Super League 1, Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Επαγγελματική νίκη πριν την Τούμπα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 22:37 Super League 1, Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Επαγγελματική νίκη πριν την Τούμπα

Με γκολ του Μασούρα (4') και του Τικίνιο (88') ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στον Πειραιά και πέτυχε την πρώτη του  νίκη στο 2022 στη Super League 1  -Στο +9 η διαφορά από τον 2ο ΠΑΟΚ πριν από το παιχνίδι στην Τούμπα

Την πρώτη του νίκη στο 2022 πέτυχε ο Ολυμπιακός ο οποίος διατηρεί το αήττητο στη Super League.

Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε με 2-0 στην έδρα της του ΠΑΣ Γιάννινα και πάει στην Τούμπα την ερχόμενη Κυριακή (30/1) στο +9 από τον 2ο ΠΑΟΚ. Θα προηγηθεί βέβαια το εντός έδρας παιχνίδι της Τετάρτης (26/1) με τον Παναιτωλικό στο Κύπελλο.

Έτσι έπαιξαν

 

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με τριάδα στην άμυνα. Μπα, Μανωλάς και Παπαδόπουλος συνέθεσαν τα μετόπισθεν. Κάτω από τα γκολπόστ επελέγη ο Τζολάκης, την αριστερή πλευρά κάλυψε ο Ρέαμπτσιουκ και τη δεξιά ο Ανδρούτσος. Καμαρά και Εμβιλά αγωνίστηκαν στον άξονα, Βαλμπουενά και Μασούρας πήραν θέση στα φτερά και στην κορυφή ο Αραμπί.

Ο Ηρακλής Μεταξάς επέλεξε για τον ΠΑΣ Γιάννινα το 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Σούλης. Η άμυνα από δεξιά προς αριστερά απαρτίστηκε από Σάλιακα, Εραμούσπε, Κάργα και Οικονομόπουλο. Καραχάλιος και Στάνκο ήταν οι αμυντικοί μέσοι. Στα «φτερά» έπαιξαν οι Τριάδης (δεξιά) και Μπρένερ (αριστερά), ενώ ο Σιόντης κινούνταν κοντά στον... φορ Παντελάκη.

Μασούρας, 2,5 μήνες μετά

Χρειάστηκε να περάσουν 2,5 μήνες για να σκοράρει ο Μασούρας. Το είχε κάνει στις 7 Νοεμβρίου κόντρα στον Ιωνικό, το έκανε και το βράδυ της Κυριακής (23/1), στο 4', απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Σάλιακας δεν υπολόγισε σωστά στην προσπάθειά του να γυρίσει τη μπάλα με το κεφάλι στον Σούλη. Ο εξτρέμ του Ολυμπιακού πετάχτηκε στην πορεία της και με δεξί πλασέ άνοιξε το σκορ στο Φάληρο. Το έβδομο γκολ του στη σεζόν. Το πιο γρήγορο τέρμα που επετεύχθη εφέτος στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι φιλοξενούμενοι, μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, είχε ρόλο κομπάρσου στο παιχνίδι. Άλλο να λείπουν παίκτες από τον Ολυμπιακό, διαφορετικό να συμβαίνει αυτό στον ΠΑΣ. Και μόνο το γεγονός ότι ο Μεταξάς κατέβασε την ομάδα του με φορ τον στόπερ Παντελάκη, δείχνει πολλά.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδιωξαν το άγχος νωρίς, νωρίς, και με κινητήριο μοχλό τον Βαλμπουενά επιχείρησαν να φτάσουν σε δεύτερο γκολ. Ο Ανδρούτσος έκανε μπόλικα ανεβάσματα από δεξιά, έχασε σημαντική ευκαιρία στο 35', όταν δεν αξιοποίησε τη φοβερή πάσα του Αραμπί, στέλντας τη μπάλα άουτ με σουτ μέσα από την περιοχή. Η πρώτη φορά που πάτησαν στην αντίπαλη περιοχή οι Ηπειρώτες ήταν στο 32', όταν από αριστερά κόπηκε το γύρισμα του Μπρένερ, ενώ στο 33' ήταν άστοχο το μακρινό σουτ του Κάργα. Η τελευταία ευκαιρία του Ολυμπιακού στο πρώτο μισό για το 2-0 έγινε στο 38', όταν ο Αραμπί «τάισε» με το κεφάλι τον Εμβιλά, αλλά το σουτ του Γάλλου μέσα από την περιοχή ήταν κακό. Η υπεροχή των «ερυθρόλευκων» δεν έφερε δεύτερο γκολ με την ολοκλήρωση του 45λέπτου. Ο Περράλης σφύριξε τη λήξη και οι γηπεδούχοι είχαν 65% ποσοστό κατοχής μπάλας και τέσσερις τελικές απέναντι σε ένα σύνολο που ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να κάνει πολλά.

Οι αλλαγές του Μεταξά και η αλλαγή του Μανωλά
Ο Μαρτίνς δεν έκανε αλλαγή στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Μεταξάς πέρασε εκτός αγώνα Παντελάκη και Σιόντη και τους αντικατέστησε με Μορέιρα και Λιάσο. Το 4-2-3-1 έγινε 4-4-2, με επιθετικούς Μορέιρα και Τριάδη, αριστερά τον Μπρένερ και δεξιά τον Λιάσο. Η πρώτη φορά που απείλησε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μισό καταγράφηκε στο 57', όταν ο Σάλιακας απομάκρυνε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Μανωλά μετά από εκτέλεση κόρνερ. Ο Μασούρας πήρε το ριμπάουντ, αλλά το σουτ που έκανε κόντραρε πάνω στον Σάλιακα.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, αλλά να αδυνατούν να φτάσουν σε τελική προσπάθεια άξια αναφοράς. Γυρνόφερναν τη μπάλα έξω από την περιοχή του ΠΑΣ και μέχρι εκεί. Ήταν ανορθόδοξος ο τρόπος με τον οποίο επιχειρούσαν να επιτεθούν οι Πειραιώτες. Στο 70' ο Μανωλάς έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω ενοχλήσεων στον αστράγαλο. Ο Λαλά που πέρασε στη θέση του πήγε εκεί ακριβώς που αγωνιζόταν ο 30χρονος, δηλαδή δεξιός στόπερ στην τριάδα των μετόπισθεν. Στο ίδιο λεπτό ο Τικίνιο μπήκε αντί του Αραμπί, ο οποίος όσο έπαιξε περισσότερο τροφοδότησε, παρά εκτέλεσε.

«Καθάρισε» ο Τικίνιο
Το κακό θέαμα συνεχιζόταν. Καθώς το 1-0 διαηρούνταν, οι παίκτες του Μεταξά δειλά, δειλά άρχισαν να βγαίνουν μπροστά και απείλησαν δύο φορές με τον Καραχάλιο, στο 84' και στο 87'. Και τις δύο φορές τα σουρ από τον χαφ του ΠΑΣ ήταν άστοχα. Ο Ολυμπιακός τελικά ηρέμησε στο 88'. Ο Ανδρούτσος έκανε σουτ έξω από την περιοχή, ο Τικίνιο έβαλε το κεφάλι στην πορεία της μπάλας, άλλαξε την πορεία της και κατέληξε στα δίχτυα (2-0). Ήταν το ένατο γκολ του Βραζιλιάνου με τους «ερυθρόλευκους» και το πέμπτο στο πρωτάθλημα. Η τελευταία ευκαιρία της αναμέτρησης ήταν το άστοχο σουτ του Μαντί.

MVP: Ο Γιώργος Μασούρας άνοιξε το σκορ και «ξεμπούκωσε» μετά από καιρό. Όσο αγωνίστηκε, αυτά τα 86 λεπτά, πίεσε τους αμυντικούς του ΠΑΣ, προσπάθησε να φτάσει σε δεύτερο γκολ και ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες του Ολυμπιακού.

Η «γκάφα»: Η στιγμή που ο Σάλιακας γύρισε τη μπάλα λανθασμένα στον Σούλη, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Μασούρας για να κάνει το 1-0.

Το «στραγάλι»: Στο πρώτο ημίχρονο ο δεύτερος βοηθός λανθασμένα καταλόγισε οφσάιντ τον Αραμπί. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρξε κάποια δύσκολη φάση. Ο Μασούρας στο 77' βρέθηκε πεσμένος στην αντίπαλη περιοχή από μονομαχία με τον Εραμούσπε, αλλά δεν φάνηκε να υπάρχει αντικανονικό μαρκάρισμα.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός δεν ενθουσίασε με την απόδοσή του, αλλά είχε την ουσία. Έβαλε ένα γκολ στην αρχή του αγώνα, ένα στο τέλος και πήρε το τρίποντο. Ο ΠΑΣ δεν έπαιξε θαραλλέα και δεν κατάφερε να πάρει ούτε τον βαθμό.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Τζολάκης, Αβραάμ, Μανωλάς (70' λ. τρ. Λαλά), Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Ανδρούτσος, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Βαλμπουενά (79' Βρουσάι), Μασούρας (86' Λόπες), Αραμπί (70' Τικίνιο).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Η. Μεταξάς): Σούλης, Εραμούσπε, Κάργας, Σάλιακας, Οικονομόπουλος (60' λ. τρ. Ρίζος), Σιόντης (46' Λιάσος), Καραχάλιος, Στάνκο, Τριάδης (60' Λώλης), Μπρένερ (80' Μίνα), Παντελάκης (46' Μορέιρα).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση