Συγκινιτική ανάρτηση του Τσιτσιπά: Πέθανε η γιαγιά του πέντε λεπτά πριν από τον τελικό του Roland Garros

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 10:06 Συγκινιτική ανάρτηση του Τσιτσιπά: Πέθανε η γιαγιά του πέντε λεπτά πριν από τον τελικό του Roland Garros

«Σε ευχαριστώ που μεγάλωσες τον πατέρα μου, δίχως αυτόν τίποτα δεν θα ήταν πιθανό», έγραψε  - Ο επικός τελικός στο Παρίσι και τα συγχαρητήρια στον Νο 4 τενίστα στον κόσμο - Δείτε βίντεο.

Μία συγκινητική ανάρτηση του Στέφανου Τσιτσιπά στο Instagram ήρθε να επισκιάσει την ιστορική στιγμή της συμμετοχής του στον τελικό του Roland Garros απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Το νο4 πλέον στην παγκόσμια κατάταξη του Τένις, τα ξημερώματα της Δευτέρας μοιράστηκε με τους ακολούθους του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πως πέντε λεπτά προτού βγει να παίξει στον τελικό, η γιαγιά του, η μητέρα του πατέρα του, «έφυγε» από την ζωή. Όπως ο ίδιος γράφει, «πέντε λεπτά προτού μπω στο γήπεδο, η αγαπημένη μου γιαγιά έχασε την μάχη για την ζωή. Μία σοφή γυναίκα που είχε πίστη στην ζωή και θέληση να παρέχει που δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιοδήποτε άλλο ανθρώπινο ον έχω γνωρίσει».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σημειώνει στην συνέχεια πως είναι σημαντικό κάποιος να έχει ανθρώπους στην ζωή του σαν την γιαγιά του και τονίζει πως ανεξάρτητα από την ημέρα, όλο αυτό είναι αφιερωμένο σε αυτήν, ενώ την ευχαριστεί που ανέθρεψε τον πατέρα του, καθώς δίχως αυτόν τίποτα από όσα έχει επιτύχει δεν θα ήταν πιθανά.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Στέφανου Τσιτσιπά:

Η ζωή δεν είναι μόνο νίκη ή ήττα. Είναι το να απολαμβάνεις κάθε στιγμή στην ζωή είτε μόνος ή με άλλους. Είναι, το να ζεις μια ζωή γεμάτη νόημα χωρίς μιζέρια και απόρριψη. Το να σηκώνεις τρόπαια και να γιορτάζεις είναι κάτι αλλά δεν είναι το παν. Πέντε λεπτά προτού μπω στο γήπεδο, η αγαπημένη μου γιαγιά έχασε την μάχη για την ζωή. Μία σοφή γυναίκα που είχε πίστη στην ζωή και θέληση να παρέχει που δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιοδήποτε άλλο ανθρώπινο ον έχω γνωρίσει. Είναι σημαντικό να έχουμε ανθρώπους σαν και αυτήν σε αυτόν τον κόσμο. Και αυτό γιατί άνθρωποι σαν και αυτήν σε κάνουν να νιώθεις ζωντανός. Σε κάνουν να ονειρεύεσαι. Θα ήθελα να πω πως ανεξάρτητα από την ημέρα, κατάσταση ή συνθήκη, αυτό (σ.σ. η πορεία του) είναι αφιερωμένο σε αυτήν και μόνο σε αυτήν. Σε ευχαριστώ που ανέθρεψες τον πατέρα μου. Χωρίς αυτόν, αυτό δεν θα ήταν πιθανό.

Οι τρελές αμοιβές και όσα έγιναν στον τελικό στο Παρίσι

Ήταν σαν μια μάχη του «Δαβίδ με τον Γολιάθ» του τένις. Ο Νο 1 τενίστας στον κόσμο και κάτοχος 18 Grand Slam πριν κατακτήσει ακόμα ένα στο Παρίσι αντιμετώπιζε έναν 22χρονο που διεκδικούσε το πρώτο του. Μπορεί  στη βιβλική ιστορία ο μικρός να κέρδισε τον μεγάλο, όμως σε αυτή που γράφτηκε στην Γαλλία την Κυριακή το απόγευμα ο Στέφανος Τσιτσιπάς πλησίασε στην πηγή, άπλωσε την ρακέτα του όμως ο 34χρονος έμπειρος Νόβακ Τζοκοβιτς του στέρησε  τη δυνατότητα να γευτεί το… νέκταρ μέσα από το «δισκοπότηρο» του Roland Garros.

Ο Έλληνας που από σήμερα βρίσκεται στο νούμερο 4 στον κόσμο έπαιξε κυριαρχικό τένις απέναντι στον καλύτερο στον κόσμο και κέρδισε 2 set. Δυστυχώς όμως αυτό δεν έφτανε σε έναν Τελικό Grand Slam όπου τα νικηφόρα set είναι 3 και τα οποία κατέκτησε ο Σέρβος.

Παρόλα αυτά ο Στέφανος έπεισε ακόμα και τον… Βασιλιά Νόλε ότι η ώρα που θα καθίσει στον θρόνο πλησιάζει. Ο Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής που δίνει το παρών σε τελικό Roland Garros και απέδειξε πως με δουλειά, υπομονή και επιμονή η ώρα της στέψης δεν θα αργήσει. Κάτι που το πιστεύει και ο ίδιος, όπως δήλωσε μετά την ήττα του, αλλά κάτι που δεν αμφισβητεί ούτε ο νικητής.

Για τον Στέφανο, η παρουσία του στον τελικό θα του αποφέρει και ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Ο φιναλίστ εισπράττει φέτος 750.000 ευρώ, ποσό μειωμένο σε σχέση με τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας (και των μειωμένων εσόδων από τις άδειες, ή μισοάδειες, ανάλογα την περίπτωση, κερκίδες), ωστόσο δεν παύει να είναι το μεγαλύτερο που κερδίζει ο Τσιτσιπάς από ένα τουρνουά στην καριέρα του. Από την άλλη ο νικητής και κάτοχος πλέον 19 Grand Slam, με αυτό του Roland Garros να είναι το 2ο του στο Παρίσι θα εισπράξει το ποσό του 1,4 εκατ. ευρώ.

Ο Έλληνας τενίστας μετά το τέλος του αγώνα τόνισε πως δεν υπήρχε κάτι για να μετανιώσει από το παιχνίδι παρά την ανατροπή του Τζόκοβιτς και σημείωσε πως έχει πίστη στον εαυτό του για κατάκτηση grand slam στο μέλλον.

«Θα μπορούσα να κλάψω, αλλά δεν βλέπω τον λόγο να κλάψω γιατί δοκίμασα τα πάντα. Δεν μπορούσα να σκεφτώ κάτι καλύτερο. Ανυπομονώ για τη σεζόν στο χορτάρι» ανέφερε ο Τσιτσιπάς που εξήγησε τι συνέβη στον τελικό και επέστρεψε ο Τζόκοβιτς.

«Έπεσε ο ρυθμός μου. Ήταν πολύ παράξενο, λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι είχε αρχίσει να βρίσκω ρυθμό, να βρίσκω τα χτυπήματά μου, η κίνησή μου ήταν τέλεια και ξαφνικά ένιωσα κρύος και εκτός. Ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ ξανά. Μακάρι να μπορούσα να καταλάβω γιατί εξελίχτηκαν έτσι τα πράγματα. Είναι κρίμα γιατί ήταν μια καλή ευκαιρία» πρόσθεσε πιο ήρεμος πλέον.

Όσον αφορά για το τι κρατάει από αυτόν τον αγώνα, ο Τσιτσιπάς είπε: «Μπορώ να διεκδικώ τέτοιους τίτλους. Παρά την ήττα μου, πιστεύω στο παιχνίδι μου. Πιστεύω ότι μπορώ να φτάσω σύντομα σε αυτό το σημείο. Ήμουν κοντά σήμερα. Κάθε αντίπαλος είναι δύσκολος. Η διαφορά του σημερινού μου αντιπάλου με αυτούς που αντιμετώπισα στους προηγούμενους γύρους ήταν μικρή. Με την ίδια συμπεριφορά, δεν βλέπω λόγο να μη σηκώσω τον τίτλο μια μέρα».

Εξουθενωμένος από την υπερπροσπάθεια, αλλά μ' ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχοντας το τρόπαιο στα χέρια του, απέδειξε για μία ακόμη φορά πόσο σπουδαίος άνθρωπος είναι πέρα από ένας από τους καλύτερους αθλητές όλων των εποχών.

«Είναι ένα προνόμιο να είμαι εδώ μαζί με Μπόργκ και Κούριερ (σ.σ οι δύο παλαίμαχοι βοήθησαν στην τελετή απονομής)», είπε αρχικά και γυρνώντας προς τον Τσιτσιπά συνέχισε:

«Καταλαβαίνω πως αισθάνεται ο Στέφανος σήμερα μετά από μια ήττα σε τελικό Grand Slam. Είναι από τις ήττες που σε μαθαίνουν πράγματα και Στέφανε είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσεις πολλά Grand Slam στο μέλλον. Συγχαρητήρια σε σένα και την ομάδα σου».

Ο Σέρβος όμως δεν έμεινε μόνο εκεί καθώς αφού αρχικά ευχαρίστησε τους συμπατριώτες του για την στήριξη που του παρέχουν «και το αντιλήφθηκα για μια ακόμη φορά σ' αυτά τα δύο αξέχαστα ματς κόντρα στον Ράφα και τον Στέφανο», συμπλήρωσε απευθυνόμενος προς όλους τους Έλληνες:
«Θέλω με την ευκαιρία να χαιρετίσω και τους Έλληνες αδερφούς μου! Όλοι ξέρουν ότι Έλληνες και Σέρβοι έχουμε στενές σχέσεις»

Τσιτσιπάς: «Μακάρι να πετύχω τα μισά από αυτά που έχει πετύχει ο Νόλε»

Πριν το Τζόκοβιτς είχε ανέβει στο βάθρο των νικητών ο Στέφανος Τσιτσιπάς οποίος και πάλι αποθεώθηκε από τον κόσμο, ενώ συγκινήθηκε με τα όσα άκουσε.

«Στέφανε έδειξες και σήμερα πόσο μεγάλος πρωταθλητής είσαι και πρέπει να είσαι περήφανος γα την προσπάθεια σου», ήταν η ερώτηση-σχόλιο προς τον Έλληνα που ναι μεν ήταν απογοητευμένος από την ήττα αλλά όπως είπε:

«Έγινε μεγάλη μάχη, προσπάθησα όσο περισσότερο μπορούσα, με όλες μου τις δυνάμεις... Πρώτη φορά έπαιξα εδώ στον τελικό. Είμαι χαρούμενος με τη διαδρομή μου, ο Νόλε έχει δείξει πόσο μεγάλος αθλητής είναι, εμπνέομαι από τα επιτευγματα του και θα είμαι ευτυχισμένος αν πετύχω τα μισά. Φυσικά τον έχει βοηθήσει η ομάδα του γιατί πίσω από κάθε αθλητή είναι μια μεγάλη ομάδα. Ήταν μια σπουδαία εβδομάδα και για τη δική μου ομάδα που με στηρίζει να πετύχω τους στόχους μου. Ευχαριστώ Roland Garros και ελπίζω να επιστρέψω και να προσφέρω και πάλι πολύ καλό θέαμα».

Λίγο νωρίτερα τον Στέφανο είχε αποθεώσει κι ο παλιός πρωταθλητής Τζιμ Κούριερ ο οποίος απευθυνόμενος στον Έλληνα τενίστα είπε: «Δεν είναι εύκολος ποτέ ο πρώτος τελικός, Να είσαι περήφανος για αυτά που έχεις κάνει για το ταξίδι σου κι αλλάζεις τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε το παιχνίδι»

Πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση