Φίλιπ Λαμ για Μουντιάλ 2022: «Δεν πρόκειται να παραστώ στο Κατάρ – Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν ληφθεί υπόψιν»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022 21:17 Φίλιπ Λαμ για Μουντιάλ 2022: «Δεν πρόκειται να παραστώ στο Κατάρ – Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν ληφθεί υπόψιν»

Ο Φίλιπ Λαμ προστίθεται στη λίστα των ανθρώπων του ποδοσφαίρου που ασκούν κριτική στο Μουντιάλ του 2022, με τον πρώην αρχηγό της Εθνικής Γερμανίας να δηλώνει ότι αποφάσισε να μποϊκοτάρει τη διοργάνωση.

Ο άλλοτε αρχηγός της Μπάγερν Μονάχου και της Εθνικής Γερμανίας, Φίλιπ Λάμ, μίλησε στο περιοδικό ”Kicker”, για την απόφαση του να μην παρευρεθεί στο Μουντιάλ του 2022 του Κατάρ, αφήνοντας αιχμές για τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχουν καταπατηθεί για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Η δήλωση του Φίλιπ Λαμ

«Δεν θα είμαι μέλος της αποστολής και δεν έχω σκοπό να κάνω το ταξίδι ούτε ως φίλαθλος. Προτιμώ να μείνω σπίτι. Τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να παίζουν ρόλο. Ένα μεγαλύτερο ρόλο στην ανάθεση των διοργανώσεων. Δεν πρέπει να συμβεί ξανά στο μέλλον. Τα ανθρώπινα δικαιώματα, το μέγεθος της χώρας… όλα αυτά, φαίνεται, δεν έχουν ληφθεί υπόψη. Και οι παίκτες δεν μπορούν να προσποιούνται ότι δεν το γνωρίζουν».

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση