Βασιλική Λάζου: Εθνική επιταγή η υπεράσπιση της Δημοκρατίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023 13:55 Βασιλική Λάζου: Εθνική επιταγή η υπεράσπιση της Δημοκρατίας

Γράφει η  υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Φθιώτιδας Βασιλική Λάζου.

Πέρασαν 56 χρόνια από την ημέρα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα η στυγνή Δικτατορία των Συνταγματαρχών. Αποτέλεσμα εσωτερικών και εξωτερικών αντιθέσεων, η Χούντα αποτέλεσε προσπάθεια καταστολής του μεγάλου δημοκρατικού ρεύματος που είχε εκφραστεί με αποκορύφωμα τα Ιουλιανά και την αντίσταση στην αποστασία. Στην διεθνή εικόνα επικαθορίστηκε από τον Ψυχρό Πόλεμο και την πολιτική των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Για 7 χρόνια η Ελλάδα μας μετατράπηκε σε μια χώρα που τα πάντα μπήκαν στον πάγο.  Χιλιάδες αγωνιστές της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν.  Ο λαός αντιστάθηκε αυθόρμητα και οργανωμένα με αποκορύφωμα την εξέγερση της νεολαίας στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη 1973. Πολλοί ήταν οι αλληλέγγυοι στην Ευρώπη και τον κόσμο. Η πτώση της Χούντας ήρθε με την τραγωδία της Κύπρου. Τα απολειφάδια της ταλαιπώρησαν την πολιτική ζωή του τόπου έως πρόσφατα.

Είναι εθνική επιταγή, για να ξαναθυμηθούμε τον Γιώργο Σεφέρη, να παραμένουμε για πάντα στο πλευρό των λαών όλου του κόσμου που αντιμετωπίζουν με τη βία συνθήκες συνταγματικής αλλαγής, ανελευθερίας και μεταβολές συνόρων.  Για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και τη Δικαιοσύνη.

facebook: ΒασιλικήΛάζου/VasilikiLazou

Instagram: vasiliki_lazou123

Twitter: @vlazou12

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο: 6977552725

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση