Έτρεξε 100 μίλια και πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ- Αλλά δεν θα μετρήσει, λόγω λάθους

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022 16:40 Έτρεξε 100 μίλια και πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ- Αλλά δεν θα μετρήσει, λόγω λάθους

Η διαδρομή ήταν τελικά 218 μέτρα μικρότερη.

Φανταστείτε να έχετε τρέξει 100 μίλια, να πανηγυρίσετε πιστεύοντας ότι έχετε πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ και μετά να ανακαλύψετε ότι αυτό δεν θα αναγνωριστεί τελικά. 

Αυτό συνέβη στην Καμίλ Χέρον, την επαγγελματία υπερμαραθωνοδρόμο που για 218 μέτρα βλέπει το ρεκόρ της να μην αναγνωρίζεται. 

Τον περασμένο Φεβρουάριο ήταν νικήτρια στον αγώνα Jackpot Ultra Running Festival 100-miler που έγινε στο Χέντερσον της Νεβάδα και αποτελούσε παράλληλα αμερικανικό πρωτάθλημα για το αγώνισμα. 

Η 40χρονη τερμάτισε σε 12 ώρες 41 λεπτά 11 δευτερόλεπτα και ήταν κατά 30 δευτερόλεπτα πιο γρήγορη από τον πρώτο άνδρα δρομέα, τον Άρλεν Γκλίκ που τερμάτισε δεύτερος. Με την επίδοσή της η Χέρον κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε πετύχει η ίδια το 2017 με 12:42:40. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε. 

Η διαδρομή του αγώνα μετρήθηκε μετά τη διοργάνωση, τον Φεβρουάριο και εκ νέου τον Οκτώβριο. Τελικά, διαπιστώθηκε ότι εξαιτίας αλλαγής που είχε γίνει σε μία στροφή, η διαδρομή ήταν κατά 716 πόδια (218 μέτρα) πιο μικρή. Έτσι, επιτροπή της αμερικανικής ομοσπονδίας στίβου αποφάσισε να μην επικυρώσει το παγκόσμιο ρεκόρ.

Η Καμίλ Χέρον και ο σύζυγος και προπονητής της, Κόνορ Χολτ, αμφισβήτησαν την απόφαση και κατηγόρησαν την ομοσπονδία για έλλειψη διαφάνειας. Αντιδράσεις προκλήθηκαν και από τους διοργανωτές, που έθεσαν ερωτήματα για την ακρίβεια μιας μέτρησης που πραγματοποιήθηκε οχτώ μήνες μετά τον αγώνα.  

«Κατέρριψα το παγκόσμιο ρεκόρ σε εκείνη την κούρσα και τώρα μας λένε ότι δεν ξέρουμε εάν η διαδρομή ήταν 100 μίλια. Είναι πολύ λυπηρό για μένα τους τελευταίους μήνες. Έχω κάνει αγώνες από τότε και αυτό με έχει επιβαρύνει, έχει αντίκτυπο στις επιδόσεις μου», υπογράμμισε. 

Όλα ξεκίνησαν όταν Μπράντον Γουίλσον, μετρητής διαδρομών της Παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου, έδωσε το παρών στον αγώνα επειδή σε αυτόν έτρεχε η σύζυγός του. Είχε κατεβάσει τον χάρτη της αναγνωρισμένης διαδρομής του αγώνα, από την ιστοσελίδα της αμερικανικής ομοσπονδίας στίβου. Όμως, παρατήρησε ότι αυτή που έτρεχαν οι δρομείς ήταν λίγο διαφορετική. Όπως αποδείχθηκε οι διοργανωτές τρία χρόνια νωρίτερα είχαν αλλάξει μια στροφή, όταν αθλητής παραλίγο να συγκρουστεί με καροτσάκι για μωρά.

Ο Γουίλσον μέτρησε τη διαδρομή την επομένη του αγώνα και λίγες ημέρες αργότερα. Το επανέλαβε στις 25 Οκτωβρίου και με έναν συνάδελφό του. Όλες τις φορές κατέληξε ότι η διαδρομή ήταν μικρότερη από 100 μίλια. 

Η Χέρον πιστεύει ότι εκείνη την ημέρα έτρεξε όντως 100 μίλια. «Ελπίζω να έχω άλλη μια ευκαιρία για το ρεκόρ, αλλά ίσως να μην γίνει. Δεν ξέρεις τι θα φέρει το μέλλον», δήλωσε. 

«Είμαι 40 χρονών, βρίσκομαι στην καλύτερη κατάσταση της ζωής μου. Αυτές οι στιγμές είναι φευγαλέες. Έβαλα ψυχή και σώμα σε εκείνη την εμφάνιση και ήταν μεγάλη υπόθεση για την ιστορία του αθλήματος που πρέπει να μετρήσει», υπογράμμισε.

Με πληροφορίες από Washington Post

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση