ΑΕΚ – Ιωνικός 4-1: Ντεμπούτο με επιβλητική νίκη στην OPAP Arena

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 22:23 ΑΕΚ – Ιωνικός 4-1: Ντεμπούτο με επιβλητική νίκη στην OPAP Arena

Η ΑΕΚ ήταν “καταιγιστική” στο πρώτο παιχνίδι της στην OPAP Arena και… εγκαινίασε αγωνιστικά το νέο της γήπεδο με το επιβλητικό 4-1 επί του Ιωνικού στην 6η αγωνιστική της Super League 1.

Σε μία φοβερή ατμόσφαιρα από τους οπαδούς της στην OPAP Arena, η ΑΕΚ ήταν ασταμάτητη από την αρχή του αγώνα και “διέλυσε” τον Ιωνικό με σκόρερ τους Γκατσίνοβιτς (2), Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία. Ο Ελευθεριάδης πέτυχε το γκολ της τιμής στην τελευταία φάση του αγώνα για τους Νικαιώτες.

Η Ένωση πήρε έτσι και τρεις σημαντικούς βαθμούς που την φέρνουν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, με ένα βαθμό περισσότερο από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, αλλά και στο -6 από τον Παναθηναϊκό στην κορυφή. Αντίθετα, ο Ιωνικός παραμένει τελευταίος με μόλις ένα βαθμό σε 6 αγώνες στη φετινή Super League 1.

Το παιχνίδι

Με τη δυναμική του νέου γηπέδου και της εντυπωσιακής εικόνας στις εξέδρες από τους οπαδούς της, η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και “πίεσε” από την αρχή τον Ιωνικό για ένα γρήγορο γκολ.

Ο Λιβάι Γκαρσία έχασε μάλιστα την πρώτη ευκαιρία μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης, αφού το ωραίο γυριστό σουτ, απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο Χουτεσιώτης.

Η ΑΕΚ δεν άργησε όμως να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, αφού στο 6ο λεπτό, ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς έκανε ένα φοβερό σουτ από αριστερά με το δεξί πόδι και σημάδεψε την απέναντι πλευρά της εστίας, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ, το πρώτο και ιστορικό τέρμα στην OPAP Arena, που έκανε το 1-0 στο ματς.

Η ΑΕΚ συνέχισε να ελέγχει τον αγώνα και έψαξε ένα δεύτερο γκολ, με τον Αραούχο να είναι μέσα στις φάσεις, αλλά να μην έχει καλά τελειώματα, γεγονός που έφερε μία φοβερή αποθέωση-ντοπάρισμα από τον κόσμο στον αρχηγό της Ένωσης.

Το 2-0 ήρθε τελικά για την Ένωση στο 26′, με τον Ελίασον να κάνει σέντρα ακριβείας από δεξιά και να δίνει την ασίστ στον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος “πετάχτηκε” προ του Χουτεσιώτη και με καρφωτή κεφαλιά έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Η Ένωση έχασε στη συνέχεια δύο ακόμη καλές ευκαιρίες με προβολή του Γκατσίνοβιτς και διαγώνιο σουτ του Ρότα, αλλά το σκορ δεν άλλαξε στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με την ομάδα του Αλμέιδα να έχει “καθαρό” προβάδισμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με την ΑΕΚ να συνεχίζει να “κυριαρχεί” στον αγωνιστικό χώρο και να ψάχνει νέα γκολ προς τέρψιν των οπαδών της, που δεν σταματούσαν να φωνάζουν στις κερκίδες. Ο Πινέδα έφθασε κοντά σε ένα τρίτο τέρμα στο 57′, αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, μετά από μία ακόμη άψογη σέντρα του Ελίασον από δεξιά.

Το 3-0 πέτυχε τελικά ο Αραούχο στο 62′ με δόση τύχης. Ο αρχηγός της Ένωση έκανε το σουτ από τα όρια της περιοχής, η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία, καταλήγοντας στα δίχτυα του Ιωνικού, με τον ίδιο τον Αργεντινό να τρέχει στους οπαδούς για να πανηγυρίσει.

Τρία λεπτά αργότερα όμως, η ΑΕΚ βρήκε και τέταρτο γκολ, με τον Ελίασον να κάνει νέα τρομερή σέντρα από δεξιά και τον Γκατσίνοβιτς ανενόχλητο στο δεύτερο δοκάρι, να πλασάρει πριν σκάσει η μπάλα στο χορτάρι, για το 4-0 στο ματς και το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Οι γηπεδούχοι δεν πήραν στη συνέχεια το… πόδι από το γκάζι και έχασαν ευκαιρίες και για ακόμη μεγαλύτερο σκορ, με τον Χουτεσιώτη να στέκεται όμως “εμπόδιο” και με σημαντικές αποκρούσεις σε προσπάθειες των Τσούμπερ και Άμραμπατ, ενώ ο Μάνταλος αστόχησε στο τέλος από κοντά, για να πετύχει το πρώτο δικό του γκολ στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Το σκορ άλλαξε πάντως στις καθυστερήσεις, αφού στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Ιωνικός μείωσε σε 4-1, με τον Ελευθεριάδη να φεύγει στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ και να πλασάρει εξαιρετικά για το… γκολ της τιμής από την ομάδα του.

Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ – Ιωνικός

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι – Ελίασον (70’ Άμραμπατ), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (82’ Γαλανόπουλος), Πινέδα (70’ Μάνταλος) – Γκαρσία (70’ Τσούμπερ), Αραούχο (87’ Κοσίδης)

Ιωνικός: Χουτεσιώτης – Ρομαό, Αντούνες (67’ Μίλο), Τσιριγώτης (87’ Σάκιτς) – Μύγας, Τσίμπσαχ (46’ Φαντιγκά), Κάνιας, Λοβέρα, Βαλεριάνος – Οφόσου (67’ Ελευθεριάδης), Νίκος Ιωαννίδης (67’ Μάντζης)

 

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση