Κύπελλο Ελλάδας: Η κλήρωση των επόμενων φάσεων όπου μπαίνουν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Άρης και ΠΑΟΚ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022 09:37 Κύπελλο Ελλάδας: Η κλήρωση των επόμενων φάσεων όπου μπαίνουν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Άρης και ΠΑΟΚ

Ώρα κλήρωσης Κυπέλλου τόσο για την 6η φάση όσο και τη συνέχεια με τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Άρη και ΠΑΟΚ να μπαίνουν στη... μάχη του

Με καλεσμένο τον Αντώνη Νικοπολίδη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14/11 στις 13.00 στο ξενοδοχείο Marriott Athens (αίθουσα Aegean) η κλήρωση της 6ης, 7ης και 8ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, όπως και αυτή για τον γηπεδούχο του τελικού. Η κλήρωση θα μεταδοθεί με live streaming από το epo.gr και από το κανάλι της ΕΠΟ στο YouTube.

Στην 6η φάση μπαίνουν πλέον και οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός (που πήρε πέρυσι το Κύπελλο), Άρης και ΠΑΟΚ και άρα αποκτά ακόμα πιο μεγάλο ενδιαφέρον. Σχετικά με το format στην 6η φάση συμμετέχουν οι δώδεκα (12) νικήτριες ομάδες που προκρίθηκαν από την 5η φάση και οι τέσσερις (4) ομάδες του πρωταθλήματος της Super League (ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑÏΚΟΣ – ΠΑΟΚ). Σύνολο δεκαέξι (16) ομάδες.

Μετά από κλήρωση δημιουργούνται οκτώ (8) ζευγάρια. Γηπεδούχος ομάδα είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Οι αγώνες είναι διπλοί: σύνολο αγώνων οκτώ (8). Προκρίνονται οκτώ (8) ομάδες.

Μετά από την κλήρωση των Ομάδων που συμμετέχουν στην 6η φάση θα πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη των ζευγαριών για την 7η Φάση (Προημιτελική) και 8η φάση (Ημιτελική) καθώς και της τυπικά γηπεδούχου ομάδας του τελικού. Στην 6η, 7η και 8η φάση που οι αγώνες είναι διπλοί, για την ανάδειξη του νικητή δεν (υπέρ)ισχύει το εκτός έδρας γκολ και στην περίπτωση που υπάρξουν δύο (2) όμοια αποτελέσματα, στον 2ο αγώνα ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν πάλι δεν αναδειχθεί ο νικητής, θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία των πέναλτι.

Πάμε και στο άρθρο 14: Τελικός Αγώνας Κυπέλλου

Η ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού αγώνα θα αποφασισθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο..

Εάν προκριθούν ομάδες των Αθηνών ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στο Ο.Α.Κ.Α.. Εάν προκριθούν ομάδες της Θεσσαλονίκης ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη.

Εάν προκριθούν ομάδα της Αθήνας και ομάδα της Θεσσαλονίκης ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου. Απαραίτητη προϋπόθεση τα γήπεδα να πληρούν τις προδιαγραφές για την διεξαγωγή του τελικού αγώνα. Η Ε.Π.Ο. επίσης δύναται να αποφασίσει ως έδρα του τελικού, γήπεδο που ανήκει σε ξένη Ομοσπονδία.Να υπενθυμίσουμε πως σε σχέση με το VAR το πλάνο είναι να υπάρχει κανονικά από εδώ και πέρα. Σε σχέση με προηγούμενες φάσεις (κυρίως τη 5η) έπρεπε να το ζητήσει τουλάχιστον η μία εκ των δύο ομάδων.

Οι 16 ομάδες του Κυπέλλου με μία... ματιά
Βόλος
Λεβαδειακός

Καλαμάτα
Καλλιθέα
Πανσερραϊκός
Λαμία
Ατρόμητος
Κηφισιά

Απόλλων Παραλιμνίου
Απόλλων Πόντου
Άγιος Νικόλαος
ΑΕΚ
Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ
Άρης

ΠΗΓΗ: https://www.gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση