Η FIFA το ξεκόβει: «Δεν θα αναγνωρίσουμε καμία ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 14:25 Η FIFA το ξεκόβει: «Δεν θα αναγνωρίσουμε καμία ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα»

Μπορεί κάποιες από τις ισχυρές ομάδες της Ευρώπης να ονειρεύονται τη δημιουργία του δικού τους «Champions League», αλλά με κοινή τους ανακοίνωση, FIFA, UEFA, CAF, Concacaf, CONMEBOL και OFC ξεκαθαρίζουν πως δεν είναι υπέρ της δημιουργίας μίας κλειστής, ευρωπαϊκής λίγκας.

Με κοινή τους ανακοίνωση, FIFA, UEFA, CAF, OFC, CONMEBOL και Concacaf απαντούν στα «σενάρια» δημιουργίας μίας ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας, εκφράζοντας την αντίθεση τους.

Την συγκεκριμένη ανακοίνωση υπογράφουν οι Τζιάνι Ινφαντίνο (FIFA), Αλεξάντερ Τσέφεριν (UEFA), Σαλμάν μπιν Εμπραχίμ Αλ Καλίφα (AFC), Κονστάντ Ομάρι (ενδιάμεσος πρόεδρος της CAF), Βιτόριο Μονταλιάνι (CONCACAF), Αλεχάντρο Ντομίνγκες (CONMEBOL) και Λάμπερτ Μάλοκ (OFC).

«Μία τέτοια διοργάνωση δε θα αναγνωριστεί είτε από τη FIFA, είτε από καμία άλλη συνομοσπονδία. Όποια ομάδα ή όποιος παίκτης συμμετάσχει σε αγώνα τέτοιου θεσμού θα χάνει τη δυνατότητα να παίξει σε διοργάνωση της FIFA ή κάποιας άλλης συνομοσπονδίας.

Όλες οι διοργανώσεις θα πρέπει να οργανώνονται ή να αναγνωρίζονται από τις την αρμόδια ομοσπονδία σε εγχώριο επίπεδο, από την αντίστοιχη συνομοσπονδία σε ηπειρωτικό επίπεδο και από τη FIFA σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι συνομοσπονδίες αναγνωρίζουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στην τωρινή του μορφή και η FIFA αναγνωρίζει τις διασυλλογικές διοργανώσεις των συνομοσπονδιών ως τις μοναδικές αυτού του είδους.

Οι αρχές της αθλητικής άμιλλας, τη αλληλεγγύης, των προβιβασμών και των υποβιβασμών είναι η βάση της ποδοσφαιρικής πυραμίδας που εξασφαλίζει την παγκόσμια επιτυχία του αθλήματος. Η συμμετοχή σε παγκόσμιες και ηπειρωτικές διοργανώσεις πρέπει να κερδίζονται στο γήπεδο» αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση