Ο «αυριανός» Ανασχηματισμός!!! (Του Θανάση Γιαννόπουλου)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2021 09:24 Ο «αυριανός» Ανασχηματισμός!!! (Του Θανάση Γιαννόπουλου)

Γράφει ο τ. Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θανάσης Γιαννόπουλος

Είχα σχολιάσει και τον περασμένο Ιούλιο ότι όταν συζητείται από τους δημοσιογράφους το θέμα του ανασχηματισμού πάντοτε κάτι γίνεται. Και βέβαια τότε ο Γεραπετρίτης μπορεί να σχολίασε το θέμα - ανασχηματισμού - ο Πρωθυπουργός όμως έδωσε την έννοια των διαρθρωτικών κινήσεων και αλλαγών.

Από ότι φαίνεται όμως σήμερα που έχουν αλλάξει τα δεδομένα, δηλαδή παρά το βαρύ κλίμα της πανδημίας και των τεταμένων ελληνοτουρκικών σχέσεων, υπάρχει το παράθυρο του εμβολίου κατά του COVID 19 και φαίνεται ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό.

Τι σύμπτωση… Έρχεται στο μυαλό μου η περίοδος του 2008 που στα τέλη Δεκεμβρίου γινόταν έντονη η συζήτηση του ανασχηματισμού της τότε Κυβερνήσεως του  Κ.Καραμανλή, ο οποίος τελικά έγινε το 1ο δεκαήμερο του 2009.

Βέβαια υπάρχουν διαφορές ως προς τη σύνθεση της Κυβέρνησης της τότε και της τωρινής. Ο Κ. Καραμανλής επέλεγε στις Κυβερνήσεις του αμιγώς κοινοβουλευτικούς ενώ από ότι βλέπουμε ο Κ. Μητσοτάκης έχει μια άλλη άποψη για τη σύνθεση της Κυβέρνησης, που για αυτό βλέπουμε ότι είναι κάπου περίπου 27 εξωκοινοβουλευτικοί.

Χαρακτηρίζει δε τη Κυβέρνηση ως Κυβέρνηση των αρίστων!!!!

Βέβαια άριστοι δεν είναι αυτοί που έχουν κάποιους τίτλους μεταπτυχιακών, αλλά άριστοι είναι αυτοί που προέρχονται από τη ψήφο και την επιλογή των πολιτών και έχουν πολιτική εμπειρία και γνώση.

Θα είναι ένα σοβαρό crash test για τη Κυβέρνηση ο ανασχηματισμός που θα προκύψει καθόσον θα χολωθούν αυτοί που θα αναδομηθούν,  όπως επίσης και αυτοί που θα αποκλειστούν.

Πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός έχει αντιληφθεί ότι σύμφωνα με το πολίτευμά μας και το σύνταγμά μας η Κυβέρνηση πρέπει να αποτελείται στο μεγαλύτερο της ποσοστό από κοινοβουλευτικούς και όχι από πολιτικά άπειρους τεχνοκράτες εξωκοινοβουλευτικούς.

Θέλω να πιστεύω ότι το κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει θα έχει πολλούς νέους Βουλευτές, οι οποίοι πραγματικά θα δώσουν ένα νέο στίγμα Νεοδημοκρατικό στη Κυβέρνηση και στη κοινωνία μας.

κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΘΑ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Και βέβαια οι εκλογές  όπως γνωρίζετε δεν κερδίζονται με τεχνοκράτες, με πολιτικά άπειρους αρίστους,  αλλά με τα στελέχη της παράταξης που την πονάνε και ενδιαφέρονται για αυτή και τους πολίτες.

 

Αθανάσιος Γιαννόπουλος

Καθηγητής Χειρουργικής

τ. Υφυπουργός Υγείας

Προσαρμοσμένη αναζήτηση