Super League 1, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1: Ισοφάρισε στο 103' με πέναλτι ο ΠΑΟ! - Δείτε τα γκολ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2022 22:09 Super League 1, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1: Ισοφάρισε στο 103' με πέναλτι ο ΠΑΟ! - Δείτε τα γκολ

Ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς ανώτερος του Παναθηναϊκού, προηγήθηκε με γκολ του Μπιέλ στο 84', αλλά το ανόητο πέναλτι του Αβιλα στον Ιωαννίδη στο 96' έδωσε το δικαίωμα στο γηπεδούχο να διατηρήσει το αήττητο και το +10 από τους Ερυθρόλευκους με τον Σπόραρ στο 103'

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Σάντσες και ο Σένκεφελντ με τον Μάγκνουσον στο κέντρο της άμυνας. Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρντ στη μεσαία γραμμή. Ο Βέρμπιτς αριστερός εξτρέμ, ο Παλάσιος δεξιός και στη κορυφή του 4-3-3 ο Σπόραρ. Για τον Ολυμπιακό, ο Μίτσελ με 4-2-3-1 παρέταξε τον Πασχαλάκη στην υπεράσπιση της εστίας. Δεξιός μπακ ο Άβιλα, αριστερός ο Ρέαμπτσουκ και ο Παπασταθόπουλος με τον Ντόη οι δύο στόπερ. Εμβιλά και Χουάνγκ οι δύο κεντρικοί μέσοι. Ο Χάμες επιτελικός μέσος, αριστερός εξτρέμ ο Μπιέλ δεξιός ο Μασούρας και... φουνταριστός ο Μπακαμπού.

O Παναθηναϊκός τον έλεγχο, τις απειλές ο Ολυμπιακός και σούπερ Μπρινιόλι!

 

Ο Παναθηναϊκός μπήκε για να πιέσει ψηλά τον Ολυμπιακό, να κρατήσει την μπάλα και να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο, με τους φιλοξενούμενους να περιμένουν μέχρι το 25' αλλά να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί στο ανοιχτό γήπεδο.

Η ομάδα του Μίτσελ παρά τον έλεγχο της μπάλας από το ''τριφύλλι'' κατάφερε με πολύ καλές μεταβάσεις να πατήσει την περιοχή με αξιώσεις και να απειλήσει. Βρήκε απέναντί του, όμως, έναν εξαιρετικό Μπρινιόλι. Στο 12' ο Σάντσες έβαλε σωτήρια το σώμα του μπροστά στο σουτ του Μπιέλ, ενώ στο 24' ο Μπρινιόλι έδιωξε το σουτ του Χάμες.

Στο 32' ο Ιταλός κίπερ απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Μασούρα ενώ στο 42' και πάλι ο Σάντσες πρόλαβε τον Μασούρα. Οι ''πράσινοι'' παρά τα μεγάλα ποσοστά κατοχής μπάλας, βιάζοντας, είχαν πρόχειρες επιλογές και στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου του έλειψε το καθαρό μυαλό. Στο 35' ο Βέρμπιτς δεν πρόλαβε να κάνει επαφή με την μπάλα προ κενής εστίας, στη πιο σημαντική στιγμή των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος.

Ο Μπιέλ... πάγωσε τη Λεωφόρο και ο Σπόραρ της έβαλε ''φωτιά''!

 

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός ήταν εμφανώς ανώτερος, είχε πολύ καλή λειτουργία σε όλες τις γραμμές και απειλούσε συχνά την εστία του Παναθηναϊκού. Ο Μπρινιόλι με σπουδαίες επεμβάσεις κρατούσε το μηδέν....

...αλλά στο 84' η υπεροχή των φιλοξενούμενων καρποφόρησε με τον Μπιέλ.

Ο Ελ Αραμπί έστρωσε με μαγικό τρόπο και ο Ισπανός αμαρκάριστος σούταρε για το 1-0, με την μπάλα να βρίσκει το πόδι του Μάγκνουσον και να ξεγελά τον Ιταλό άσο.

Από κει και έπειτα, οι γηπεδούχοι πίεσαν αλλά δεν είχαν τρόπο να απειλήσουν την εστία του Πασχαλάκη. Σε ένα γέμισμα της τελευταίας φάσης, ο Άβιλα χτύπησε με τον αγκώνα τον Ιωαννίδη και ο Κέλετ έδειξε το πέναλτι, με την βοήθεια και του VAR.

Ο Σπόραρ πήρε την εκτέλεση και έβαλε... φωτιά στο γήπεδο, ισοφαρίζοντας 1-1 και κρατώντας αήττητο τον Παναθηναϊκό στο φετινό πρωτάθλημα.

MAN OF THE MATCH: Άντρατζ Σπόραρ. Μιλάμε για τον άνθρωπο του αγώνα, όχι για τον κορυφαίο σε απόδοση. Ο Σλοβένος στράικερ στη τελευταία φάση του αγώνα πήρε την εκτέλεση από τα έντεκα βήματα και με τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα εκεί που δεν πιάνεται. Κρύο αίμα για τον φορ του Τριφυλλιού.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Αντρέα Μπρινιόλι για τον Παναθηναϊκό και Χουάνγκ για τον Ολυμπιακό. Ο Ιταλός κίπερ είχε σπουδαίες επεμβάσεις και νικήθηκε στο 84' μόνο όταν ο Μάγκνουσον άλλαξε τροχιά στη μπάλα με προβολή.

Από κει και πέρα, σπουδαίο ματς από τον Κορεάτη στη μεσαία γραμμή των ''ερυθρολεύκων'' που έκανε πολύ δουλειά για την ομάδα του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η ανασταλτική λειτουργία του Παναθηναϊκού ήταν η χειρότερη φετινή, έδωσε πολλές καθαρές ευκαιρίες στον Ολυμπιακό, ο οποίος έχασε σημαντικές φάσεις για να σκοράρει πιο νωρίς.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Ολυμπιακός κρατούσε μέχρι τέλους την νίκη στη Λεωφόρο αλλά ο Άβιλα στη τελευταία φάση του αγώνα ήταν απρόσεκτος, χτύπησε τον Ιωαννίδη και έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να ισοφαρίσει.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο επόπτης Χούμελ ορθά υπέδειξε ως οφ-σάιντ του γκολ του Σπόραρ στο 30', καθώς ο Σεμπαστιάν Παλάσιος στην αρχή της φάσης ήταν εκτεθειμένος. Επίσης σωστά ο δεύτερος επόπτης ακυρώνει ξανά γκολ του Σπόραρ. Ο Παναθηναϊκός ζητά πέναλτι σε τράβηγμα του Παπασταθόπουλου στον Σλοβένο φορ ενώ η φάση που έκρινε το ματς ήρθε στις καθυστερήσεις. Ο Άβιλα όπως δείχνει το ριπλέι χτύπησε με τον αγκώνα τον Ιωαννίδη εντός περιοχής σε μία καθαρή φάση μέσω VAR την οποία υπέδειξε ο Κέλετ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Σε ένα ντέρμπι με τα όλα του στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός παρέμεινε αήττητος και άφησε τον Ολυμπιακό στο -10, o oποίος μένει με μία πικρή γεύση, καθώς κρατούσε την νίκη μέχρι το τέλος και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν ανώτερος, με σημαντικές ευκαιρίες.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση