Βιργινία Στεργίου: «Ελάτε να φτιάξουμε μαζί το Δήμο Στυλίδας πρότυπο για τις επόμενες γενιές»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018 08:15 Βιργινία Στεργίου: «Ελάτε να φτιάξουμε μαζί το Δήμο Στυλίδας πρότυπο για τις επόμενες γενιές»

«Στον αγώνα αυτό δεν περισσεύει κανείς και δεν απαξιώνουμε την προσπάθεια κανενός. Προχωράμε μπροστά για να φτιάξουμε το Δήμο που οραματιζόμαστε με χαμόγελα και αισιοδοξία...»

Ενωτικό κάλεσμα στους κατοίκους της Ανατολικής Φθιώτιδας απηύθυνε η Βιργινία Στεργίου μέσα από τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της για το Δήμο Στυλίδας στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ξεκαθάρισε ότι η κίνηση αυτή είναι έξω και πάνω από κόμματα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το μοναδικό χρίσμα, που έχει σημασία, είναι αυτό της τοπικής κοινωνίας.

Αποφασισμένη να αλλάξει την εικόνα του Δήμου Στυλίδας εμφανίστηκε η Βιργινία Στεργίου, τονίζοντας ότι επιθυμία δίκη της και των συνεργατών της είναι να δημιουργήσουν μια νέα δυναμική κοινωνική συμμαχία, υπογράφοντας όλοι μαζί ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, με συναινετικές, άμεσες, διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες.

«Καλώ λοιπόν όλους τους δημότες και κυρίως τους νέους, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας χωρίς αντιπαλότητες και μικροπολιτικές, να εργαστούμε ενωμένα με μια νέα αντίληψη για να παραδώσουμε ένα Δήμο πρότυπο στις επόμενες γενιές...», είπε η υποψήφια Δήμαρχος τονιζοντας ότι μπορεί να αλλάξει η εικόνα του Δήμου προς το καλύτερο, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα του δημότη.

Δείτε βίντεο από την συνέντευξη της κ. Βιργινίας Στεργίου.

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης υποψηφιότητας της Βιργινίας Στεργίου για το Δήμο Στυλίδας.

Καλησπέρα σας και σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας εδώ σήμερα.

Η συνάντησή μας αφορά στην ενημέρωσή σας σχετικά με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου για το Δήμο Στυλίδας.

Πλησιάζουν οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές,πιθανόν με ένα νέο εκλογικό σύστημα, οι οποίες όμως σε κάθε περίπτωση έχουν την ίδια ακριβώς αποστολή. Να αναδείξουν εκείνους που μπορούν να χαράξουν μια διαφορετική πορεία που θα εκφράσει ένα πιο ανθρώπινο και ελκυστικό περιβάλλον, την ποιότητα ζωής. Οι συνεργάτες μου και εγώ είμαστε όλοι άνθρωποι με ανοιχτό μυαλό, που έχουμε το ίδιο όραμα και αγάπη για τον τόπο μας, που μπορούμε να εμπνευστούμε και να εμπνεύσουμε, που μας εκφράζει η συνεργασία και που φιλοδοξούμε να προβάλλουμε διαφορετικό ήθος και πρακτική. Με συναίσθηση των δυσκολιών που φέρνει το καινούργιο και επίγνωση των μεγάλων ευθυνών, αλλά με ισχυρή βούληση και αποφασιστικότητα, με ανανεωμένες ιδέες και υλοποιήσιμες προτάσεις και συνεργασία με όλους τους δημότες, μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα του Δήμου μας, να βελτιώσουμε την καθημερινότητά του.

Με ευθύνη και σεβασμό στους πολίτες ξεκινήσαμε μια προσπάθεια, χωρίς πολιτικές ταμπέλες, η οποία αποτελεί την μοναδική εγγύηση για εναλλακτικές προτάσεις και δυναμική παρέμβαση στα καυτά προβλήματα του Δήμου μας.

Θα αναφερθώ εν συντομία σε κάποιους βασικούς λόγους που οι συνεργάτες μου και εγώ αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ανατρέψουμε όλα όσα μας ενοχλούν.

Αυτό το μήνυμα ανατροπής αποτελεί την κινητήριο δύναμη της προσπάθειας μας. Δεν είναι ούτε η ικανοποίηση του εγώ μας, ούτε η εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών και  συμφερόντων. Είναι η απόφασή μας να κάνουμε ότι μπορούμε, για να αλλάξουμε την πόλη της καρδιάς μας. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τόσο τα ορεινά και πεδινά, όσο και τα παραθαλάσσια μέρη του δήμου μας. Κάθε κομμάτι του Δήμου μας είναι εξ ίσου σημαντικό και ξεχωριστό. Είμαστε αποφασισμένοι να νοικοκυρέψουμε ισόποσα και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα όλων των δημοτικών διαμερισμάτων, τόσο της Στυλίδας που είναι το κέντρο του Δήμου μας, όσο και των πρώην Δήμων Πελασγίας και Εχιναίων.

Πιστεύω ότι οι άνθρωποι που εμπιστεύονται οι δημότες μας να τους εκπροσωπήσουν, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ποτέ κατώτεροι των περιστάσεων. Πρέπει να έχουν την ικανότητα να αρθρώσουν έναν πειστικό και διεκδικητικό λόγο, να μπορούν να εφαρμόσουν ένα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα, που θα δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του Δήμου μας και στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας.

 Ο Δήμος μας δικαιούται να έχει ανθρώπινο πρόσωπο, δικαιούται να είναι φιλικός με τους κατοίκους του. Τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τη διαχείριση επιβάλλεται να έχουν την ικανότητα να διεκδικήσουν για το δήμο μας αυτά που δικαιούται, να κάνουν δημόσιες σχέσεις με την εκάστοτε κεντρική εξουσία και όχι μόνο και να μην αρκούνται στα ψίχουλα που το κεντρικό κράτος προσφέρει διαχρονικά σε ένα δήμο μάλιστα που βρίσκεται στην καρδιά της χώρας.

Πιστεύουμε ότι η πόλη μας χρειάζεται μια ουσιαστική αλλαγή, κι όχι μια από τα ίδια. Χρειάζεται μια Δημοτική Αρχή με γνώσεις, με αποδεδειγμένες ικανότητες ώστε να μπορεί να προσφέρει έργο στην πόλη και τους δημότες. Να ασκήσει τους ρόλους και τις αρμοδιότητες, που ασκούν οι Δήμαρχοι σήμερα, στους δήμους όλων των ευρωπαϊκών χωρών και να εφαρμόσει τις καλές πρακτικές που θα δώσουν ανάσα στους πολίτες.

Ο Δήμος μας δεν έχει άλλα περιθώρια για πειράματα δεν μπορεί να μην έχει προσωπικότητα, δεν μπορεί να έχει την εικόνα της παρακμής, τη στιγμή που αναπτύσσονται ραγδαία όλοι οι δήμοι των αναπτυγμένων χωρών του κόσμου, αλλά και άλλοι εγχώριοι δήμοι που μας έχουν αφήσει έκπληκτους. (όπως για παράδειγμα ο Δήμος Τρικάλων).

Δεν έχουμε πια την πολυτέλεια να γυρίσουμε την πλάτη στις προκλήσεις της εποχής μας, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι όχι απλά να αναδείξουμε τον πλούτο της περιοχής μας, αλλά και να διαφυλάξουμε και να επαυξήσουμε όλα όσα μας ανήκουν.

Πρώτα από όλα θα αναδείξουμε τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν σήμερα το δήμο μας και τους κατοίκους του χωρίς υπερβολή, αλλά και χωρίς «ωραιοποίηση» της σημερινής πραγματικότητας.

Θα δώσουμε το βήμα ώστε να ακουστεί επιτέλους η φωνή των κατοίκων και των επαγγελματιών συμπολιτών μας, οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον της πόλης.

Πρέπει να δώσουμε τη σκυτάλη στη νέα γενιά, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

Να ενώσουμε τους δημότες μας θέτοντας το εμείς, πάνω από το εγώ. Να αναπτύξουμε μια σχέση εμπιστοσύνης Δήμου και δημότη.

Να παρέμβουμε δυναμικά και να διεκδικήσουμε αυτά που ο δήμος και οι συμπολίτες μας δικαιούνται.

 Να δημιουργήσουμε το κατάλληλο περιβάλλον για να επιστρέψουν τα παιδιά μας στην πόλη τους, είτε ως κάτοικοι που τα προηγούμενα χρόνια επέλεξαν μια άλλη πόλη για τόπο κατοικίας τους, είτε ως επαγγελματίες, επενδύοντας ξανά στην αξία και τις ευκαιρίες της περιοχής.

Ο Δήμος μας χρειάζεται μια νέα, δυναμική ηγεσία που θα του διασφαλίσει ισχυρή παρουσία και φωνή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Μια ηγεσία που θα ενώσει και θα κινητοποιήσει όλους τους πολίτες αυτού του δήμου. Πάνω από κόμματα και παρατάξεις.

Πιστεύω πραγματικά ότι η εποχή αυτή έχει περάσει. Έχει περάσει η εποχή που τον κρίσιμο ρόλο, τον έπαιζαν τα κομματικά χρίσματα.

Θεωρώ ότι αυτό που χρειάζεται πάνω από όλα να διαθέτει η νέα ηγεσία που θα προκύψει στο Δήμο της Ανατολικής Φθιώτιδας όταν η σημερινή Δημοτική Αρχή ολοκληρώσει τη θητεία της, είναι το χρίσμα, και η εμπιστοσύνη της τοπικής κοινωνίας.

Βεβαίως και είναι καλοδεχούμενη η στήριξη κάθε κόμματος που μοιράζεται τις ίδιες αρχές κι αξίες με τις δικές μας, και μπορεί να στηρίξει το όραμά μας για το μέλλον.

Για μένα προσωπικά, αυτή η προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από αρκετούς μήνες, έχει πρώτα και πάνω από όλα, συναισθηματική αξία.

 Είμαι παιδί αυτής της πόλης. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Στυλίδα, έζησα εδώ τα παιδικά και τα εφηβικά μου χρόνια, έφυγα για σπουδές και για να υπηρετήσω ως καθηγήτρια Β/θμιαςΕκπ/σης των μαθηματικών μέχρι τις Πρέσπες, δούλεψα σε διεθνές πολυπολιτισμικό περιβάλλον στο εξωτερικό, εργάστηκα ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όμως πάντα είχα στην καρδιά μου την πόλη μας.

Πρέπει να σημειώσω ότι η πρώτη επαγγελματική μου προσπάθεια ήταν στην Πελασγία με ένα μικρό τότε φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης.

Τώρα πια έχοντας ολοκληρώσει και επιτύχει κάθε προσωπική και επαγγελματική μου φιλοδοξία, είμαι αποφασισμένη να καταθέσω όλη την εμπειρία μου, την επιστημονική μου κατάρτιση και την τεχνογνωσία που έχω αποκτήσει κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας, αλλά πάνω από όλα (να καταθέσω) την αγάπη μου και την αφοσίωσή μου στον τόπο μας.

Θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μας ότι οι συνεργάτες μου και εγώ έχουμε τις ίδιες αγωνίες και ανησυχίες και την ελπίδα ότι όλοι μας έχουμε κοινούς στόχους και κοινό όραμα γι’αυτόν εδώ τον τόπο.

Επιθυμία μας είναι να δημιουργήσουμε μια νέα δυναμική κοινωνική συμμαχία, να υπογράψουμε όλοι μαζί ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, με συναινετικές, άμεσες, διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες.

Καλώ λοιπόν όλους τους δημότες και κυρίωςτους νέους, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας χωρίς αντιπαλότητες και μικροπολιτικές, να εργαστούμε ενωμένα με μια νέα αντίληψη για να παραδώσουμε ένα Δήμο πρότυπο στις επόμενες γενιές.Στον αγώνα αυτό δεν περισσεύει κανείς και δεν απαξιώνουμε την προσπάθεια κανενός. Προχωράμε μπροστά για να φτιάξουμε το Δήμο που οραματιζόμαστε με χαμόγελα και αισιοδοξία !!!

Σύντομο Βιογραφικό

Γεννήθηκε στη Λαμία και μεγάλωσε στη Στυλίδα. Είναι Διδάκτωρ των Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών με δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, στη διδακτική των μαθηματικών και στην οικονομία και διοίκηση.

Υπηρέτησε για 32 χρόνια στην εκπαίδευση ως καθηγήτρια των μαθηματικών στη Β/θμια Εκπαίδευση, ως διοικητικό στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας, ως Σύμβουλος στη ΜΕΑ U.N.E.S.C.O, υπήρξε εκπρόσωπος της Ελλάδος σε διεθνείς συναντήσεις σε θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού και επιστημών, ερευνήτρια, εισηγήτρια (Rapporteur) σε διεθνή συνέδρια, εισηγήτρια σε επιστημονικά συνέδρια, διοικητικό στέλεχος στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Παρίσι και διοικητικό στέλεχος σε Γραφεία Β/θμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, επιστημονική συνεργάτης στο βαθμό του λέκτορα στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών, καθηγήτρια μαθηματικών στην ιδιωτική εκπαίδευση, υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στο Νομό Φθιώτιδας.

Μιλάει άριστα αγγλικά και γαλλικά, και γνωρίζει πολύ καλά ιταλικά και λίγα γερμανικά.

Είναι παντρεμένη με τον Υποπτέραρχο Ιπτάμενο της Πολεμικής Αεροπορίας εν αποστρατεία, Αγαμέμνονα Κολιάκο και έχουν αποκτήσει ένα γιο τον Ευάγγελο που είναι γιατρός και κάνει την ειδικότητά του στη  θωρακοχειρουργική στη Λωζάννη της Ελβετίας και μια κόρη, την Αλεξάνδρα που έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στη Νομική Σχολή AssasParisII και κάνει την άσκησή της στο Παρίσι.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση