμερινούς μήνες. Εξάλλου, δεν φαίνεται να είναι λίγοι όσοι σκέπτονται ότι μέσω του προγράμματος αυτού τα παιδιά τους θα  έχουν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις, οι οποίες σε άλλη περίπτωση συνεπάγονται κόστος για τον χρήστη.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα, αξίζει να σημειωθούν τα εξής:

- Κάθε μάθημα θα υλοποιείται εντός ενός συνεχόμενου διδακτικού δίωρου το οποίο θα περιλαμβάνει το χρόνο μετάβασης των μαθητών από και προς το χώρο διεξαγωγής του μαθήματος και τη χρονική διάρκεια διδασκαλίας του αντικείμενου.

- Ο συνοδός εκπαιδευτικός θα είναι παρών επιβλέποντας τα μαθήματα και μαζί με τους διδάσκοντες θα έχουν την εποπτεία των μαθητών στα αποδυτήρια των κολυμβητηρίων πριν και μετά το μάθημα.

- Οι μετακινήσεις από και προς τη σχολική μονάδα θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες, περί μετακίνησης μαθητών, διατάξεις και χωρίς δαπάνη για το υπουργείο Παιδείας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση