Μουντιάλ 2022: Πράκτορα της CIA προσέλαβε το Κατάρ για να εξασφαλίσει τη διοργάνωση

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2022 17:16 Μουντιάλ 2022: Πράκτορα της CIA προσέλαβε το Κατάρ για να εξασφαλίσει τη διοργάνωση

Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για την απόφαση της FIFA να αναθέσει στο Κατάρ τη διεξαγωγή του Μουντιάλ 2022, το οποίο είναι το πρώτο στην ιστορία που θα διεξαχθεί χειμώνα, με το Associated Press να ασχολείται τώρα με το θέμα και να αναφέρεται στον πρώην πράκτορα της CIA ονόματι Κέβιν Τσόκερ και τον ρόλο που έπαιξε στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι το Κατάρ προσέλαβε τον Τσόκερ προκειμένου αυτός με την εταιρεία του, την Global Risks Advisors, να βοηθήσει ώστε να εξασφαλίσει τη διοργάνωση του Μουντιάλ.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο πρώην πράκτορας της CIA και οι συνεργάτες του συστήνονταν σαν… γυναίκες, μέσω ψεύτικων προφίλ στα social media, σε ποδοσφαιρικούς παράγοντες άλλων χωρών που ήθελαν να αναλάβουν το Μουντιάλ 2022 προκειμένου έτσι να μαθαίνουν προσωπικά στοιχεία για αυτούς, ενώ παράλληλα στενοί συνεργάτες του Κέβιν Τσόκερ εμφανίζονταν σαν… φωτορεπόρτερ σε συνελεύσεις της FIFA προκειμένου να μαθαίνουν έτσι πράγματα για τις προτάσεις των άλλων χωρών.

Όπως και να έχει, ο πρώην πράκτορας της CIA είναι πλέον στα χέρια του FBI και κατηγορείται ακόμη και για αθέμιτη επιρροπή στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, αφού φέρεται να έπαιζε… 100% το παιχνίδι του Κατάρ σε όλα τα επίπεδα και ένας από τους στόχους της ασιατικής χώρας ήταν να κερδίσει την εύνοια των Αμερικανών.

Πηγή: Newsbeast

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση